Interieurs die je hart sneller laten kloppen

Wat maakt nou dat het ene interieur je onmiddellijk aanspreekt, inspireert en soms wel eens verschrikkelijk jaloers maakt? En het andere interieur je doet afvragen: "Wat klopt er hier nou niet?

Weet je dat ik soms ook niet het antwoord weet op die vraag? Het kan aan zoveel factoren liggen. En niet alleen de factoren in het beeld. Kijk je bv hoog zomers naar een echt winters interieur, dan kan het nog zo'n mooi interieur zijn, echt aanspreken doet het je waarschijnlijk niet. Het lijkt wel een beetje op zomerkleding kopen in de herfst. Witte luchtige gevalletje laat ik dan toch hangen maar, ik grijp wel naar de aaibare sjaal of die super stoere laarzen.

Soms vraag ik me wel af of elke interieurfanaat, stylist of interieurontwerper zo analytisch blijft kijken naar interieurs die 'goed' gestyled zijn. Ik doe het in ieder geval wel. Het blijft me boeien om naar een plaatje te kijken en te ontdekken en te beschrijven wat het nou is waardoor ik stop met bladeren, een pagina uitscheur of de afbeelding opsla in mijn ( giga grote en onoverzichtelijke ;-)  archief. Probeer het ook eens! het werkt echt super om te ontdekken wat je smaak en stijl is...


Deze beelden komen uit mijn oktober map. Wat ze gemeen hebben:
- Een grafisch element. (De ene keer wat meer nadrukkelijker dan de andere keer.)
- Zwarte accenten
- Houten elementen
- Materialen mix
- Iets stoers

Kan jij nog overeenkomsten ontdekken? En van welke elementen in een interieur gaat jouw hart sneller slaan?


 Ik hoor het graag van je hieronder bij de comments!


I ♡ my readers | tekst en samenstelling: franca voor villa d'Esta | images: 1-2-3-4