maandag

6 Het goed genoeg interieur

Lieve Lezer,

Heb je een goed weekend gehad? De regen van gisteren heeft mij een hoop rust en ontspanning gebracht...Ik wilde jullie even laten weten dat ik heel blij word van al die lieve, leuke reacties die ik ontvang. Ik lees ze echt allemaal en vaak inspireren ze mij op moeilijke momenten om vooral door te gaan met wat ik doe. Dus hierbij, heel erg bedankt! En ook aan de stille lezers ( ik weet dat jullie er ook zijn :), bedankt voor jullie bezoek aan mijn blog.

Dit blog groeit met de dag en ik krijg er druppel gewijs steeds meer volgers bij. Fantastisch! Ik heb een nieuwe volg plek aangemaakt. Dus nu kunnen niet Google account lezers mij ook volgen via blog lovin'. ( klik op het vrouwen gezicht)


Vandaag wil ik het met jullie hebben over tevreden zijn. Misschien niet een onderwerp dat je verwacht op een interieur en woon blog maar, ik verras jullie graag.

Voor mijn werk (en omdat ik het gewoon heel erg leuk vindt) struin ik online en op papier heel wat af interieur inspiratie af. De ene mooie woonkamer na de andere mooie keuken of slaapkamer kom ik tegen. Prachtig en ik laat me er dan ook graag door inspireren. Toch bekruipt me soms het gevoel wanneer een interieur goed genoeg is.

De woonbladen en blogs ( en ik ook ;) ) laten vaak een prachtige woonkamer zien met een opgeruimde keuken en een mooie selectie van zorgvuldige gekochte woon accessoires. Net zoals in de mode is het geen afspiegeling van de realiteit. Voordat er ook maar een foto is gemaakt is het door een heel team van stylistes opgeruimd en voorzien van eyecatchers. Als ik met mijn klanten interieurboeken doorneem dan laat ik zien hoe ik naar deze plaatjes kijk. En dat is voor veel klanten verhelderend en vaak ook een opluchting!

Voor mij is wonen belangrijk omdat mijn huis dé plek is waar ik tot rust kan komen en mezelf kan zijn. Er hoeft niets, ik kan in mijn slobber broek op de bank hangen en mijn favoriete tv serie kijken, samen met mijn zoontjes gek doen en gewoon stil zijn en naar buiten kijken. Mijn omgeving, of het nu natuur of stad is heeft op mij een enorme invloed. Dan is het wel zo fijn dat als ik thuis kom me kan ontspannen en weer bij mezelf kan komen. Voor mij is dus mijn huis erg belangrijk. Hoe de ruimte aanvoelt is ook erg belangrijk maar, en dat is het gekke hoe die eruit ziet veel minder. Ik hou van kleur maar ook van wit, ik hou van design maar, ook van nostalgie.

Ik heb mijn huis ingericht vanuit mijn gevoel en niet vanuit een trend. En zolang ik mijn gevoel volg past mijn huis ook bij mij. Als je op deze manier naar je huis kijkt ga je voorbij aan trends en kan je op een dieper niveau je huis inrichten. Hoe ervaar jij je huis en waar ben jij tevreden mee?
Ik ben erg benieuwd!

PS Vandaag is de laatste dag dat je 10% korting krijgt als je je opgeeft voor de workshop die ik in september ga geven! Meld je hier aan

Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reacties"

0 Dag Mei! een maandoverzicht

Zie jij soms door alle inspirerende woonblogs het bos niet meer? ( eigen spreekwoord :)
Ik sluit elke maand af met een kijkje in mijn reader. Van elke buitenlandse blog die ik volg kies ik een post uit die mij inspireerde of opviel.

Mooiste slaapkamer deze maand is deze van Susanna Vento uit Finland.


Buitenlandse blogs:

Sweet Paul: Crafty Friday
The Style Files: a renovated barn in the netherlands
Decor8: E-magazines round up
Desire to Inspire: Rachel Whiting
Helt Enkelt: Iam in love
Emma's design blogg: Living with vintage 
Dress, Design, Decor: Country Get a Way
The city Sage: Outfit to room: Beach house style
Design*Sponge: Living in Pride and Prejudice
Bloesem: Paper Wood chairs
A cup of Jo: Sunday suppers
Delight by Design: Simple styling + natural elements

En waar heb ik over geschreven? Hier een overzicht:

Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reacties"

zaterdag

5 Nog twee dagen profiteren van 10% korting!

Beste lezers, als je dit blog al wat langer leest dan vandaag :) dan weet je wel dat ik in oktober een super leuke workshop ga geven. (Voor lezers die hier vandaag voor het eerst zijn: Welkom op mijn interieur en woon blog! Kijk eens rustig rond en ik hoop dat ik je met mijn tips en plaatjes kan inspireren om van je huis een thuis te maken.)

 
Overweeg je een interieur advies voor je huis? Of heb je het idee dat er iets mist in je huis? Dan is deze workshop echt wat voor jou. In deze dag krijg je heel veel handige en praktische tips aangereikt zodat je zelfverzekerd van jouw huis een thuis kunt maken.

Je gaat onder begeleiding van mij aan het werk met je verzameling woonplaatjes die je hebt verzamelt. ( of vanaf nu gaat verzamelen) Het doel van de workshop is inzicht krijgen in de uitstraling en sfeer die je graag in je huis wilt terug zien én je leert hoe je je ideeën en wensen kan vertalen naar jouw huis.

Aan het begin van de dag geef ik een presentatie en krijg je inzicht in mijn manier van werken en mijn manier van kijken naar interieurs en wonen. Daarna ga je een moodboard maken. Ik vind een moodboard een krachtig middel waarin je snel helderheid krijgt over welke kleuren, materialen en sfeer bij jou en je huis passen. Dit moodboard helpt je om je wensen en eisen duidelijk te krijgen en geeft je inzicht in hoe jij graag wilt dat je huis er uit ziet. Daarnaast geef ik een hoop tips en trucs weg, zodat je in je eigen huis gelijk aan de slag kunt gaan met handige en praktische adviezen.

Geef je vandaag nog op voor deze dag! Als je je voor 31 mei opgeeft kan ik je een aantrekkelijke korting aanbieden. Je betaald dan € 76,50 én je maakt dan ook nog kans op een gratis uur interieuradvies ter waarde van 125,-* Wees er snel bij, want daarna zijn de kosten voor de workshop 85,- in plaats van 76,50.

Deelname is inclusief een uitgebreide lunch met allerlei lekker hapjes en een ontvangst met koffie en/of thee met wat lekkers erbij. Daarnaast ontvang je van mij een handig e-bookje met een stappenplan en allerlei tips zodat je goed voorbereid de dag ingaat en je de workshop optimaal kan benutten.

"De reden dat ik Franca had gevraagd eens te komen kijken in mijn woning, was om advies te krijgen over de kleuren op de muur. Ik wilde graag van mijn woonkamer een stijlvolle, maar kleurrijke ruimte maken. Franca was nog niet binnen, of ik kreeg al allemaal goede tips en adviezen van haar. Ze sloot heel goed bij mijn wensen en stijl aan. Ik heb aan haar adviezen nog meer gehad dan ik van tevoren had verwacht. Naast het kleuradvies bombardeerde ze me ook met allemaal creatieve (zelfmaak) en betaalbare ideeën over accessoires, verlichting, bekleden van mijn meubels, goede websites etc.

Enorm inspirerend dus!!!"


Aanmelden kan hier of via de mail
workshop@villadesta.nl
Ja leuk, ik geef me op voor de workshop "ontdek je woonstijl" op zaterdag 9 oktober.

je naam
je email adres


NB: Je aanmelding is geldig als het bedrag over is gemaakt naar mijn rekeningnummer. Deze gegevens ontvang je van mij per mail.

Om het persoonlijk te houden streef ik naar een klein en intiem aantal deelnemers. Geef je dus snel op want de plaatsen zijn beperkt. Mocht je nog vragen hebben over deze workshop, aarzel dan niet en neem contact met me op. Wil je nog eens nalezen wat we die dag allemaal gaan doen? Dan kan je hier meer lezen

*het gratis uur interieuradvies bij je thuis geldt bij het pakket "de frisse blik" van 2 uur. Je betaalt ipv €250,- nu nog maar €125,- (plus de reiskosten) Kijk hier voor meer informatie

Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reageren kan je hier"
[image via the style files]

vrijdag

4 Een vleugje Afrika in je huis

Ik blijf deze week nog even in het buitenland. Vandaag heb ik voor jullie de -op dit moment hippe - etnische woonsferen verzamelend.  Hoewel er in de woon trend safari juist veel kleuren worden gebruikt, heb ik er voor gekozen om juist interieurs te laten zien die wat minder kleurrijk zijn.

De safari trend is op dit moment in de mode erg in maar, om nu gelijk met allerlei pantermotieven aan de slag te gaan... ( dat is niet helemaal mijn stijl :) Ik wil juist laten zien dat je op een subtiele manier etnische invloeden in je huis kan toevoegen zonder dat je een zebravel en drukke kleurrijke prints gebruikt.


Deze interieurs laten zien dat etnisch zeker niet automatische kleurrijk betekend. De kracht in deze interieurs zit hem in de eenvoud. Subtiele elementen die samen een harmonieus geheel vormen terwijl het niet saai wordt.

Etnische woondecoratie kan je vinden bij Funky and Fair bij Waar en bij RestyleXL kan je het onderste krukje en de houten lamp vinden. Bovenste krukje is van Pol's Potten de mand is van Zara Home
Voor wie toch heel graag wat meer kleur wil: woon safari "over the top" van het  perscentrum wonen is een heel goede inspiratie bron.

woensdag

10 Inspiratie uit Marrakech

Laat de zon je huis binnen met deze inspirerende warme sfeer uit Marokko. 

Ik schrijf dit terwijl buiten de zon heerlijk schijnt. Dat is wel even wennen na die koude nachten op de natuur camping in Drenthe waar ik in de meivakantie met mijn kinderen heb gekampeerd. :)

Deze heerlijke zomerse lente dagen inspireerde mij om op zoek te gaan naar oosterse inspiratie voor je huis. Op de site Taverne agency kan je veel interieur foto's vinden. Daar vond ik ook dit huis in Marrakech. De foto's zijn van Ben Lambers van Studio Aandacht

In het hele interieur kan je veel verschillende krukjes van allerlei soorten materialen terug vinden. De grote daybed-banken nodigen uit om lekker te ontspannen in de schaduw die gecreëerd wordt door  gespannen doeken. De grote potten met planten maken het huis leefbaar en sfeervol. En de verschillende hoekjes maken de ruimte intiem. In het huis worden grijs en naturel tinten aangevuld met wat goud accenten. Door de verschillende texturen krijg je een spannende gelaagdheid.


Voor een recente klant, die graag wat meer Marokkaanse invloeden in haar huis wilde, heb ik een aantal sfeercollages gemaakt. In een van de collages heb ik zilver, hout met paars en grijs tinten gecombineerd. Heel anders dan de sfeerplaatjes hierboven. Paars is een kleur die je, als je die in je interieur wilt gebuiken, het beste tot zijn recht komt als je het spaarzaam toepast. Teveel paars en de ruimte wordt dramatisch en zwaar. Maar kleine paarse accenten kunnen juist heel mooi zijn. Een in de badkamer is paars gecombineerd met wit en donker Tadelakt erg mooi. Kijk maar:


Bovenste plaatje van de badkamer via Libelle

Producten:
1: rubber manden verkrijgbaar bij La Caravane
2: Marokkaanse lamp verkrijgbaar bij Leen Bakker. Of soort gelijk via Zenza
3: Paarse lamp verkrijgbaar bij Leen Bakker
4: Kussen van Zusss
5: Lantaren van Zara Home
6: Krukje van Zara Home

En de olijfzeepjes die je in de bovenste plaatjes ziet, zijn verkrijgbaar via Tutze

Logeren in in deze stijl en sfeer in Marrakech? Kijk eens hier bij Chambre d'Amis 

dinsdag

0 De nieuwste kussens van Marianne van Ooij

Vanaf nu verkrijgbaar is de nieuwe collectie kussens van Marianne van Ooij. Marianne komt uit Nederland en woont in New York. De kussens van Marianne zijn vaak grappig en vertellen een verhaal. Ik ben fan van de serie Finally Free. Dat is de serie met de opengebroken tralies ( misschien ook omdat mijn naam vrij betekent?) De kussens zijn online hier verkrijgbaar.

maandag

6 Woon je klein? Vergroot je ruimte

Een nieuwe serie tips voor de klein behuisden onder ons: Hoe laat je je kleine huis groter lijken.

(Eerlijk gezegd kan ik mezelf daar makkelijk onder rekenen met 60m2 voor 4 personen dus ik weet waar ik het over heb...:)
 
Met een goede, mooie en vooral goed geplaatste spiegel vergroot je je kamer optisch. Hang de spiegel zo op dat je er wat in ziet, zoals op het plaatje. Hang hem dus niet tegenover een witte wand, dan heeft het geen effect! Je kunt ook een grote langwerpige spiegel op de grond zetten. Dan lijkt de ruimte ook groter.
Naast het feit dat een spiegel de ruimte vergroot kan een goed geplaatste spiegel ook veel sfeer aan je ruimte toevoegen. Je creëert zo een focus punt in je ruimte en dat geeft rust. 

Ik ga hier zoals gezegd een serie van maken, dus hou als je klein woont, hou deze serie in de gaten!

vrijdag

3 Workshop: Geef je nu op en profiteer van 10% korting


Een aantal weken heb ik hier geschreven over mijn workshop die ik in oktober ga geven.
Ik wilde je even herinneren aan de aanbieding die tot maandag 31 mei loopt.

Als voor 31 mei opgeeft kan ik je namelijk een aantrekkelijke korting aanbieden.
Je betaald dan € 76,50 én je maakt dan ook nog kans op een gratis uur interieuradvies ter waarde van 60,-*
Wees er snel bij, want daarna zijn de kosten voor de workshop 85,- in plaats van 76,50.

Deelname is inclusief een uitgebreide lunch met allerlei lekker hapjes en een ontvangst met koffie en/of thee met wat lekkers erbij.
Daarnaast ontvang je van mij een handig e-bookje met een stappenplan en allerlei tips zodat je goed voorbereid de dag ingaat en je de workshop optimaal kan benutten.

Het doel van de workshop "ontdek je woonstijl" is te bepalen welke type interieur bij jou en jouw huis past. Met je uiteindelijke moodboard kan je zelfstandig jouw huis de sfeer en uitstraling geven die je voor ogen hebt.

Aanmelden kan hier of via de mail
workshop@villadesta.nl

Ja leuk, ik geef me op voor de workshop "ontdek je woonstijl" op 9 oktober.

je naam
je email adres


NB: Je aanmelding is geldig als het bedrag over is gemaakt naar mijn rekeningnummer. Deze gegevens ontvang je van mij per mail.

Om het persoonlijk te houden streef ik naar een klein en intiem aantal deelnemers. Geef je dus snel op want de plaatsen zijn beperkt. Mocht je nog vragen hebben over deze workshop, aarzel dan niet en neem contact met me op.

Wil je nog eens nalezen wat we die dag allemaal gaan doen? Dan kan je hier meer lezen

*het gratis uur interieuradvies bij je thuis geldt bij het pakket "de frisse blik" van 2 uur. Je betaalt ipv €250,- nu nog maar €125,- (plus de reiskosten) Kijk hier voor meer informatie
[ image By Fryd ]

2 Zeg het met...Letters!

Kan je je mijn decoratie post van vorige maand nog herinneren over cirkels op de muur? Daarin stond ook een plaatje met een letter ( en een cirkel uiteraard) op de muur.
Vandaag heb ik voor jullie een aantal plaatjes verzameld waarin letters een duidelijke rol spelen.

Letters zijn hele hele leuke en vooral krachtige decoratie middelen. Je kunt natuurlijk zomaar wat letters bij elkaar zetten of er een woord mee vormen. LOVE, HOME en SMILE om maar eens wat open deuren in te trappen en wat "stoerder": BAD zoals op het plaatje van de badkamer. Of je nu voor een woord kiest of je letters uitkiest op vorm je kan met een paar verschillende vormen en groottes een prachtig beeld neerzetten. Kies voor een aantal verschillende letters in verschillende materialen en je huis wordt een stuk levendiger. Zeker als je de letters gelaagd neerzet geeft dat een mooi effect.

PS:Ik vind de letter W en het & teken erg mooi.

Leuke Letter Links:

Hele teksten in een keer op de muur? Kies voor een interieur sticker!
Bij sissy boy homeland hebben ze hele mooie...
Zinken letters van Madam Stoltz kan je oa hier kopen
Simpele houten letters kan je hier kopen.

woensdag

0 De kracht van licht

Mooi eenvoudig maar krachtig interieur gefotografeerd door Mirjam Bleeker.
De luiken filteren het licht op een natuurlijke manier. Verstild.
Door de basis van de kleine ruimte wit te houden krijgt het licht en de natuurlijke materialen alle aandacht.

maandag

0 Webshop: happiness itself


Anita Kaushal, De schrijfster van het boek Thuis heeft een heel mooie webshop vol met eerlijke en pure producten.

Voor wie het boek Thuis nog niet kent: "Dit boek gaat verder dan alleen interieurdesign. Gebaseerd op bestaande huizen met echte gezinnen met kinderen geeft het inspiratie om van je thuis een stijlvol en warme omgeving te maken, geschikt voor de dagelijkse routine van jouw gezin. Het boek is opgebouwd uit drie onderdelen. In deel I ligt de focus op ideeën voor het interieur (leven, eten, rusten, buiten spelen). In deel II worden ideeën uit deel I verder uitgewerkt met praktische tips. Ten slotte wordt een overzicht gegeven van gebruikte materialen en koopadressen."


Op haar webshop Happiness itself staat: Happiness itself is a small and thoughtfully edited collection of precious objects, clothing and accessories, all either designed or chosen by me, to share my sense of style and vision of moving away from the mass-produced to the hand made, simple, useful and enduring.

Heel bijzondere (woon) spulletjes. Neem snel eens kijkje.

vrijdag

6 Fotograaf Lisa Cohen

Lisa Cohen is een Australische fotograaf die zich heeft gespecaliseerd in het fotograferen van interieurs, lifestyle, eten en stil levens. Op haar site kan je de meest prachtige plaatjes vinden. Hieronder een kleine selectie

 

woensdag

8 Styling met ladders

Wil je graag een snelle en sfeervolle eyecatcher?
Dan is een ladders misschien wel wat voor jou.
Zeker een oud exemplaar van hout of geschilderd in een leuke accent kleur kan een "verloren"hoekje nieuw leven inblazen.
 
Waar kan je een ladder neerzetten?
In je woonkamer kan je een ladder tegen een muur zetten die een beetje saai en leeg is. Hang er een paar mooie stoffen over je je hebt een makkelijke manier om kleur in je huis toe te voegen.
In de badkamer kan de ladder een handige plek zijn voor je handdoeken. En in de slaapkamer vervangt de ladder het geijkt nachtkastje. Je kan er een klemlamp aan bevestigen en je boek hang je over een sport. Snel klaar en groot resultaat

Ladders vindt je bv op Marktplaats, Blik op sfeer
 en bij Tuttemerull hebben ze een mooie witte ladder
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...