INTERIEURADVIES

"Voor interieurs die er niet alleen mooi uitzien, maar die óók goed voelen. Jouw huis maar dan de allermooiste versie."

WAARMEE KAN IK JE HELPEN? 

villa d'Esta is een interieur design studio die je in staat stelt om van jouw woonwens werkelijkheid te maken. Dat doen we al bijna 10 jaar met veel bevlogenheid en plezier.
Elke interieur vraag is anders. Toch is het fijn om duidelijkheid te hebben over de mogelijkheden.De ene keer is kortdurend advies voldoende om het verschil te maken, een andere keer duurt een project een paar maanden. Wij bieden onze diensten als volgt aan:

1. een compleet interieur traject
Vanuit een goed doordachte indeling tot de mooiste styling. Met jouw woonwensen in ons achterhoofd starten we een ontwerptraject waarbij we samen van jouw woning de allermooiste plek maken."Ik kom bij je thuis, luister naar jouw wensen en in goede samenwerking en overleg werken we aan een totaal interieurplan. Met een doordachte indeling en inbouw meubels op maat, prachtige kleurencombinaties op basis van de gekozen stijl en sfeer tot passende meubels en een aangename stoffering en gordijnen. Met mijn stylingstips zet je vervolgens de puntjes op de i om jouw huis net dat persoonlijke laagje te geven. Meubels en voorwerpen waar je aangehecht bent maken onderdeel van het plan. Zo blijft het jouw huis maar, dan wel de allermooiste versie!


LEES HIER MEER

2. een interieur coaching sessie
Haal 8 jaar expertise in huis voor een intensieve sessie (max 2,5 uur) waarbij je me alle je vragen en problemen kunt voorleggen. Met dit advies haal je een bevlogen en ervaren sparrings partner in huis waar je al je vragen en problemen aan kunt voorleggen. Deze sessie is ook geschikt als een start, naar eigen inzichten en in overleg kun je het advies uitbreiden met meer uren ter ondersteuning. Voor net dat extra stukje zelfvertrouwen om zelfstandig je plannen uit te voeren.

LEES HIER MEER

3. kleuradvies
Vind je het lastig om te bepalen welke kleur op welke muur moet. Of wil je af van die veilige witte wanden in RAL 9010? In 1 sessie (max 2,5 uur) maken we samen een kleurenplan. Van de gang tot de zolder, met een kleurenplan verbind je de ruimtes in je huis. Je zult verrast staan van het effect!


LEES HIER MEER


WERKWIJZE

De 5 pijlers waarop ik mijn adviezen baseer

1. Een goed uitgangspunt is het halve werk
Centraal in mijn manier van werken staat de vraag:
Hoe zorg je ervoor dat je huis aanvoelt als jouw thuis?
Ik geloof dat je thuis invloed heeft op je welbevinden. Je eigen plek hebben en je zelfbewustzijn zijn intiem met elkaar verbonden. En in deze tijd, meer dan ooit, willen we allemaal, een huis dat ons toevluchtsoord en private comfort zone is. Denk aan je thuis als een vaste plek in een snel veranderende wereld. Je huis is geen showroom of binnenkijker. Ik wil je helpen zodat je de ruimtes waarin je je bevindt fijn zijn om in te leven.
"Geniet van je eigen ruimte".

2. Geef ruimte voor oorspronkelijkheid en individualiteit:
Ik zoek naar de kwaliteit van de ruimte. Dat hangt af van veel facetten en factoren en is voor iedereen een persoonlijke beleving. Ik vind dat perfectie niet gelijk staat aan schoonheid. De beste interieurs worden stap voor stap in samenhang met persoonlijke ervaringen en belevingen, laagje voor laagje opgebouwd. Mijn wens en uitgangspunt in mijn werkwijze is: dat je samen met mij een interieur creëert dat helemaal bij jou past. Ik haal mensen niet uit hun comfortzone, ik vergroot hun comfortzone. Zo wordt het jouw plek, waar jij kunt genieten en jij je thuis voelt.
"Neem de tijd om te ontdekken wat jouw stijl is."

3. Kijk met me mee:
Leren zien was een van de beste elementen van mijn 4 jarige opleiding tot interieur architect. Iedereen kan kijken, weinige kunnen zien. Door je erop te wijzen hoe ik waarneem neem ik je mee in mijn wereld. Dat doe ik door bevindingen met jou te delen en je actief te betrekken in het ontwerpproces.
“Zie niet alleen wat is, maar juist wat kan zijn.”

