maandag

1 Duurzaam en stylish van de buitenlucht genieten

Spaar zoveel mogelijk bomen. Dat is volgens mij de gedachte achter het van oorsprong Amerikaanse  Loll Design. En met zo'n gedachte heb je bij mij dan al snel een streepje voor!
Ik vind deze serie meubels een goed voorbeeld van duurzaam en design.
De meubels hebben een heldere, robuuste vormgeving. De schroeven en verbindingen zijn vrijwel niet zichtbaar zodat de meubels er strak uitzien. En ze zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Zo vindt je altijd wel een kleur die aansluit bij je interieur! Door je tuin of balkon te betrekken bij je woonkamer verleng je als het ware je huis. En dat levert je een hoop ruimte op.

De schommelstoel is heerlijk Amerikaans en is eigenlijk verplicht voor iedereen met een overkapping. Mooie kussens erin voor nog meer comfort, een handig tafeltje voor je drankje en dan genieten.

De stoelen, lounge banken, tafels en kindermeubels en accessoires -zoals plantenbakken en vogelhuisjes- worden allemaal gemaakt van gerecyclede kunststof HDPE verpakkingsmaterialen (High Density Polyetylene). Mocht je je tuinmeubels na een tijd toch zat zijn, dan kunnen ze weer gerecycled worden...

De collectie is niet alleen bijzonder strak en kleurig, maar ook betaalbaar en onderhoudsvrij. En dat is wel zo prettig want, een laag groene algen van je tuinmeubels schrobben is nou net iets waar je geen zin in hebt als het lente zonnetje tevoorschijn komt :). Proost!


Sinds kort is deze opvallende en kleurrijke collectie ook in Nederland verkrijgbaar. In Purmerend opende Erik Struijlaart een nieuwe winkel. “Duurzaamheid  is de kernboodschap van onze business”, benadrukt Struijlaart. “Wij geloven in het belang van zorgvuldig omgaan met onze planeet; daarom willen we zo min mogelijk onze ‘footprint’ achterlaten. Met onze werkwijze willen we een optimaal balans tussen milieu, winstgevendheid en werkomgeving creëren. Naast de gerecyclede producten compenseren we alle CO2 uitstoot, we planten bomen en doneren één procent van onze omzet aan milieudoelen."

Wat vindt jij? Zie jij je al zo verantwoord zitten?

vrijdag

3 Palmpasen

Nou dat was me het weekje wel. Een jaartje ouder, een heleboel bedrust, verveling en frustratie, veel te veel tv kijken, en tot de conclusie komen dat je niet meer in je voorjaarskleren past. Mhmmm...

Het goede nieuws is dat ik hele leuke cadeautjes van mijn mannen heb gekregen, een hele leuke, lekkere en gezellige lunch bij Lokaal Victoria heb gekregen van mijn lieve vriendin en dat mijn rug weer een stuk beter gaat door rust, kruik, wandelen én de handen van Niels Godart (crano sacraal therapeut) Echt een aanrader, ik ga naar niemand anders meer! En wat een weer gisteren...

Zoals jullie op de uitslag van de enquete kunnen zien is er nu een gelijk stand tussen de 5 en 3 dagen. Er waren ook best veel stemmen voor een keer in de week. Gelukkig kan je als mijn nieuwe site online is ook een abonnement nemen op mijn nieuwsbrief. Dan krijg je een keer in de week een mooi overzicht van de nieuwste artikelen op mijn blog + een tip van de week!
Maar helaas ben ik ook vreselijk vertraagd met het ontwerp voor de site...dus nog even geduld.

Verder heb ik besloten om drie keer in de week te gaan bloggen. Dit bied mij veel meer ruimte om andere producten te ontwikkelen én ik moet tenslotte ook ruimte overhouden om naar klanten toe te gaan!

Voor vandaag sluit ik deze week af met een eigen foto. De print "smile"is van Hijirik het vaasje en de eitjes van de Hema en het PS krukje van Ikea.

Een heel goed weekend!

dinsdag

5 Lente kussen


Een kussentje voor mijn zere ruggetje :)
Maar dan wel graag een mooie én een vrolijke!
PS een kruik en en veel wandelen en liggen doet gelukkig wonderen.

via CushLab found via Mocca and me

maandag

Auw!

image via sweet paul

Vrijdag vroeg ik jullie hoe vaak jullie berichtjes van mij willen ontvangen (stemmen kan trouwens nog steeds). Ik wilde het wat rustiger aan gaan doen zodat ik wat meer tijd over had voor nieuwe projecten. Maar zo rustig als nu had ik me ook weer niet voor gesteld!

