Keuken inspiratie | materialen mix

Wil je graag je huidige keuken een facelift geven of ga je binnenkort verhuizen en wil je graag een nieuwe keuken? Dan komen er een hoop vragen, keuzes en beslissingen op je af. Vragen over de uitstraling, de look and feel van je keuken maar ook over de indeling, de materialen en de kleuren.


Vandaag laat ik je een aantal keukens zien die een stoere, robuuste landelijke uitstraling hebben. Bij deze keuken hierboven waar het enorme fornuis de hoofdrol speelt, zie je goed het stoere effect van een donker grijze wand in combinatie met schoolbordverf, beton en hout. Het resultaat is een stevige keuken die wel tegen een stootje kan. Mooi de simpele houten plank tegen de muur: zo verbindt je het hout van de kastjes en de wand met elkaar.

Schilder je de wand boven het aanrecht weer wit dan krijgt de keuken een wat frissere maar ook wat meer standaard uitstraling. Juist met een goedkoop materiaal zoals verf kan je best eens experimenteren. Door de koof om de afzuigkap in dezelfde kleur te schilderen als de muur valt hij meer weg dan als hij van RVS was geweest.

Deze witte landelijke keuken heeft enorm veel charme door de wit geverfde houten deuren met zwarte hengen. Juist hier is het contrast met de hypermoderne inbouwapparaten en de grove materialen zoals het beton en het hout erg mooi. De industriƫle kraan maakt de keuken af.

Laat je bij een keuken goed adviseren door een professional die een stijl heeft die bij jou past.
Dat praat veel makkelijker en in een gesprek kom je vaak veel sneller tot een besluit dan als je in je eentje blijft door tobben.

Verzamel op internet en in woonbladen eerst een hoop plaatjes van keuken. Probeer kritisch naar je plaatjes te kijken. Wat vindt je precies mooi op het plaatje? Want soms is het helemaal niet de keuken maar de styling of de accessoires die je aanspreken. Zie je sommige materialen vaker terugkomen. Welke zijn dit dan? Laat je niet leiden door modekeukens. Een goede keuken die echt helemaal jouw smaak is gaat jaren mee!

Ben je geĆÆnspireerd geraakt door deze beelden en wil je graag meer informatie over deze keukens? Ga dan naar de site van Restyle XL daar vindt je nog veel meer voorbeelden van keukens en op maat gemaakte meubels; zoals tafels, badkamermeubels en kasten.


I ♡ my readers | franca voor villa d'Esta | images: restyle XL | bekijk HIER de site van Restyle XL