4. Goede communicatie voor een goed resultaat:
Voor een goed resultaat is een goede band tussen opdrachtgever en interieurarchitect essentieel. Hier hecht ik daarom veel waarde aan. Niets zo vervelend als midden in een ontwerptraject voor onverwachte kosten te komen staan. Daarom streef ik naar duidelijke prijsafspraken vooraf zodat we ons daarna zorgeloos kunnen bezighouden met de realisatie van jouw interieur. Kies je voor een totaal pakket dan gaan we samen net zo lang door tot jij écht tevreden bent.
"Ontwikkel samen stap voor stap je eigen interieur."

5. Knopen hakken.
Mijn favoriete fase: Nu komen de plannen tot leven! Middels de doordachte basis die in de voorafgaande fases is gelegd kiezen we voor een hoogwaardige afwerking en een goede verlichting. Zo wordt jouw droom realiteit. De enige zorg die jij nog hebt, is het uitnodigen van gasten voor de housewarming!
"Laat je huis een uitnodiging zijn voor je al je zintuigen".


DE VERSCHILLENDE INSTAP MOMENTEN

INDELING

Als je basis niet goed klopt lukt het je bijvoorbeeld niet goed om:
 • te bepalen waar je de zithoek plaatst.
 • alles een plek te geven.
 • je huis opgeruimd te houden.

Je hebt het gevoel dat:
 • je meubels niet mooi staan.
 • er niet genoeg plek is voor iedereen.
 • dat je huis niet logisch en praktisch is.
 • er niet genoeg ruimte voor ieder gezinslid is waardoor je bv geluidsoverlast hebt van elkaar.

OPLOSSING:

Hoe zorg je nu voor overzicht, rust en ruimte. Denk in dit geval eens aan: een nieuwe routing
door je huis door bv een andere plek voor de deuren, een aanbouw, kasten op maat, nieuwe indeling door functies van plek te laten wisselen. Een en-suite creëren waardoor je ruimtes kunt afsluiten en er daardoor rust ontstaat. Een goed lichtplan waardoor je interieur op elk moment van de dag aansluit bij je behoeftes.

INRICHTING

In deze fase heb je vragen zoals:
 • Hoe zorg ik voor meer warmte en intimiteit?
 • Welke maat bank en tafel past bij ons huis?
 • Hoe zorg ik voor eenheid en rust?
 • Wat kan ik aan die lange kale muur doen?
 • Hoe zorg ik dat de (open) keuken past bij de rest van mijn woonkamer?
 • Hoe creëer ik een plek voor mijn kinderen?

OPLOSSING:

Waardoor ontstaat er nu een gevoel van rust, eenheid en een lekkere flow? In de schetsfase hebben we ruimte onderzocht en daaruit is de ideale indeling voor jouw huis ontstaat. Deze gaan we als het ware invullen van klein naar groot. Denk in dit geval eens aan: passende meubels zoals je bank en een eettafel. Daarnaast letten we op de verlichting. Kijken we naar een duidelijke plek voor de verschillende activiteiten van je gezinsleden gecombineerd met opbergruimte. In deze fase maak ik ook een kleurenplan, voor zowel de muren, de verdere aankleding en de stoffering.

STYLING:

In deze fase heb je vragen zoals:
 • Hoe maak ik mijn huis gezellig en persoonlijk?
 • Welke accessoires moet ik nou uitzoeken,
 • Wat zal ik aan mijn muur hangen en waar?
 • Welke accenten kleuren passen mooi in mijn huis?
 • Welk kleed zal ik kiezen?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis geen showroom wordt?
 • Welke soort lampen passen bij mijn interieur?

OPLOSSING:

Hoe maak je je huis nu persoonlijk? Denk in dit geval eens aan: accent kleuren, kleinere meubels zoals salontafels, krukjes, bijzettafels, soorten sfeer en accent verlichting, de aankleding van je muren, behang, planten, accessoires in de vorm van kandelaars, vazen, fotolijstjes, kussens, plaids en 1 of meerdere kleden op de vloer. Daarnaast krijgen je oude meubels waar je aan gehecht bent of erfstukken een nieuw leven, precies zoals ze zijn of in een fris jasje.
 

ZIN OM SAMEN AAN DE SLAG TE GAAN?

Voordat ik een sessie op locatie start vind ik het altijd fijn om eerst via mail en/of per telefoon afstemmen. Dan krijg ik alvast een beter beeld van je interieur, je vragen en je wensen. Samen kunnen we dan bepalen hoe ik je het beste kan helpen. Na de intake ontvang ik graag voordat ik langskomen:

 • Foto's van je huis, vanuit elke hoek een (of de ruimte die je graag wilt veranderen).
 • Een aantal plaatjes van interieurs die je aanspreken: stijl, sfeer en kleuren. Dat kan ook een link naar bv een Pinterest board zijn. 
 • En een overzicht van je wensen.
Stuur een mail naar franca (@) villadesta.nl of bel mij op 06-48118893

Tot horens!
FRANCA