maandag

Maandag mix

"Have nothing in your house that you do not know to be useful or think to be beautiful”

                                                   William Morris (craftsman, designer and poet)

Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits check my tumblr

zaterdag

Familie huis in Amsterdam

In een woord...fantastisch!

Oei oei oei, serieuze envy voor de industriële uitstraling van de raampartij, de bakstenen wanden, vloer en de meters hoge woonkeuken ( die er trouwens ook mag wezen met die houten fronten). Ik droom nog even verder!

Fijne dag,


Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: Milk magazine

vrijdag

this made my heart beat faster


 1  |  23  |  4  |  5  |  6

Vooral de hand gemaakte lampjes van M.OSS design van Marcel Ossendrijver zijn mijn persoonlijke favoriet! Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, voor zowel het kapje als het snoer.
Fijn weekend!
Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta |

maandag

Groots wonen op 29m2

29 m² is een vrij kleine ruimte om in te wonen. De prioriteit van deze make-over door de bewoner Ewa, tevens architect van het architectenbureau 3XA, was om de ruimte te maximaliseren en om een onafhankelijke slaapkamer te creëren. Het plafond van 3,7 m was niet genoeg om 2 verdiepingen te maken maar, het was wel mogelijk om een semi-spitlevel te bouwen. Boven de badkamer en de hal is er een enorm bed gecreëerd op 1,35 m hoog, terwijl boven de kast is er een doorgang 1,85 m hoog is ontstaan. Bovendien zijn -om de ruimte te vergroten- de woonkamer, keuken en eetkamer gecombineerd tot een grote kamer. Daarnaast lijkt het appartement groter door een blinde deur op een van de muren te zetten.


Overal in het huis zijn handige ruimte besparende oplossingen te vinden. De trap is tevens een kast. De in keuken zijn tot het plafond kasten gecreëerd, dat geeft niet alleen een rustig beeld maar levert ook enorm veel opberg ruimte op. Want groots wonen op 29m2 lukt alleen als je heel goed opruimt! Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: Arch Daily

zondag


Workbench is het resultaat van een onderzoek in twee traditionele materialen: klei en riet. De ontwerpers Alberto Fabbian en Amabile Paola hebben in samenwerking met lokale ambachtslieden verschillende processen onderzocht. Het riet wordt met water gebogen en klei wordt in de oven gebakken. Deze twee verschillende materialen en hun verwerkingen leveren spannende nieuwe combinaties en mogelijkheden. Het delicate porselein ontmoet het flexibele riet.


Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: Amabile Paola gevonden via Trendtablet

vrijdag

Vlinders aan de muur


"May the wings of the butterfly kiss the sun and find your shoulder to light on. To bring you luck, happiness and riches. Today, tomorrow and beyond." - Irish BlessingVan opgezettevlinders.nl ontving ik per post deze 2 mooie vlinders in een zwart lijst. Ik koos voor eenvoudige vlinders met weinig kleur maar op de site kun je talloze varianten en kleuren vinden. De vlinders worden in niet platgedrukt maar, zijn mooi geprepareerd en ingelijst in 3d baklijsten. Je kunt voor een witte of een zwarte lijst kiezen. 


Waar komen de vlinders vandaan? 
Opgezettevlinders.nl werken nauw samen met gerenommeerde en gecertificeerde exporteurs in verschillende werelddelen opererende onder de CITES regelgeving. De vlinders worden niet in het wild gevangen maar groeien op in een beschermde omgeving / vlinderkwekerij. De meeste tropische vlinders hebben een korte levensduur van een of enkele weken. De levensverwachting is in de natuur vaak korter door natuurlijke vijanden en een bedreigde leefomgeving. Een deel van de gekweekte vlinders wordt weer uitgezet in de natuur. Daardoor wordt de lokale flora en fauna ondersteund.

De foto's op de site geven een heel goed beeld van wat je kunt verwachten. Zoals ze op de site te zien zijn, zijn ze ook in het echt! De vlinders op mijn foto's zijn de Gigon en de Gambrisius. Deze kosten allebei €29,95 incl verzendkosten. Een kleine ingelijste vlinder koop je al voor €19,95. Neem snel eens een kijkje op de site!Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | beeld+styling © villa d'Esta | de vlinders kun je HIER kopen

dinsdag

Moody interieurs | imperfectie meets fantasy

Een van mijn eerste helden was Strider (Stapper) uit Lord of the Rings van Tolkien. Deze man had iets mysterieus en ongrijpbaars dat mij als meisje van 15 enorm boeide. Iemand die nergens thuishoort, rondzwerft. Later blijkt dat Stapper de koning Aragorn is. Dus onder die mantel gaat een echte heer schuil...mijn liefde voor fantasy én Aragorn was geboren ;-)

En zoals als dat gaat met een levendige fantasie en een interieur passie dacht ik deze week: "Als Strider een huis had, hoe zou hij dan wonen en wat zou hij naast zo'n handige mantel verder dragen?


Bij een zwervend bestaan denk ik als eerste aan schoenen ( en niet van die praktische bergschoenen, het is natuurlijk wel fantasy...) en zo kwam ik uit bij Alexander Fielden, de man van een goede vriendin van mij. Alexander maakt prachtige handgemaakte schoenen.
"Seekers of the wanderer collection are open minded travellers, forging their own paths through life and it’s authenticities, open to worldly imperfections thrown up to them through the threads of time." 

Een open minded reiziger heeft toch ook een plek nodig voor zichzelf? Een plek waar hij of zij bij kan komen van zijn reizen en omzwervingen. Ze staan open voor imperfecties en houden authenticiteit. Dus geen kant en klaar gestylde woning maar, ik stel me een huis voor met hoekjes. Stoere en ruige materialen en meubels en accessoires die een leven meegaan. Donkere stemmige kleuren om de wereld even buiten te sluiten zodat je je helemaal kan terug trekken...


Kijk hier verder op mijn  pinboard met moody interieur voor nog meer moody interieur inspiratie

Fijne dag!Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...