Het huis van Frederic Hooft & Eva Goethals

Op de belgische site Coffee Klatch kun je "creative chitchats"  met foto's vinden. Ik vind het heel inspirerend om échte huizen te zien én te lezen over de ideeën en gedachtes van de bewoners. Dit is het huis van Frederic Hooft, hij is interieurachitect & Eva Goethals, zij is grafisch ontwerper. Enjoy!


Frederic: “Wat je hier ziet, is niet perfect. Ik noem het een armer interieur, omdat niet alles gelekt en gevlekt is en ik veel overlaat aan het toeval.”


Frederic: We kopen enkel aan wat we graag zien, enkel stukken die we zelf in ons eigen huis zouden willen hebben en waarvan we weten dat we ze nadien ook kunnen verkopen. De schatten die je hier ziet, zou ik pas verkopen van zodra ik echt geld nodig zou hebben. Maar ik stel mezelf soms vragen bij wat ik doe. Kopen, verkopen, vergaren en verzamelen. Ik ben een materialist, omdat ik zo gehecht ben aan mooie, waardevolle spullen. Maar ben ik niet beter af zonder? Heb ik al die materie wel nodig? 
Eva: Maar Frederic kan zo blij zijn na een nieuwe aankoop. Hij zet zich, steekt de ene na de andere sigaret op en staart urenlang naar zijn nieuwste aanwinst. Volgens mij is hij op die moment echt intens gelukkig en daar is toch niets mis mee.
Frederic: Ik hoor mezelf vaak zeggen: Schoon he, het staat daar schoon. Ik zie iets, ik koop het en denk daar niet meer over na, omdat ik mezelf troost met de gedachte dat ik er voor gewerkt heb. Maar zeg nu zelf:  ik kan toch niet blijven verzamelen. Op een dag wil ik alles verkopen, alles buitensmijten en opnieuw beginnen. 
Eva: Of een andere zaak beginnen, want binnenkort opent hij samen met Boxy een traiteurszaak in Gent. 
Frederic: Meubels, interieur en eten, het ligt allemaal dicht bij elkaar. Er gaat een bepaalde esthetiek van uit.


Frederic:"Een huis zonder haard, is een huis zonder ziel. Ik zet de haard altijd aan, ‘s winters en ’s zomers, alle dagen van de week. Ik kan niet zonder."


Fijne maandag!Meer beelden zien? klik dan HIER voor meer!
Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits & tekst Coffee Klatch