maandag

0 Studio Niels & Sven : Backyard Parlor


Studio Niels & Sven presenteren zichzelf en hun werk op de Salone Internationale del Mobile in Milaan

Ik vind de emmer met vrouw een ideaal ontwerp. Schoonmaken voor mannen aantrekkelijk maken... dat kan ik alleen maar toejuichen!
Daarnaast is de aluminium kruk een mooi voorbeeld van innovatief product ontwerp. Door een speciale techniek wordt karton aluminium. Met behoud van het typische vouw detail dat zo kenmerkend is voor kartonnen dozen. Neem een kijkje op de site van Niels & Sven
Over zichzelf schrijven ze:

Studio Niels & Sven is een veelzijdig ontwerpbureau op het gebied
van interieur ontwerp, product vormgeving en toegepaste kunst.
Door een brede kennis van materialen en productiemethoden
werken we van schets tot product. Echter, dit gaat gepaard met een
eigenzinnige manier van vormgeven.

Ons motto:
Excessive Urban Design
in Farmer Style.

Franca

dinsdag

0 Franca is Jarig

Hoera ik ben vandaag jarig!

En wie jarig is trakteert...
dus geef ik deze week een gratis interieuradvies van 1 uur cadeau aan de 5 interessantste interieur woonwensen! Stuur me een mail met je vraag en kijk of ik binnenkort bij je langs kom!

Klik hier voor je vraag

Franca

maandag

0 Gebakken in Den BoschVan beeldhouwers.nl een tentoonstelling in CBK Den Bosch
gebakken in Den Bosch
keramisch werk van 14 Bossche kunstenaars
20 maart tot en met 10 mei 2009
openingstijden: wo t/m zo van 13:00uur-17:00uur


Franca

0 Japans Theehuis in Praag


David Maštálka van A1 Architects heeft samen met beeldhouwer Vojtech Bilisic een theehuis gebouwd in Praag. Het resultaat is een prachtig folly-achtig huisje dat als een sculptuur is vormgeven. Het koepelvormig dak is gemaakt van papier. De theeceremonie wordt door de Zen meester Sen no Rikyú zo beschreven:

A house and dewed ground
Guest and host
Drinking together a cup of tea
In quiet contemplation
In spiritual symphony
Ik word helemaal geïnspireerd door dit kleinood. Wat zou het heerlijk zijn om zo'n prachtige ruimte in je achtertuin te hebben staan!

Franca

0 Bas Van Beek's Royal Rip-Off's

Yesterday the exhibition opened check out www.basvanbeek.com for further info

0 De structuur van een zweethut
Vorige week heb ik geblogd over een zweethut. Van de binnenkant kan ik geen foto's vinden. Gelukkig wel een van de bijzonder structuur. Deze vormt een ster met in het midden een gaat. Aan de takken hangen zakjes met tabak, die je voor je bezoek zelf meeneemt de hut in. Wil je meer weten over de ceremonies klik dan hier

Je reactie op dit bericht is welkom
Franca Interieur architectuur
Posted by Picasa

3 Een kinderkamer met bomen

Dit behang is van Inke, een Nederlandse ontwerper. Op haar site kan je allerlei vormen en soorten behang combineren zodat oa. je je eigen unieke stoel, boom, lamp of dier krijgt. Erg bijzonder! Voor elke maand is er een boom te verkrijgen zodat je je favoriete seizoen kan kiezen. Ik vind de april en juli (hier getoond) erg mooi. Laat de blaadjes maar komen...