Ik ben nl gisteravond ben door mijn rug gegaan. De afgelopen week heb ik heel enthousiast bij drie klanten gesjouwd met meubels, en daarna een druk gevuld weekend ( ik kan je trouwens wel Iep! aanraden maar, de bioscoop stoelen niet :). Dat was teveel voor mijn rug. Hoe moeilijk ik het ook vind om niet achter mijn computer te kruipen, mijn lijf geeft nu duidelijk aan dat ik even een pas op de plaats moet maken...

Dus helaas, voorlopig geen interieur berichtjes van mij.
Ik hoop natuurlijk wel tot heel snel!


PS lieve trouwe lezers, heel erg bedankt voor jullie lieve berichtjes op mijn blog afgelopen vrijdag. Het heel fijn en bemoedigend om te lezen!

vrijdag

Vrijdag-verlichting: poetryworld

Een mystieke sfeer geven deze viltlampen van Poetryworld. De lampen zijn gemaakt van dun kaasdoek, merino, wol en zijde.Tegen de leigrijze achtergrond komen de lampen heel goed tot hun recht. Maar ook in een wit interieur geeft deze lamp door zijn authentieke uitstraling heel veel sfeer.

Paula Leen is een aantal jaren geleden door een expositie van Claudy Jongstra geïnspireerd geraakt door het materiaal vilt. Op geheel eigenwijze maakt Paula de prachtigste dingen. De foto's zijn ingetogen maar zorgvuldig gestyled. En wat ik bijzonder er aan vindt is dat ze veel zeggingskracht hebben. Maar misschien moet je gewoon even zelf kijken!
 
Ik wens jullie een heel fijn weekend, en vergeet niet je stem uit te brengen! ( aan de linkerkant staat een kleine enquête)

10 Hoe vaak wil jij woon inspiratie van Villa d'Esta ontvangen?

Breng je stem uit! Het is heel simpel, links is een kleine enquête met een aantal keuzes. Wil jij me helpen? 

Zoals jullie misschien al weten ben ik bezig om mijn site en blog te gaan samenvoegen tot een grote interieur site! Heel spannend en ook erg leuk om mee bezig te zijn. Dat kost best veel tijd. Ik heb in januari een aantal voornemens op geschreven en eentje daarvan was dat ik elke werkdag een bericht op mijn blog zou schrijven. Tot nu lukt dat prima, maar ik merk dat er toch veel andere dingen blijven liggen. Zoals een gratis e-book met kleurinspiratie voor je huis en nog veel meer...

Mijn vraag aan jullie is wat jullie een prettig aantal berichten vinden. En als dat elke werkdag is dan ga ik ervoor :) Alvast bedankt!

donderdag

0 Kleurinspiratie: 10 handige tips voor een fris lente huis

Haal de lente in je huis met deze frisse kleuren.

Bij Dille & Kamille zijn er weer een hoop mooie nieuwe artikelen te koop waarmee je zo het voorjaar in je huis haalt. De kleuren die ik deze week voor je heb uitgekozen zijn licht groen, een veel zachte toon dan lime( dat een aantal jaar geleden zo populair was) gecombineerd met veel wit en een vleugje grijs-paars of grijs-roze.


De mode beelden komen van de fotograaf Heidi Lerkenfeldt die naast mode ook heel veel mooie interieurs heeft vastgelegd. Ze werkt oa voor Day, By Nord en nog veel meer. Echt een aanrader!
Hoe kan je dit palet in je huis gebruiken? 10 tips op een rijtje:
 1. Combineer dit palet met natuurlijke lichte houtsoorten, verschillende wit tinten en evt kleine off black accenten.  
 2. Kijk eens of je een stoel in een lichte voorjaarsstof kan bekleden. 
 3. Koop nieuwe gordijnen ( bij Ikea heb je al vanaf een tientje mooie die je kan verven met textielverf in de wasmachine) van een lichte soepele (gestreepte) stof.
 4. Verf je tafel wit en plaats er houten stoelen bij. 
 5. Verf de poten van de stoelen in de verschillende tinten maar alleen de onderkant en dan als kleine sokjes. Dat staat heel mooi op een houten vloer!
 6. Koop nieuw kussenhoesjes of beter nog maak ze zelf! Neem verschillende kleuren en dessins voor een vrolijk voorjaarsgevoel.
 7. Verf een wand in een zachte licht grijze tint, en plaats daar een witte bank tegen met de kussens, dat staat heel mooi! ( geen witte bank? Met een bruine of antraciet kleurige bank kan het ook heel goed maar gebruik dan veel lichte kussens)
 8. Zet veel bollen neer, Hyacinten, narcissen, blauwe druifjes etc, Zet ze in groepjes bij elkaar in verschillende gekleurde potten. Denk aan het ton sur ton effect voor een levendig uitstraling die wel rust uitstraalt.
 9. Hang lijstjes ( hout of wit) op met gekleurde vlakken in deze tinten.
 10. Verf een kastje of plank en zet je je mooiste spullen op.
Succes en leve de lente!

