Inspirerend boek


Dit reisjournaal van styliste en fotograag Pia Jane Bijkerk komt in mei van dit jaar uit.
Het voorproefje belooft heel wat.

Ik heb zelf voordat ik kinderen kreeg enorm veel van de wereld gezien en op heel veel verschillende plekken gewoond. En die zwervers geest laat je niet los, ook al woon ik nu al 7 jaar op dezelfde plek ( de langst tijd ooit op een plek! ) Na drie jaar merkte ik dat ik onrustig werd en begreep ik dat mijn natuurlijk ritme een verandering van omgeving wilde! Mede door mijn zoontje Jouke die heel gevoelig is kunnen we niet zomaar ons boeltje oppakken. Doordat ik werd gedwongen me echt aan een plek te binden en mij te verankeren merkte ik -hoeveel moeite me dat ook kostte-  hoeveel me dat heeft opgelevert.

Natuurlijk blijft het kriebelen en zou ik graag weer op reis gaan, misschien helpt dit boek me om er aan te herinneren dat er nog zoveel mooist op de wereld te ontdekken valt. Maar ook dat je basisgevoel van thuis in jezelf zit en dat je aan een rugzak voldoende kunt hebben...

Vandaag ga ik naar de begrafenis van mijn tante. Ze was heel creatief en kon prachtig haken, breien en handwerken. Na 5 jaar strijd is ze overleden op de eerste lentedag. Ik heb erg veel bewondering voor de manier waarop zij met haar ziekte omging. Ik wens haar dochters en man alle sterkte toe met dit verlies.
all images Pia Jane Bijkerk

Reacties

 1. Ik ben erg benieuwd naar het boek. Ik heb juist helemaal geen 'zwervers geest' Maximaal twee weken weg van mijn thuis is voor mij meer dan genoeg -heimwee-. Maar in 2 weken kan je ook veel zien en ik probeer er dan ook altijd het maximale uit te halen.

  Veel sterkte gewenst, liefs Samira

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, ben via via op je blog terecht gekomen, zo gaat dat toch vaak en ik vind het erg leuk. Leuke sfeerplaatjes~!IK ga je volgen, dan mis ik niks.
  Ik heb zelf sindskort ook een blog, misschien vind je het leuk om eens een kijkje te gaan nemen.
  dewithbrocante.blogspot.com

  Fijne week, groetjes Sjoukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi boekje! Die komt hoog op mijn lijstje te staan! Ik heb ook haar boekje over Amsterdam. Gewoon voor de mooiigheid!
  En het reizen, ik probeer veel elementen van andere culturen die ik mooi vind in mijn huis te brengen dat bevalt me echt super goed. Ik hoef maar te kijken naar mijn Marokkaanse theepot om me helemaal gelukkig te voelen bv. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben erg benieuwd naar het boek. Ik heb juist helemaal geen 'zwervers geest' Maximaal twee weken weg van mijn thuis is voor mij meer dan genoeg -heimwee-. Maar in 2 weken kan je ook veel zien en ik probeer er dan ook altijd het maximale uit te halen.

  Veel sterkte gewenst, liefs Samira

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta