Verbouw project | jaren 30 huis

Wil je je verbouwing of re-styling van je woning gestructureerd en planmatig aanpakken?
Begin dan met de plattegrond en zorg samen met een interieur architect ( bv ik ;-)
voor een goede indeling als uitgangspunt.


Met een goed indeling bedoel ik nog niet waar de meubels precies komen te staan maar, hoe je de ruimtes gaat gebruiken en hoe je door de ruimtes beweegt. In het onderstaande project, je raadt het misschien al: mijn eigen huis, heb ik een compleet stappenplan gemaakt. Van een kleuren en materialen en verlichtingsplan voor de woonkamer. Daarnaast heb ik een compleet plan voor de zolder ontworpen. Maar daar blog ik graag een andere keer over!

Toen wij het huis kochten vond ik de entree vanuit de gang naar de woonkamer heel onlogisch. Er klopte iets niet. Na lang schetsen en zoeken heb ik de deur naar van de gang naar de woonkamer verplaatst.

Dit zorgt voor:
1. Meer rust in het zitgedeelte.
2. Een praktische, ruime voorkamer met een extra zitgedeelte rond de kachel.

Daarnaast heb ik gezocht naar -met een relatief goedkope- oplossing voor de dominante gekleurde tegels in de keuken. 


Een verbouwing is een complexe en tijdrovende klus waarbij je snel het overzicht kunt verliezen.
Door veel tijd te investeren in de beginfase en een duidelijk plan te ontwerpen wist ik tijdens de verbouwing vast te houden aan mijn ideeƫn en ontwerp.

Het is misschien verleidelijk maar, ga niet in zee met de goedkoopste klussers. Ik heb gekozen voor een betrouwbare aannemer ( van Montfoort bouw uit Driebergen) die heel goed mijn wensen vakkundig heeft uitgevoerd.


Er is in ons huis eenheid ontstaan met als resultaat een sober, comfortabel huis met een warme uitstraling. De volgende stap is ons huis persoonlijker maken. Daarvan zal ik op dit blog op de hoogte houden!

Het is een misverstand om te denken dat een interieurachitect duur is. Met een goed advies bespaar je juist veel geld. Je woning stijgt vaak in waarde door ingrepen op maat. En met een praktisch plan maak je duidelijke keuzes waardoor je onnodige uitgaves voorkomt.

Lees HIER hoe ik jou kan helpen met je verbouwing of re-styling!

I ♡ my readers | tekst, opmaak en plaatjes Franca de Jonge voor villa d'Esta