images via:
Lerkenfeldt
Dille en Kamille

woensdag

10 De vrolijke wereld van Donna Wilson

 1. Grappige monsters die je zelf kan maken met je kinderen.
 2. Een kleurrijke poef in drie maten en kleuren.
 3. Kussens met een vos, folk flower en blah blah.
 4. De zwart witte eigenwijze Rudie Raccoon knuffel.
 5. Doll Face tray
 6. En kussen Meg, met aan de achterkant haar haar!
Ik vind de wereld van Donna Wilson erg inspirerend! En jij?
Nu even wat anders, ik ontving gisteren een mailtje van Jolanthe:
Wat een geweldige, inspirerende site!
De foto\'s zijn fantastisch en je schrijft leuk.
Jammer dat er nog al wat taalfouten in staan, zoals \'ik vindt\' met dt...
Het valt me op omdat ik de rest erg goed vormgegeven vind.
Wilde ik je even laten weten.

groet Jolanthe
Hartstikke leuk om te horen dat Jolanthe mijn blog graag leest. Ik wilde even uitleggen waarom er soms wat (veel :) spelfouten in mijn tekst staan. Qua taal kom ik van ver. Op de lagere school maakte ik zo veel fouten, dat je door de rode strepen soms mijn eigen tekst niet meer kon lezen. Dyslexie ( handig woord voor mensen die taalproblemen hebben) bestond toen nog niet maar, gaande weg werd het bij mij duidelijk waarom ik schrijven zo lastig vind. Ik zie soms helemaal niet of ik iets fout heb geschreven. Dat hoort erbij. Ik doe mijn best om er zo veel mogelijk taalfouten uit te halen want, ook ik vind het slordig staan. Ik doe mijn best en ik vind het heerlijk om te schrijven, taalfouten horen helaas daarbij en bij mij. Als je daar aan stoort, dan mag je mijn teksten graag redigeren!

dinsdag

Gratis online interieuradvies deel 9: een strandhuis sfeer

Deze week beantwoord ik de vraag van Debby Korte. Dit is haar vraag.
Beste Franca,
Heel toevallig kwam ik op je site door de
prachtige schelpenlamp. Ik woon in Den Haag
en wil heel graag een strandsfeer in mijn huis
creeeren. Het heeft heel veel ramen en is uniek
doordat het op een bunker is gebouwd. Er is een
oud zwart gietijzeren kacheltje dat ik wil bewaren ( van schoonpapa)
Er komt een bank in zandkleur en ik heb 2 rode
hertfordshire stoelen.
Ik heb een Spiegel van drijfhout gekocht die ik erg mooi vind
maar te klein lijkt voor de muur.Het wil maar
geen geheel worden en alles lijkt nu bruin.
Misschien kun jij mij helpen?
Het huis van Debbie is uniek door de hoogte verschillen maar dat maakt het ook lastig om de ruimte goed in te delen. Wat mij opvalt aan het interieur van Debby is dat er veel hetzelfde in haar huis staat. Twee stoelen ( zie mijn post van maandag ) twee planten, dezelfde eetkamer stoelen, de drie kleine lampjes boven de tafel, twee dezelfde lampen, twee dezelfde kandelaars...Dat geeft denk ik niet de sfeer die Debby zoekt.

Ik heb voor Debby een naturel kleurenpalet gemaakt dat ze kan aanvullen met aqua blauw in verschillende tinten. ( zeker niet een tint blauw gebruiken!)

De drijfhouten spiegel die Debby nieuw heeft gekocht vind ik erg mooi en ook passen bij de sfeer die Debby graag wil. Ik zou verder de schouw leeg halen en er twee of drie verschillende vazen neerzetten die wat meer uitstraling hebben.

En ik zou het gietijzeren kacheltje wit spuiten met speciale radiator verf. Dan past het veel beter in het geheel. 

De rode stoelen zijn wel leuk maar de kleur is niet passend voor dit kleurenpalet. Ik zou ze opnieuw bekleden en de ene effen en de andere in een stoere streep. De plank achter de stoelen is een beetje apart. Misschien ook wit?

Van alles waar je er twee van hebt eentje weg doen of dichter bij elkaar zetten. De planten bv kunnen ook mooier samen staan. Maar dan in twee verschillende pot hoogtes.

De vloer: ik kan niet zien wat voor vloer het is maar als het echt hout is zou ik je aanraden om deze met een white wash te behandelen, of wit te schilderen. De kleden komen dan ook veel beter tot hun recht. Kan dan niet dan zou ik de kleden weglaten en in het woongedeelte een ander kleur kleed neerleggen. Eentje met een brede streep

De salontafel weg ermee! Past totaal niet in de sfeer van je huis en voegt niets toe. Ik denk dat een aantal losse tafeltjes veel leuker staat! Afhankelijk van je vloer in wit of juist in hout, maar ook licht grijs.

De strandsfeer kan je nog versterken door meer schilderijen op te hangen met een maritieme sfeer. Plaats daarvoor een smalle plank waar je de lijsten los op kunt zetten. Zo wordt je muur een echte eye catcher. Om een strandhuis sfeer nog verder door te voeren kan je ook sloophouten meubels gebruiken met een mooie vergrijsde tint. En voeg nog wat accessoires toe van drijfhout, het is vaak mooi als je iets drie keer laat terug komen maar dan net even anders.

woonspullen te koop via: 
vt wonen : kussens, glazen vaas, lamp, witte stoel, bijzettafeltje, gordijnstoffen
basiclabel: houten bankje, schelpenlamp, opbergmanden grijs
het kabinet: sloophouten kastje via het kabinet

Mooie verf kleuren voor dit palet zijn:
Oester, naturel, celadon en poeder van vt wonen Flexa
Fine Sand, Middle Sand en Fine Greige, Middle Greige van Pure Flexa

Veel succes met dit advies!

En dit is Debby's reactie op mijn advies:
Hallo Franca,

Het is grappig als iemand met andere ogen naar je huis kijkt. Niet zo over nagedacht maar Inderdaad heb ik van alles 2. ( overblijfsel uit de jaren ’90?) De stoelen opnieuw bekleden vind ik een goede optie, heb ik ook al aan gedacht, alleen schijnt het nog duurder te zijn dan een nieuwe stoel, mar daar ga ik even achter aan. Ik ben niet zo’n ontzettende fan van blauw, vind het vaak wat overheersend in huis, maar naturel en wit vind ik wel erg mooi. We denken er ook over om naast de haard aan beide zijden 2 lage witte planken te maken aan de muur vast met een ruimte er tussen zodat er manden in kunnen om spulletjes op te bergen. Denk je dat dat leuk is?
De gietijzeren kachel is een echte 17e eeuwse, dus ik denk dat mijn man bloed ziet als ik die ga overspuiten ! De smaak van mijn man en ik liggen wat uit elkaar; ik word inmiddels Sil de Strandjutter genoemd vanwege mijn voorkeur voor hout en “oude rommel”, maar ook hij houdt wel van lichte kleuren.
De planten ga ik weg doen, denk ik. Het worden kantoorplanten en de tafel gaat er ook uit. De plank achter de bank ga ik vervangen door echt hout, eventueel wit/white wash en ik vind het idee van een plank als “schilderijenhouder” leuk. Had ik niet aan gedacht.

Dank voor alle adviezen en ik kijk zeker met andere ogen naar mijn kamer!

Groet, Debby

Bij jij ook toe aan een frisse blik over je interieur? Of weet je niet hoe je verder moet? Je kunt elke week kans maken op een gratis advies in de maand maart. Vanaf 1 april geef ik 1 keer per maand een gratis advies weg. Dus stuur je vraag mét foto's van je huis en foto's van ruimtes die je aanspreken naar
naar info@villadesta.nl en wie weet ben jij wel de gelukkige!
Of wil je wat meer weten over dit gratis online interieuradvies? Ga dan hier naar toe
Als je vragen hebt over dit advies of andere vragen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Eerste gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe creëer je meer eenheid in je interieur.

Tweede gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe krijg ik de sfeer van mijn keuken in de rest van mijn huis?

Derde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe combineer ik grijs en wit en rood

Vierde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: een kinderkamer in roze, groen en zilver

Vijfde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Een eetkamer

Zesde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: wonen in wit

Zevende gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Grijs met kersenrood

Achtste gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Grijs met wit

maandag

6 tips om de juiste stoel te vinden

Na lang zoeken heb je eindelijk de ideale bank gevonden, en daarbij wil je graag een stoel uitzoeken. En wat nou als je zelfs twee stoelen wilt? Het gevaar is dat je dan uit dezelfde lijn twee fauteuils kiest. Er is namelijk ook zoveel keus. Maar als je dat dan bij je thuis bij elkaar zet, dan kan het zijn dat je het toch niet zo mooi vindt. Hoe komt dat toch? En waarom lukt het niet om dezelfde ongedwongen, nonchalante sfeer te creëren die je in je favoriete woonblad ziet?

Ik zie vaak bij mensen thuis de hele lijn van een bepaald merk naast elkaar staan. Een bank en dan twee dezelfde stoelen erbij. Misschien denk je dat twee verschillende soorten stoelen een onrustige sfeer zullen creëren en kies je dan maar voor de veilige keuze van twee dezelfde ( en misschien ook omdat de verkoper zegt dat je meer eenheid krijgt door hetzelfde).

Ik ben niet zo'n fan van twee dezelfde (vaak ook leren) stoelen zoals je bij meubel winkels ziet. Door voor hetzelfde te kiezen wordt je huis stijf en saai. Door juist een aantal verschillende elementen bij elkaar te zetten creëer je een veel leuker en speelser effect.

Uiteraard kan je ook niet zomaar twee stoelen bij elkaar zetten en dan verwachten dat het klopt. Een eenheid komt niet vanzelf. En door zomaar wat te doen krijg je een vormen taal die helemaal niet bij elkaar past. Wat kan je dan wel doen?
 1. Kies op basis van vorm: kijk naar een overeenkomst in de belijning van de stoel.
 2. Kies op basis van materiaal: van dezelfde soort bekleding. of bv met dezelfde chromen poot.
 3. Kies op basis van kleur: en dat hoeft zeker niet dezelfde kleur te zijn maar kan ook ton sur ton gebruikt worden. ( dus door twee of meerdere kleuren uit dezelfde kleur familie maar dan iets lichter of donkerder)
 4. Door de accessoires op elkaar af te laten stemmen. ( kussens die je op de stoel en de bank laat terug komen)
 5. Kijk naar de vorm van de bank en de vorm van de stoel en kijk of deze elkaar aanvullen.
 6. Pas op met twee stoelen van hetzelfde merk! Ik zal nooit zeggen dat je niet moet doen en het kan ook best mooi staan maar, het gevaar is wel dat het stijf en saai wordt.
Nu weet je waar je op moet letten maar, nu moet je nog een stoel vinden die bij je budget past.
Het prijsverschil tussen een Design stoel en bv Ikea of trendhopper is enorm.  Om twee populaire voorbeelden te noemen:
 • The Egg chair van Frits Hansen is natuurlijk prachtig, is heel mooi om te zien en heeft een hele mooie belijning. De kleuren zijn heel levendig en je haalt met de Egg Chair echt een eye catcher in huis.
 • The Lounge chair van Eames is op een heel andere manier ook heel mooi en zal je huis en enorme design boost geven. De stoel is een  moderne interpretatie van de traditionele clubfauteuil en heeft een heel hoog afwerkings niveau. De combinatie van hout met wit leer is prachtig.
Helaas hangt er wel een prijskaartje aan deze top design fauteuil en zal je wellicht een tijdje moeten sparen voordat je grote wens kan kopen, ik wel tenminste :)


Ik was laatst bij een klant en die had een nieuwe stoel aangeschaft van het merk Conform. (helaas was de stoel nog niet geleverd dus heb ik er niet in kunnen zitten ) Conform is een Zweedse fabrikant met een aantal designers. En de stoel Time Out van Jahn Aamodt is wel een erg mooie stoel.  Het is een behoorlijke verwijzing naar de Eames chair uit 1956 maar, deze is wel een stuk betaalbaarder....


Nou zeggen ze dat kussens op een bank vergelijkbaar is met wat sieraden / accessoires voor een outfit doen. Maar daar schrijf ik later deze week meer over! En ook zal ik binnenkort wat betaalbare voorbeelden van stoelen laten zien. Een hele fijne dag vandaag,

vrijdag

3 LaserLight by BuroJET | paper lights

Deze lampen zijn met een laser sneden uit 250 grams papier. Een platte stervorming pakket kan makkelijk gevouwen tot een 3D lampenkap. De lampenkap geeft door het materiaal een sfeervolle gloed. Er is ook een speciale versie met sneeuwvlokjes.

Ik weet dat het vandaag verlichtings dag is maar zijn de kopje niet heel erg mooi?
Voor meer projecten van BuroJET, ga naar de site

These shades are lasercut out of 250 grams paper.
A star shaped flat package which can easily be folded into a 3D light shade.

Threre is also a special version with snowflakes

I know today is lighting day but are those cups beautiful or what? 
For more projects of BuroJET, check out the site


donderdag

2 Kleurinspiratie | Colour inspiration black & white

Ik zag deze week bij Design*Sponge deze post toen ik aan het rond zoeken was voor de kleur inspiratie van vandaag. Misschien heb je het huis al gezien, zo niet ga dan snel eens kijken op dit inspirerende blog.

Today I will show you this post from Design*Sponge. I was looking for some colour inspiration yesterday when I saw this house in my reader. Maybe it's old news for you because you read Design*Sponge as well...And if you don't, please take a look at this inspiring blog!


Vandaag het huis van Asia Gwis en haar man Sebastian (en twee honden en 3 katten). Het huis is een goede combinatie van Ikea, design en tweedehands spullen. Ik vind het kleuren palet: zwart & wit met rode accenten kleuren erg strek doorgevoerd. Door deze kleuren conseqent door te voeren is er veel rust en eenheid in het huis. De combimatie met de oude materialen maken dat het niet te kil en clean wordt. Wat vinden jullie van de stoere zwarte muren? Zou jij dat in je huis durven?

The house is of graphic designer Asia Gwis and her husband Sebastian (and 2 dogs and 3 cats)
It's filled with a nice combination of Ikea, design and vintage founds. I like the strong colour palette of black and white. Especially combined with the warmth of the wood, the raw brick wall in the kitchen and a the little red accents. Don't you think that the bold black walls are amazing?


[Images via Design*Sponge]

woensdag

3 Een voorjaars schoonmaak -maar dan anders!

Met het voorjaar in aantocht is het ook weer tijd voor de grote schoonmaak. Schoonmaken: ik heb er een beetje dubbel gevoel over. Aan de ene kant is het heerlijk om in een schoon en opgeruimd huis te wonen, aan de andere kant is het ook heel ondankbaar werk dat elke keer weer terug komt. ( met mooie schoonmaak spullen heb ik trouwens geen probleem :) Nu kan je je huis met een sopje te lijf gaan maar, je kan je huis daarnaast ook energetisch reinigingen...

[Images via Bailey home and garden]. Voor meer beelden en informatie over deze unieke winkel: kijk eens bij deze post

Energetisch reinigingen? Wat is dat? En waarom zou je dat doen?
Ik heb in januari zelf een workshop energetisch huizen reinigingen gevolgd en ik vond het heel interessant. Ik wilde jullie graag wat meer vertellen over dit interessante onderwerp. Ik kom veel bij mensen thuis en af en toe merk ik dat alleen een interieur advies niet helpt om de sfeer in huis te verbeteren. Soms spelen er andere dingen en daarom heb ik Juno Burger gebeld en gevraagd om hier wat te meer te vertellen over zijn werk.

Hoe vitaal is jouw huis?
Voor de meeste mensen in het westen  is een huis een dood ding, net als de aarde waar het op staat. Niet voor de Chinezen! Die zien de ruimte waarin wij wonen als een levend organisme waarmee je voortdurend aan het uitwisselen  bent. Geen wonder dat ze het tot een kunst hebben verheven om de energie in huis zo rustig en vitaal mogelijk te maken.

Langzaamaan worden we ook hier ons meer en meer bewust van de relatie met onze omgeving en hoe die elkaar wederzijds beïnvloeden. Los van ligging, afmeting, inrichting en bereikbaarheid is er een hele onzichtbare wereld aan energie die een onmiskenbare rol speelt in hoe je je voelt in je eigen huis. Hieronder een overzicht van bronnen van informatie die verstorend kunnen werken in je woonomgeving:
 1. Achtergebleven emoties rondom overlijden, zelfmoord, ziekte en trauma kunnen in je huis zijn achtergelaten door de vorige bewoners. Ook je eigen leven laat een energetische imprint achter. Het land waar je huis op staat kan ook spanning vasthouden rondom historische gebeurtenissen zoals  veldslagen en oude begraafplaatsen. Geestenergieën behoren ook tot deze categorie.  
 2. Aardstralen, ofwel aarde-­energieën, kunnen de energie in je huis sterk beïnvloeden. Stress afkomstig van breuklijnen, ondergronds water en magnetische velden maakt de energie in je huis onrustig, chaotisch en prikkelbaar.
 3. Ook de invloeden van technologie spelen een rol in de energiehuishouding van je woning. Met name rondom het huis kunnen sterke bronnen van elektrostress zoals hoogspanningsmasten, GSM/UMTS masten, bovenleidingen van  trein/tram en elektriciteitshuisjes grote impact hebben op hoe (on)rustig je huis voelt.  
Al deze bronnen van informatie heb je meestal tegelijkertijd, in zeer complexe samenstelling, tegelijkertijd in je huis. Afhankelijk van hoe ze zich tot elkaar verhouden kan je huis overwegend passief of actief zijn in de energie.
 • In een passieve woonomgeving is het voor de meeste mensen moeilijk om hun leven in de flow te krijgen. Alles kost veel moeite en je hebt het gevoel tegen de stroom in te zwemmen.  
 • In een te actieve omgeving zijn de meeste bewoners overprikkelt en is het moeilijk om rust te vinden.  
Door de energetische belasting van deze verstoringen te ontladen kan het huis zich ‘ontspannen’ en kan de natuur de ruimte weer vitaliseren en harmoniseren met vitale Chi. Dit brengt rust en energie terug in je huis, tegelijkertijd!
Hoe kun je weten of de energie in je huis verstoord is?
 • Buitenshuis voel je je energiek en levendig, binnenshuis voel je je lusteloos en ongeïnspireerd. 
 • Het is moeilijk om dingen op te starten, aan het rollen te houden en af te maken.  
 • Je huis is moeilijk schoon of opgeruimd te houden. 
 • Je slaapt slecht  
 • Sommige plekken in huis voelen koud, donker of onbehaaglijk aan  
 • Onderlinge spanningen tussen medebewoners  
 • Een onrustig, prikkelbaar gevoel  
 • (Chronische) gezondheidsproblemen
RealEase
Juno  Burger werkt al 15 jaar in ruimtes met verstoorde omgevingsenergieën.  RealEase, de methode die hij door de jaren heen heeft ontwikkeld, helpt niet alleen om verstoringen in ruimtes te harmoniseren maar geeft ook bewoners concrete handvatten om de relatie die ze met hun omgeving hebben zeer wezenlijk te veranderen. Juno verzorgt uitgebreide consulten aan huis en geeft daarnaast 1-­daagse RealEase Thuis workshops die je in staat stellen om de energie in je eigen huis schoon te maken... en te houden!

Voor meer informatie: kijk eens op de site van Juno Burger.

Daar kan je trouwens ook een handige energie check aanvragen. Dank je wel Juno voor deze achtergrond informatie. Ik kan jullie echt aanraden om je huis energetisch te reinigingen. Door de rest energie te verwijderen kan je makkelijker keuzes maken en je huis voelt lichter en schoner aan terwijl je helemaal niet in de weer bent geweest met de stofzuiger! 

(NB Het is wel verstandig om eerst een cursus of workshop te volgen)

dinsdag

Gratis online interieuradvies deel 8: grijs en wit wonen

 Deze week beantwoord ik de vraag van Alie.
Wij kunnen wel wat advies gebruiken,voor onze huiskamer, die willen we moderniseren. Wij zijn ook toe aan een nieuwe eethoek en kast. Wat voor kleuren zullen het mooiste staan, want moet ik ook rekening houden met onze keuken? maar de belangrijkste vraag voor ons is kan de keuken dan in die kleur blijven, want die is ook 10 jaar, en wij weten niet of die daar dan bij past, en/of je dan er geen rommeltje van maakt, want dat ga je in je huiskamer alles op elkaar afstemmen en dan is de keuken anders van kleur.

Mijn advies aan Alie:
Jullie willen een heel andere sfeer, met een meer vergrijsd, neutaler palet. Door het grootste oppervlak te veranderen -de vloer- zal de sfeer van je woonkamer heel erg veranderen! Hartstikke leuk, maar wel een grote stap. Juist omdat jullie veel gaan veranderen is het raadzaam om de handige keuzes te maken, ook fijn voor je portemonnee ( en dit advies is gratis, dus dat helpt natuurlijk ook!) Ik heb een hoop beelden verzameld waar jullie denk ik wel de sfeer mee kunnen creëren die jullie voor ogen hebben.


 • Helaas wil je de bank niet vervangen want die is  helemaal niet vergrijsd of neutraal en zal zometeen erg uit de toon vallen. Ik wil je dan ook adviseren om de stof te verven, als dat kan of een neutrale kleur grand foullaird over de bank. 
 • Het kleine stoeltje met het krukje kan prima opnieuw gestoffeerd worden in een off white tint dat staat mooi bij de kleur van het riet.
 • Dit geld ook voor de gordijnen probeer ze te verven in een grijs tint of een off white (dat hangt ook af van de kleuren van de muren en de vloer)
 • De kleur van de keuken is ook warm hout, deze zal dus niet helemaal bij het plaatje passen maar het is ook weer niet zo dat je een nieuwe moet kopen! Door bv de rieten schommelstoel maak je een verbinding tussen de keuken en de woonkamer en ook het overige riet versterkt dit. Je kunt ook hier overwegen om de deurtjes wit te schilderen in een hoogglans melk witte tint.
 • Voor de rest adviseer ik je om een ander lamp boven de tafel te hangen.
 • Gebruik liever wat grotere elementen dan allemaal kleine dingen. En als je kleine dingen gebruikt groepeer deze dan om een mooie manier en wissel dan eens wat af met de rest.
 • De kleur van de muren kan ik eigenlijk pas bepalen als de nieuwe vloer er ligt.
 • De plaats van de bank: probeer eens wat dingen uit. Schuif eens wat door de kamer en kijk hoe het bevalt. Los van de muur kan heel goed, alleen kan ik niet echt goed zien hoe diep de ruimte is en of het niet raar staat.
 • Haal de vloerbedekking van de trap en schilder deze hoogglans wit of licht grijs.
 • Om een beetje kleur toe te voegen kan je heel goed kleine pastel groene of roze accenten toevoegen zoals op het sfeerbeeld.
Alles wat op de plaatjes staat heb ik gevonden via Deens: een hele fijn webwinkel met allerlei leuke  Scandinavische  spullen. De kast kan je bij Wehkamp kopen, de kast komt uit de serie Herfte, die nu in de aanbieding is!

