maandag

Een kale muur! Wat nu?

Vandaag wil ik wat tips met jullie delen voor de kale plek boven de bank. Afgelopen vrijdag liet ik het interieur van Yvonne en GertJan zien. Een paar weken geleden heb ik in een Eindstylings advies samen met Yvonne de puntjes op de i gezet. We hebben oa besproken wat je kan doen met de muur boven de bank.

Ook tips en ideeën voor je huis nodig? Volg een e-course van villa d'Esta en je weet alles over in de in's and out's van interieur styling! Je kunt je nu al opgeven voor de kennismakingsles. De e-course start op 23 juni en duurt 7 weken. Meer informatie kan je HIER vinden.


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | image: franca | bekijk HIER een sneak peek van het werk e-book dat bij de e-course hoort.

vrijdag

Interieuradvies | de puntjes op de i

Overweeg je ook een interieuradvies, maar weet je niet wat je precies kunt verwachten? Kijk mee naar het huis van Yvonne en GertJan, een leuk jong stel dat mijn hulp inschakelde voor hun eerste koophuis.

moodboard  met kleur en meubel suggesties
Elk interieuradvies begint met een overleg. In dit geval ben ik eerst langs geweest voor een kennismakingsgesprek. Bij een grotere klus vind ik het erg belangrijk dat er een klik is tussen mij en mijn klanten. Daarna zijn we in het nieuwe huis gaan kijken. In overleg heb ik voor Yvonne en Gerjan een schetsontwerp gemaakt met daarin twee moodboards, twee plattegronden met indeling en een meubel - verlichtingsvoorstel. Ik heb ook geholpen met de aanschaf van hun keuken en de badkamer. In een dag hebben we samen een keuken, wc en badkamer uitgezocht. De stijl, sfeer en materialen komen zo door het hele huis terug.

moodboard met kleur en meubel suggesties
plattegrond met de nieuwe deur

Toen ik voor de eerste keer binnen kwam, zag het huis er verschrikkelijk uit! Het hele huis is in een paar maanden tijd grondig aangepakt. De looproute van voordeur naar woonkamer is verbeterd.  Door de deur te verplaatsen ontstaat er in het woongedeelte meer rust. Je loopt nu recht van hal naar de keuken ipv van door het woongedeelte heen. Door deze ingreep is het zitgedeelte niet alleen een stuk gezelliger geworden, maar ook veel praktischer en effectiever. Er is nu ruimte voor een grote hoekbank. Een grote wens!

Onlangs ben ik eens gaan kijken, en heb ik gelijk een Eindstyling -puntjes op de i- advies aan Yvonne en GertJan gegeven. Het huis is nog niet helemaal klaar. De kast moest nog geleverd worden, en de badkamer was nog niet helemaal klaar. Ik vond het al heel erg mooi geworden dus, kijk je mee?
De basis is nu gelegd. Er ligt een nieuwe vloer en de wanden zijn met matte subtiele tinten van Painting the Past geschilderd. De raambekleding hangt en voor koude avonden hebben ze nu een heerlijk houtkacheltje. Yvonne en GertJan zijn heel blij met het resultaat. Na een aantal maanden hard klussen kunnen ze nu genieten van hun eerste koophuis.

Ik heb tijdens het Puntjes op de i advies veel tips gegeven hoe je nu een persoonlijke laag aanbrengt. Door je wanden ook te benutten creëer je niet alleen meer diepte en spanning. Het kan ook heel praktisch zijn. Yvonne gaat nu aan de slag met mijn laatste ideeën, Ik ben erg benieuwd naar de persoonlijke laag!

Ga jij binnenkort ook een nieuw huis kopen en kan je wel wat hulp, ideeën en oplossingen gebruiken? Mail dan je vraag naar franca@villadesta.nl dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.
 Meer tips voor de kale muur boven de bank kun je HIER lezen
En zo zag het huis eruit...


I ♡ comments | beelden en interieuradvies: franca voor villa d'Esta | lees HIER meer over mijn interieuradviezen

dinsdag

5 Touw lampen


Een gymtouw en een gloeilamp.
Combineer die twee en je hebt een fantastisch object dat ook nog licht geeft.

Over touwen gesproken: Kinderen en deze lamp zijn wellicht niet zo'n goede combinatie. Afgelopen Maandagmiddag ben ik heel erg geschrokken. Ons jongste zoontje Matthies heeft op school een ongeluk gehad met een touw en een glijbaan. Hij heeft het touw om zijn nek gekregen en is toen van de glijbaan gegaan. Gelukkig is er -afgezien van wat schaafwonden en opgezwollen nek- niets ernstigs gebeurd. Volgens mij heeft Matthies een engeltje bij zich. We zijn heel dankbaar dat hij er nog is!

Ik ben weer terug als alles weer in orde is,
I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: Atelier 688 | bekijk HIER de site

maandag

4 Organisch Interieur

Aan de buitenkant lijkt het huis van Alexandre de Betak, zijn vrouw en twee zoontjes op een traditioneel huis met de stenen muren en olijfgroene luiken. ( Wel een heel mooi en luxe huis, dat wel ;)


Op het moment dat je naar binnen stapt, stap je in een hele bijzondere wereld. Eentje zonder rechte hoeken en muren. Met ronde vormen en organische elementen.


Overal zie je accessoires van steen. De boekenplank refereert met een knipoog naar het werk van Donald Judd. Een ipod station met een basis van steen. En stenen aan de de muur met daarin ruimte gemaakt voor gloeilampen.


Het huis ademt een sfeer uit van Zijn -  Ontspanning- Plezier & Samen Zijn.
Alexandre de Betak heeft het interieur zelf bedacht en heeft zich laten inspireren door cartoons uit zijn jeugd zoals Barbapapa. Cartoon achtige elementen zie je overal in het huis terug.


Voor kinderen is het huis een walhalla. Met bedden als grotten in de muur, een atelier waar ze kunnen schilderen en in plaats van een traditionele bank en tv: een hele grote kussen hoop met een groot filmdoek. De hoezen van de kussen zijn van vintage linnen.


Betak over zijn huis: "It’s the most fun project I have ever done. I am a perfectionist, but you can’t make it perfect. The house was made for life, and it should never be really finished. It’s a good lesson. What in life is ever really finished?”


De enorme tafel buiten biedt ruimte aan de vele vrienden die regelmatig komen aan waaien. Klik HIER om een film van het huis te bekijken. Waarschuwing: hoog jaloezie gehalte!

I ♡ comments | text: franca voor villa d'Esta | images: tmagazine | found via Trendland

vrijdag

Nieuwe indeling & Zomers blauwe accenten


Een tijdje weggaan uit je huis en daarna weer met een frisse blik naar je interieur kijken doet wonderen. Ook bij mij!

Ik had -vanwege mijn eerste stylingsklus- onze indeling al voor de vakantie veranderd. Ik wilde thuis al wat dingen uitproberen. Ik kon het ook niet laten om alvast wat voor te stylen. Zeker met al die mooie spulletjes die ik bij verschillende woonwinkels had geleend!

Oh ik popel om jullie beelden te laten zien! Helaas mag ik niet vertellen waarvoor de klus was en in welk blad het komt. Pas een paar dagen voor de publicatie mag ik zelfgemaakt fotomateriaal laten zien. Nog even geduld dus...

Met het opbergen van de kampeerspullen kwam ik een aantal lampen -in onze oh zo positief genoemde inloopkast, het is meer een inpropkast- tegen waaronder deze rieten lampenkap van Ikea. Ik had hem weggehaald vanwege de Midsummer light van Tord Boontje. Al foto's maken van deze hoek merkte ik dat de midsummer light boven de tafel niet tot z'n recht kwam. Dus hup afgelopen dinsdag de hoofdschakelaar om en eens lekker aan de slag met elektriciteit.

Eindelijk heb ik het kale peertje in de keuken vervangen door een lampenkap. Hoe ging het spreekwoord ook al weer van die klemmende deuren bij de timmerman?
En daarna een porseleinen fitting vast gemaakt aan een strijkijzersnoer voor de Midsummer light. Helaas zie je die mooie fitting helemaal niet meer...


In de berging kwam ik tijdens de grote opruim/opberg dag ook een soort batik blauw groene kussen hoezen van heel heel lang geleden tegen. Ik heb deze gekocht bij Cotton & Silk in Den Haag. Ik werkte daar tijdens mijn studie aan de kunstacademie. En ja daar is hij weer: mijn super mooie deur. Naast een stoel die ik van mijn oom en tante kreeg. Ik heb de deur weg gehaald uit de slaapkamer en nu heeft hij hier een plekje gevonden. Misschien nog eentje zoeken voor achter het bed want, daar is het nu wel erg kaal.


Ik heb ook maar gelijk wat vrolijke ballon bloemetjes gekocht. Om het buitengevoel te versterken heb ik zowel binnen als op het balkon rieten strand matten gelegd.De boomstronken heb ik uit het bos in mijn bakfiets mee naar huis genomen. En het oude Franse klap stoeltje kocht ik op mijn 18de in Delft.

Op de bovenste foto een schilderij dat ik in Zwitserland maakte. Het metalen knijp lampje heb ik ook gekocht bij Cotton & Silk. Het engeltje kreeg ik van mijn zusje. De broche aan het lint heb ik ook gekregen ( Hallo Afke, als je dit leest! ) en is van Noa Noa.


Dit is eigenlijk een deur naar een slaapkamer. Door de vorige bewoners is er een kast in gemaakt. Onder de stoffen gordijnen liggen knutsel spullen. Schilderijtjes heb ik gemaakt tijdens een cursus Grafische vormgeving. Links is een Japanse schildering. Recht een ets. De grote grijze stenen komen uit Graubunden, Zwitserland waar ik na mijn studie heb gewoond. Het zwarte lampje is van Ikea. En het blauwe oog nam een vriendin mee uit Turkije. Zoals je ziet heb ik de kleur blauw bijna overal laten terug komen. De ene keer wat subtieler dan de andere keer. Kijk maar naar het volgende plaatje.


Dit zijn hopelijk de laatste foto's van de korenbloem blauwe muur. Ik ben deze kleur meer dan zat en ga de hele wand of wit schilderen of in een licht grijstint ( maar welke het wordt...) De lamp komt mooi uit tegen een iets donkere wand. Voor nu hangt hij aan de tak. Als ik een gat heb geboord in het plafond komt hij hoger te hangen.

Ik schreef al eerder HIER over een persoonlijk laagje in je interieur. In mijn eigen huis heb ik veel zelfgemaakte, gekregen & gevonden spullen gecombineerd met Ikea, design en items van andere woonwinkels. Ik heb gekozen voor een paar grotere eye catchers zoals als de lampenkap van riet, de schildersdoeken van 1 bij 1 meter en de houten deur. Ik wissel met de kleinere accessoires veel en vaak af. Door bewust wanden leeg te laten en niet overal wat neer te zetten, oogt de ruimte -ondanks zijn kleine afmetingen- ruim, gezellig en leefbaar.

Wil jij nou ook leren hoe je dit in je eigen huis kunt toepassen? Volg dan mijn interieur e-course of roep mijn hulp in. Met mijn pakket de frisse blik geef ik je in 2, 5 uur een hoop inspirerende  tips en handige oplossingen waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Meer weten? Lees HIER verder.

Nou nog "even" een wandje schilderen!
Fijn weekend,


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: franca voor villa d'Esta

woensdag

5 Zomers licht huisLaat ik eerst beginnen met jubelen over de raampartij van deze ruimte!
Wat een ramen, en wat een sterk lijnenspel. De vloer is ook niet verkeerd en de stoere balken maken de basis compleet.

Een strakke design lamp ( twiggy van Foscarini) is gecombineerd met een oud Frans brocante bankje.
Echte magazine fans maken deze salontafel van tijdschriften en een stevige plank in een handomdraai :)


Door de hele ruimte komen subtiele poeder pasteltinten in de trendkleuren Nude en glanzende materialen -zoals de kan en de spiegel en de lampenvoet- terug. En je vind kleine suggesties van de persoon die er kan wonen: ballerina's, schildersdoeken en tutu's.

De poef op het plaatje hierboven en in het interieur vind ik echt een snoepje! Hij is van  Lisa Hilland en heet Skinnpuff Pompom.


Op de vloer wordt met verf of tape ( dat kan ik niet zien) de suggestie gewekt van een kleed. Grappig detail! Zo kan je op een speelse manier de grote ruimte in zones opdelen.

De kussens boven het bed vind ik jammer, het lijk me niet echt prettig slapen en het oogt wel erg massief. De oude metaal blauwe lamp en het vogelhuisje daarin tegen vind ik wel prachtig.


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | Photo's  by Philip Karlberg  |  Styling by Nanna Lagerman | found via Elle Interior

maandag

5 Drenthe

Ik heb de aan knop van mijn imac weer gevonden. En zit nu een beetje onwennig achter mijn toetsenbordje...raar toch dat 10 dagen offline zo'n groot effect heeft.
Tijdens mijn afwezigheid heb ik nieuwe volgers gekregen, welkom allemaal!


Ik heb een heerlijke vakantie gehad. Samen met man en kinderen kamperen op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer in Drenthe. De eerste nachten waren heel heel erg koud ( min 1) En door de aanhouden droogte konden we geen vuurtje maken. In de tweede week heeft het 1 nacht flink geonweerd en mochten we van de boswachter een klein vuurtje maken. Hoera!


Stylisch verantwoord op een natuurkampeerterrein hoeft gelukkig niet, dus gewoon sokken in mijn birkestocks. Gelukkig werd ook overdag steeds warmer en heb ik mijn sokken steeds vaker uit kunnen doen...


We stonden op een prachtige plek met uitzicht op veenpluis. Na een nachtje regen wordt het daar behoorlijk drassig en is het een broedplaats voor muggen. Gelukkig zijn ze in mei nog niet zo actief.


En een ouderwetse olielamp met citronella doet ook wonderen.

We hebben een katoenen tent die heel mooi in dit landschap opgaat. Het is even een klus, al die haringen...maar, als de tent dan eenmaal staat, dan staat hij ook als een huis! Gelukkig vindt Martijn de tent opzetten erg leuk, ik ben toch meer van het inrichten :)

Op het terrein is geen stroom. Om de batterij te sparen heb ik mijn 3G uitgezet, dan houdt je telefoon het langer vol. Foto's maken samen met mijn kinderen terwijl je jezelf ziet kon gelukkig nog wel.
Ik ben echt de fotograaf in ons gezin, dus als ik zelf op een foto wil staan moet ik dat vragen.


Op de bovenste foto staat Jouke, mijn oudste. Daaronder Matthies. Ik ben heerlijk tot rust gekomen. Lekker veel niets gedaan. Dus mijn vakantie was geslaagd!
Woensdag start ik weer met interieur beelden, tot dan,


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: franca | bekijk HIER de site van staatsbosbeheer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...