COMPLEET ADVIES

UITLEG BIJ EEN COMPLEET INTERIEURADVIES 

EEN INTERIEUR TRAJECT OP MAAT

Weet je niet goed hoe ik je kan helpen? Of wil je meer weten over mijn werkwijze? Lees er hier meer over!

Een interieuradvies traject is een creatief proces daardoor zul je merken dat je een ontwerp proces nooit precies zo gaat zoals hieronder beschreven. Wel zijn er altijd aspecten die terugkomen en mijn manier van werken blijft ook constant.

Ik kom eerst eens langs om naar je te luisteren. Ik vind het belangrijk dat jouw interieur ook echt jouw interieur blijft, maar dan wel de allerbeste versie natuurlijk. Door vragen te stellen, je dingen voor te leggen, samen naar jouw foto's van interieurs te kijken leer ik je goed kennen. Hoe meer ik van jou weet, hoe beter. 

We stellen samen vast welk aspect (indeling, inrichting, styling, kleur) van je interieur de meeste aandacht nodig heeft. Ik vertaal uiteindelijk jouw verhaal in een interieurontwerp.

Na ons kennismakingsgesprek ontvang je een samenvatting van ons gesprek en een offerte op maat. Daarin staan de afspraken die we tijdens het kennismakingsgesprek hebben gemaakt op een rij. En worden de kosten om je droom interieur te realiseren inzichtelijk, dus geen financiële verrassing achteraf.

INHOUD

Een interieuradvies van villa d'Esta bestaat uit deze elementen:

 • een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou thuis
 • moodboard (de stijl en sfeer)
 • kleuren en/materialen plan (bv vloer, stoffering, wand afwerking)
 • plattegrond met indelingsplan
 • verlichtingsplan (welke soort verlichting en waar)
 • meubeladvies (grotere meubilair)
 • advies voor de accessoires en kleinere meubels
 • verlichtingsadvies (merken van verlichting)
 • presentatie bij jou thuis
Je ontvangt dit advies voor 1 ruimte of vertrek en ik kom het advies persoonlijk bij jou thuis toelichten en bespreken.
 

KOSTEN
€ 850,- per ruimte (denk aan de woonkamer, een slaapkamer etc)
Elke ruimte extra kost €350,-

Dit traject kan worden uitgebreid met:
 • meerdere ontwerp opties voor de indeling, stijl, sfeer en kleuren
 • een 3D model
Hiervoor maken wij op basis van het kennismakingsgesprek een offerte op maat.

Alle bedragen zijn incl BTW. Daarnaast zijn de reiskosten binnen een straal van 30 km vanaf Zeist gratis, daarna bereken ik € 0,35 per km.

Villa d'Esta kan het ontwerp voor je uitvoeren. We kunnen gehele aankoopproces voor je overnemen en de leveringen coördineren. Zo leveren wij de best mogelijk zorg!

HOE VERLOOPT EEN INTERIEUR TRAJECT? 

De samenvatting:

1. START FASE
de kennismaking: verkennen en vaststellen van jouw wensen en eisen. Ideeën die je hebt verzameld bekijken. We kijken hier ook naar de basis van je huis (indeling), de eerste laag (inrichting) en de tweede laag (styling, persoonlijk maken)

2. OFFERTE
Daarin staan de stappen die we gaan nemen om je droom interieur te realiseren. Helder vermeld met de prijzen.

3. ONTWERP
Ik ga aan de slag met je plan door de verschillende mogelijkheden en indelingen te onderzoeken met een vlekkenplan. De look and feel vaststellen door middel van een moodboard of een interieur persoonlijkheid zoals op mijn pinterest account, met kleuren en materiaalschema. Daarnaast ontwerp ik ook een algemeen lichtplan.
Optioneel wordt er een 3d tekening gemaakt. 
 
4. BESPREKING
Ik kom het ontwerp persoonlijk toelichten. We bespreken de evt puntjes op de i. De details gaan we verder uitwerken, de plattegrond met daarin de meubels en evt maatwerk ligt vast. Offertes bij derden worden aangevraagd.


Het ontwerptraject wordt nu afgesloten en we bepalen samen welke aspecten wij voor jullie gaan uitvoeren. In dat geval maken wij een nieuwe offerte voor dit laatste stuk.

5. UITVOERINGS FASE
In het geval van een verbouwing kom ik tijdens het bouwproces regelmatig langs en ben daarbij in nauw overleg betrokken bij het werk van de aannemer en andere uitvoerders zodat alles op rolletjes loopt. Bij een restyling van je interieur komen nu de grote meubels binnen en maken we een start met de uitvoering van het plan.

6. DEFINITIEVE FASE
Nu gaan we de puntjes op de i zetten met de styling. De basis staat als een huis waardoor alles op z'n plek valt. Deze hoeven we alleen nog maar aan te vullen en persoonlijk te maken.

ZIN OM SAMEN AAN DE SLAG TE GAAN? 

Voordat ik een kennismaking/intake op locatie start vind ik het altijd fijn om eerst via mail en/of per telefoon afstemmen. Dan krijg ik alvast een beter beeld van je interieur, je vragen en je wensen. Samen kunnen we dan bepalen hoe ik je het beste kan helpen. Na de intake ontvang ik graag voordat ik langskom:

 • Foto's van je huis, vanuit elke hoek een (of de ruimte die je graag wilt veranderen).
 • Een aantal plaatjes van interieurs die je aanspreken: stijl, sfeer en kleuren. Dat kan ook een link naar bv een Pinterest board zijn. 
 • En een overzicht van je wensen.
Stuur een mail naar franca (@) villadesta.nl of bel mij op 06-48118893

Tot horens!
FRANCA