Ik ben benieuwd of jullie hier meer verder  kunnen, veel succes!
De reactie van Alie:
Hoi Franca,
wij vinden het leuk deze adviezen van je te krijgen, we kunnen er echt iets mee.
Alleerst het bankstel dat zal er inderdaad uitspringen, (dacht ik zelf ook aan) daar moeten we iets op vinden alleen verven heb ik nooit van gehoord en lijkt me niet makkelijk.
de keuken gaan we waarschijnlijk ook verven.
we gaan eerst even alles goed op een rijtje zetten ivm de kosten en als we er niet uit komen, neem ik terzijner tijd contact met je op. Heel hartelijk bedankt voor je advies.
groetjes Alie


Wil jij nou ook graag in aanmerking komen voor een gratis online interieuradvies? Ga dan hier naar toe en stel je vraag!  Stuur een mail met foto's - van de ruimte waar je vraag over gaat  en foto's van ruimtes die je aanspreken -naar info@villadesta.nl en wie weet ben jij wel de gelukkige!
Of wil je wat meer weten over dit gratis online interieuradvies? Ga dan hier naar toe
Als je vragen hebt over dit advies of andere vragen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Eerste gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe creëer je meer eenheid in je interieur.

Tweede gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe krijg ik de sfeer van mijn keuken in de rest van mijn huis?

Derde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe combineer ik grijs en wit en rood

Vierde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: een kinderkamer in roze, groen en zilver

Vijfde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Een eetkamer

Zesde gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: wonen in wit

Zevende gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Grijs met kersenrood

PS  Morgen zal Juno Burger van RealEase wat toelichten over energetisch huizen reinigingen. Je kunt bij Juno Burger oa workshops volgen en ook een online energiecheck van je huis aanvragen. Wil je weten hoe je huis er energetisch voor staat? Dan is dit misschien wel wat voor jou!
"Deze uitgebreide analyse vertelt je welke 16 mogelijke bronnen van verstoring in je huis aanwezig zijn, wat deze met de ruimte doen en hoe je daar als individu op reageert.
Deze energiecheck is een document dat je inzicht geeft in de onzichtbare dimensies van je huis. De energiecheck is een makkelijke en betaalbare ingang om te weten te komen of jij en je huis baat zouden hebben bij een energetische reiniging van je woonomgeving."
Ik vind het heel leuk dat Juno wat meer verteld over dit interessante onderwerp.
Tot morgen,

maandag

6 Wonen in wit

Een hele goedemorgen allemaal,

Hebben jullie gisteren ook zo genoten van het voorjaarszonnetje? Ik ben met mijn twee zoontjes op zoek gegaan naar takken voor pijl en boog. Op zondag hebben we zitten knutselen en heb ik twee pijlen kokers voor ze gemaakt. Als twee echte Robin Hoods liepen ze door het bos. En ik maar pijlen maken met mijn zakmes...Het was een heel fijn weekend. Ik ben weer helemaal uitgerust voor een nieuwe week. En jij? Wat heb jij gedaan?

Vanochtend toen ik wakker werd was de wereld hier weer wit,  heel mooi, maar ik vond het eigenlijk net zo fijn dat de sneeuw weg was. Op de jaartafel had koning wit plaats gemaakt voor het bloesemvrouwtje.

Wit in je huis daarin tegen verveeld mij eigenlijk nooit. Wit geeft rust, ordend en schept ruimte. Met verschillende wit tinten en texturen maak je met wit iets heel speciaals van je huis. Een inspirerend boek is  At home with white van Atlanta Bartlett. En bij de Hema zijn er hele leuke witte woon spulletjes te koop. Het tafeltje met de balletjes is mijn favoriet. ( trouwens ook verkrijgbaar in zwart)

De spulletjes op het tweede plaatje zijn allemaal verkrijgbaar bij de Hema

Wil je nog meer wit inspiratie? Kijk dan eens bij deze post voor heel veel meer wit wonen!
Een hele fijne dag,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...