Je reactie op dit bericht is welkom
Franca Interieur architectuur

zondag

0 Hoe je onbegrensde ruimte ervaartEen persoonlijk verhaal
Gisteren heb ik een bijzondere ervaring gehad tijdens een zweethut-ceremonie. Wellicht vraag je je af waarom ik hierover blog. Ik ben al sinds mijn studie bezig met het benoemen van mijn ervaringen in ruimte. Dit was voor mij de eerste keer dat ik aan een zweethut-ceremonie heb meegedaan. Voor de volledigheid geef ik hier een beschrijving die op veel sites te vinden is als je gaat googelen naar zweethut.
"De zweethut-ceremonie is een oeroude ceremonie die bij veel verschillende oorspronkelijke culturen voorkwam. De meest bekende daarvan is afkomstig van de Noord-Amerikaanse Indianen. De ceremonie heeft een hele oude traditie, maar blijft toch altijd een levende ceremonie, die eigenlijk alleen maar ervaren kan worden.
De duisternis, het gloeien van de stenen in het midden van de hut, de klanken van de trommel en het zingen, de stoom die alles doordringt. Alles in de zweethut heeft een intensiteit alsof het vibreert en leeft. De zweethut wordt vaak de baarmoeder van de aarde genoemd."
De baarmoeder, dat spreekt me aan. Ik heb altijd al een enorme fascinatie voor deze allereerste ruimte, waar we als mens ontstaan.
In mijn werk maak ik vaak onderscheid tussen tastbare ruimtes en innerlijke ruimte. Daartussen ligt een grens. Hoe ik de wereld of mijn omgeving ervaar hangt nauw samen met mijn innerlijke gemoedstoestand. Ik mijn afstudeerscriptie schreef ik al:
Innerspace: - Ik, innerlijke ruimte
Energy: - Grens, ruimtelijke overgang
Outerspace: - Omgeving, uiterlijke ruimte
De ruimte van mijzelf, en in mijzelf.
De ruimte die ik inneem.
De ruimte om mij heen.
De ruimte tussen jou en mij.
Binnen en buiten.
Hoeveel ruimte heb je nodig?
Hoe ziet mijn ruimte eruit?
Waar is mijn grens dik, als een afscherming?
Waar is mijn grens dun, als een opstelling

De architect Jan Hoogstad schreef in Ruimte, tijd, beweging. "Ruimte is de basis grondstof voor de architectuur. Ruimte is slechts te beleven door de verschillen in de waarneming, die optreden door de beweging erin.


Maar wat nou als je lange tijd niet beweegt? Nog nooit was ik zo'n lange tijd in zo'n kleine ruimte met zoveel mensen. In zo'n beperkte ruimte. Ik ben best lang (1.88) en bij het naar binnengaan voelde ik sterk een lichamelijke beperking. Dat heeft onmiddellijk weerslag op je geest. Naast vele andere persoonlijke belevingen, vond ik het zo mooi om te ervaren dat het begrip ruimte volledig wegvalt in het duister. In de hut is het zo volledig donker. Ik beseft dat ik deze duisternis heel zelden meer meemaak. En dat ik het gemist had. Alleen het wonderlijke gloeien van de hete stenen is je enige oriëntatie punt. Op het moment dat dat ook wegvalt en je opgaat in de ruimte ontstaat er een enorme vrijheid, een onbegrensdheid die ik nog niet eerder zo heb ervaren.
Franca

donderdag

0 Decorate the world, Marimekko

Designer Sanna Annuka laat zich inspireren door de Finse Kalevala mythe

What inspires your work?
I'm really proud to be half Finnish so my Finnish culture and childhood memories of Finnish summers play an important role in my work. I adore folklore (particularly ‘The Kalevala’). Nature/wildlife, Finnish landscapes and the ethereal quality of light on a midwinter's day in Lapland. Also, Scandinavian design from the 50s- 70s. The Kanteleen kutsu fabric depicts forest animals that have, enchanted, gathered to hear the joyful tunes played on the kantele, a plucked string instrument, by Väinämöinen, the main character of the Kalevala. Väinämöinen had made his instrument from the jawbone of a giant pike. The Sampo, a wealth grinding magic mill, is featured in the impressive Taikamylly fabric. The Ihmemaa art print, sold by the repeat, shows the landscape of Kaleva, the Land of Heroes, and Lake Alue, in whose depths a whitefish has swallowed fire fallen from the heavens.
Where would you like to see your patterns used? My ambition in life is to decorate the world with beautiful patterns. To know my fabrics will be in people’s homes makes me feel very honoured.

Ik vind de kleuren combinatie echt fantastisch!

Franca

woensdag

0 "Royal Rip-Offs"

"De Kunst van het ongeluk" van ontwerper Bas van Beek

Stel je voor, je bent een meesterglasblazer en dan komt er opeens een ontwerper die je vraagt om het ambachtelijk proces bewust te laten ontsporen.
Precies dat is wat ontwerper Bas van Beek vroeg aan meesterblazer Henk Verweij van de Glasblazerij Leerdam. Met originele mallen van Royal Leerdam, zoals het beroemde Calvé-flesje uit 1972 ontworpen door Floris Meydam, is Van Beek aan de slag gegaan in de Glasblazerij Leerdam. Samen met Henk Verweij zocht hij naar manieren om de normale manier van in mallen blazen te verstoren. Door de mal voortijdig te openen, door het glas uit te rekken of door een extra bel op de mal te blazen. In tien verschillende mallen gebruikte hij tien verschillende technieken. De totale serie bestaat dus uit honderd verschillende, in de mal geblazen vormen. Zo is er bijvoorbeeld een set van tien stuks gemaakt van blank glas dat wordt gezandstraald en een serie van tien stuks in het karakteristieke "Lindgroen".

Bas van Beek zet de serieproductie op zijn kop met als resultaat honderd unieke stukken. De uitkomst verschilt per product, de controle en schijnbaar ook het vakmanschap worden losgelaten. Bas van Beek noemt dit introduceren van de "Kunst van het Ongeluk" in het productieproces.

Royal Rip-offs van Bas van Beek, die hij heeft gerealiseerd in een samenwerking tussen de Glasblazerij Leerdam, Royal Leerdam Crystal en de Stichting Vrij Glas, zijn te zien vanaf 20 maart t/m 10 mei 2009. Voor meer informatie www.basvanbeek.com

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

dinsdag

0 Ook zoveel spijkerbroeken in de kast?


Doe er wat leuks mee en spaar tegelijk het milieu!

Het nieuwste model, andere pasvorm, mooie washing allemaal belangrijke redenen om en nieuwe jeans te kopen. Ook ik heb een kast vol spijkerbroeken. Eentje uit nostalgische overwegingen van heel heel lang geleden waar ik echt nooit meer in zal passen. Een die heel mooi is en heel duur was maar die na een tijdje dragen toch echt niet meer lekker zit. Ik schrok dan ook best wel van de "andere kant van de jeans". De omstandigheden waar in mijn favoriete kledingstuk wordt geproduceerd. Het soort katoen waarvan hij is gemaakt. De hoeveelheid water die het kost om een broek te produceren...
Gelukkig komen er steeds meer alternatieven.

Niet alleen voor de arbeidsomstandigheden groeit de aandacht, ook de manier waarop katoen gemaakt wordt staat in de spotlights. Voor het verbouwen en bewerken van katoen worden jaarlijks tonnen chemicaliën gebruikt. Hoewel het nog niet algemeen wordt gebruikt, is biologische katoen in opmars. In vijftien landen wereldwijd wordt inmiddels op biologische wijze katoen verbouwd. (Uit de site van omroep Llink)

Maar wat te doen met al die broeken in de kast die je niet draagt?

Hier een fantastische oplossing. de Japanse sofa maker NOyes verandert je jeans in een coole poef/bijzettafel check zijn site voor meer info (vooral handig als je Japans kan :))
NOyes maakt verder nog prachtig afgewerkte banken.

Je reactie op dit bericht is welkom
Franca

maandag

0 Hebbedingen uit Engeland


seen @
The Conran Shop

0 Het wordt weer lente! Tijd voor de tuin...


De low-level tuin
Creëer een casual plek in je tuin om lekker in te loungen. Dit gevoel krijg je door te kiezen voor een laag-bij-de-grond zitten. Ergonomisch om te ontspannen, aangevuld met frisse gekleurde gestreepte kleden. Voeg een mix van potten met verschillende mossoorten en varens aan de rand van je tuin toe voor een sfeervol bohemien mix.Get the Look-Blauwe lounge chair
Harrods-Beige lounger
the Conran shop-Gesteepte kleden
IkeaJe reactie op dit bericht is welkom
Franca Interieur architectuur
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...