Kleur inspiratie | Oranje

pompoen, mandarijn, wortel, sinaasappel, abrikoos, terra, zalm, sienna, goudsbloem


Oranje is een secundaire kleur, het is een warme kleur. De vorm die bij oranje hoort is een trapezium. Als je met oranje omringt voel je je beschermd en dat geeft vertrouwen om aan nieuwe projecten te beginnen. 

“Orange strengthens your emotional body, encouraging a general feeling of joy, well-being, and cheerfulness. Orange vibration foods are: oranges, tangerines, apricots, mangoes, peaches and carrots.”
Tae Yun Kim

Welke woord associaties krijg ik bij oranje:
levendigheid, zonnekracht, vitaliteit, boeddhistische monniken in oranje gewaden, feestvieren, warmte, geborgenheid, moed.


Oranje is de levendige mix van rood en geel; de kleur bezit de energie van rood maar zonder ruigte en het geluk van geel maar dan zonder het eeuwige optimisme. De schakeringen van oranje variëren heldere en felle tinten tot donkere aardetonen.


Oranje in je interieur
Met oranje heb je 1 simpele regel: overdaad schaadt. Dus pas fel oranje spaarzaam toe. In de badkamer kun je goed bv oranje accessoires toevoegen of in de keuken met bv grafische theedoeken van Marimekko.

Met een mix van terra, rode en roze palet kun je iets meer uitpakken. Kijk maar op het interieur hieronder uit de VT wonen van juni 2012
Combineer dit palet met vergrijsde zand- en bruintinten voor een mooi zacht en warm geheel.


Voor deze blog heb ik gebruik gemaakt van de volgende bronnen:
- Colour Futures 12 by Flexa
- Gevoel voor stijl: kleur van Shannon Fricke


Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | foto's+tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: VT wonen  Styling: Marianne Luning Fotografie: Tjitske van Leeuwen