Quip & Co | Vintage industriële meubelen en bijzondere accessoires


Het zal de meeste lezers van dit blog niet zijn ontgaan. Ik heb een hele leuke nieuwe sponsor gekregen:Quip&Co. Bij Quip&Co kun je terecht voor betaalbare prachtige vintage industriële meubelen en bijzondere accessoires. Vanaf zaterdag 26 november zal Quip&Co zijn deuren openen in het gezellige centrum van Putten. Waar je bij Neef Louis en Spoor 38 de hoofdprijs betaald voor hun meubels hanteren de eigenaren Maarten en Lida van Quip & Co een hele schappelijke prijs. Stoere industriële tafels, metalen kasten en mooie stoelen...helemaal onderaan heb ik mijn Favorite Items samengesteld maar, op de site kan je nog veel meer mooie vondsten vinden.

Maarten en Lida volgen met dit bedrijf echt hun droom en ik ben dan ook super trots dat Quip&Co sponsor is van mijn blog!

Morgen gaat de winkel officieel open en in verband met de opening kan je op de facebook pagina van Quip&Co het onderstaande super mooie krukje winnen, in een kleur die past bij jouw interieur. Naast de basic kleuren grijs, wit en zwart, zijn er ook rode, groene en blauwe varianten! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is HIER naar de pagina gaan en deze te 'liken'! Ik zou het zo leuk vinden als het harde werk van Maarten en Lida wordt beloont met een warm welkom van mijn lezers, dus ga snel naar de site en laat een berichtje achter of like Quip & Co!

Of ga naar de site en meld je aan voor de nieuwsbrief. Neem snel een kijkje op hun site en laat me weten wat je van hun vintage meubels en accessoires vindt!

In de Puttenaer stond laatst onderstaand artikel:
"De verbouwing is bijna klaar en de container is net op tijd gearriveerd vanuit India'', vertellende kersverse ondernemers Lida Posthumus (32) en Maarten Groeneveld (32) uit Harderwijk.
De oude smederij aan de Papiermakerstraat 9-j, is met haar betonnen muren, houten balken en ijzeren elementen, de perfecte ruimte voor de robuuste stoere meubelen. ,, Met warme details hebben we er een huiselijke sfeer kunnen creëren. Mensen moeten er straks lekker kunnen rondstruinen en ergens neer kunnen ploffen met een kopje koffie.'', vertelt het echtpaar.
Quip & Co is straks twee dagen per week geopend. Op vrijdag en zaterdag, maar ook op afspraak. De website www.quip-co.nl staat echter centraal. De meubelen kunnen ook via de webshop worden gekocht. ,,Het zijn echt meubelen met een karakter'', zegt Posthumus.

,,Het idee om een bedrijf voor ons zelf te beginnen, is er altijd al geweest'', vertellen de twee. Ook met oog op hun zoontjes Quinn en Pepijn. ,,Een eigen bedrijf, betekent ook dat we straks onze eigen tijd kunnen gaan indelen.'' Groeneveld werkte voorheen in een groot meubelbedrijf, zijn vrouw als maatschappelijk werkster. Toen zij in 2010 begon met een deeltijdopleiding binnenhuisarchitectuur, lag het idee om wat met hun gezamenlijke passie voor meubelen te gaan doen, voor de hand. Gaandeweg ontstond het idee om naar India te gaan, waar de twee in het verleden een tijdje hebben gewoond. ,,We wisten wat we wilden verkopen, maar konden dat hier niet vinden. Nu hebben we het in India laten maken, een win-win situatie.'' ,,Tijdloze spullen die zich weten te onderscheiden'', zegt Groeneveld. ,,Het is geweldig dat je met deze meubelen de tijd en de wereld kunt zien'', voegt Posthumus toe.

Het echtpaar besloot de uitdaging voor een eigen onderneming aan te gaan en bezocht daarop zelf fabrieken in India.Dit bleef niet onopgemerkt. ,,Kort nadien nam de televisiezender Net 5 contact met ons op. Voor het nieuwe programma 'Ik Begin' zochten ze mensen die het roer omgooiden om een eigen onderneming te starten.'' Sindsdien worden alle belangrijke, grappige, teleurstellende en positieve ontwikkelingen binnen Quip & Co vastgelegd door een cameraploeg. ,,Het begint inmiddels te wennen'', zegt Posthumus lachend.
Posthumus en Groeneveld denken zich met hun bedrijf te kunnen onderscheiden, door zelf te importeren en te selecteren ,,Voordeel van zelf importeren is dat we de prijs laag houden, zonder aan de kwaliteit af te doen. Bovendien kunnen we zelf aangeven hoe we de meubelen willen hebben.'' Tevens hebben ze de arbeidsomstandigheden in de Aziatische fabrieken hoog in het vaandel staan. ,,Die moeten goed zijn, daar hebben we de fabrieken ook op geselecteerd.'' In de toekomst wil het ondernemersstel ook graag aan andere winkels gaan leveren en projectinrichting verzorgen. ,,We zouden bijvoorbeeld graag meubelen willen leveren voor de inrichting van restaurants, of kantoren.''

Spannend vond het echtpaar het wel, om het roer om te gooien. ,,Natuurlijk is het een enerverende periode, maar als we onze droom niet volgen zullen we nooit weten hoe hij verloopt.''

Quip&Co is straks geopend op vrijdag van: 10. 00 tot 21.00 uur en op zaterdag van: 10.00 tot 17.00 uur. En op afspraak.


Maarten en Lida, veel geluk met jullie prachtige winkel!
Goed weekend,
I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: Quip&Co | bekijk HIER de website van Quip & Co

Reacties

  1. Krukjes Nooitgenoeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die kast! Hoe gaaf gaat die in mijn keuken passen.. Ik heb een steigerhouten tafel met steigerbuizen, helemaal industrieel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta