donderdag

Kleine lampjes maken een groot verschil

Ik ben een enorme fan van verlichting. Allerlei verschillende stijlen, soorten en maten kunnen mijn hart sneller laten kloppen.

Heel simpel is toch wel krachtig. Misschien niet echt geschikt voor een intieme sfeer, een kaal peertje maar, oei oei oei de estheet in mij maakt wel een klein vreugde sprongetje toen ik in het Look book van Toast deze beelden zag. Enjoy! 


En wie had gedacht dat blauw en brick rood zo mooi met elkaar te combineren zijn? Ik in ieder geval niet. Maar door dit stoere cowboy plaatjes hieronder, zag ik in een keer een link tussen het blauw het het rood. Tja wat kan ik zeggen: I'm a visual junkie...;-)

En in deze post komen dan gelijk mijn 2 grote liefdes samen: de stad met alle visuele prikkels, energie en inspiratie & de natuur waar ik kan ontladen én opladen. Met kleurencombinaties die ongeevenaard zijn...

Fijne week nog!

Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: Toast

maandag

Woon inspiratie op maandagIngrediënten lijstje voor een Scandinavische look in je huis:
1. witte wanden
2. houten vloer die je wit schilderd
3. geloogde deur
4. stoere metalen locker kast
5. bruin leren accenten ( koffer, stoel, tas, schoenen)
6. grafische print in zwarte lijst
7. kunst in zwarte lijstjes van verschillende afmetingen
8. rieten mand
9. een paar accessoires ( kandelaars, glazen stolp flessen)
10. een paar ikea items ( de grijze lamp op plaatje 2, ribba plankje aan de muur, het vloerkleed in de gang van sisal en waarschijnlijk ook de lijsten)
11. poef van jutte
12. een subtiel looplampje in de hoek
13. geen gordijnen om het licht zoveel mogelijk binnen te laten

Een fijn begin van deze week!
Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin |  Photo Credits: Carina Olander

krachtig eenvoudig | badkamerMaandagochtenden in zulke ruimtes worden vanzelf makkelijker...
Fijn begin van deze week!


Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: Nicolas Schuybroek

zondag

Vakmansschap in de barn van VT wonenNiet alleen was de twee verdiepingen VT wonen barn prachtig ingericht en gestyled, er was ook een hoop te zien en te beleven. En dat allemaal geïntegreerd in een grote schuur. Het was echt een totaal beleving en daardoor stond deze barn ver boven de standaard stands op de woonbeurs!

Alleen nog vandaag te zien en te beleven.
Fijne zondag,


Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak+foto's: franca voor villa d'Esta

donderdag

Woonbeurs 2013 | live blogging

Met een beetje houten hoofd van het slaapgebrek en alle visuele indrukken fietste ik vanochtend door de frisse herfstlucht. Op de fiets nadenken werkt voor mij heel goed, als ik live kon bloggen vanaf mijn fiets zou ik het gelijk doen!

Live bloggen vanaf de woonbeurs is een heel ander verhaal. Al die indrukken, inspiratie en vooral alle leuke gesprekken die ik heb gehad met medebloggers ( onderdaan deze post vind je een lijst met de links naar de blogs van mijn medebloggers) en standhouders zorgde ervoor dat ik helemaal niet aan bloggen toe kwam. :-)Stiekem vind ik het vooral leuk om in contact te komen met de gezichten achter de blogs, de ontwerpers en de (web)winkels die mij inspireren. ;-) Ervaringen uitwisselen, tips delen en gewoon lekker kletsen maken zo'n dagje woonbeurs nog vééél leuker.


Naast de inspirende woonhuizen van oa 101woonideeën, Ariadne at Home, VT wonen en Eigen huis & Interieur is er ook ruimte voor nieuwe jonge ontwerpers van het Hout en Meubilerings College en er is de Design Hall. Daar vind je ontwerpers, (web)winkels met bijzondere producten die nét even anders zijn dan anders.

Mijn favorieten zijn: 
Mo Man Tai
Vroonland & Vaandrager
Dutch Dilight
By Mölle
Groovy Magnets


Als je me volgt op twitter dan heb je misschien al voorbij zien komen dat ik "By Far" het meest inspirerende woonhuis de VT wonen barn vond. Een fantastische 2 verdieping tellende oogstrelende ervaring. Daarover later meer!Live Bloggers lijst:
April and May
Accessorize your home
Beeldsteil
Binti Home
Enigheid
Ensuus
House of C
Knipoog
Planet Fur
Yvestown
Zilverblauw

Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: all photo's are mine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...