Kleur van 2017 // DENIM DRIFT // flexa

Elk jaar presenteert Flexa een nieuwe kleur van het jaar. Dit jaar was ik uitgenodigd voor de trendlezing van Heleen van Gent over het trendkleurenonderzoek Colour Futures 2017.

Het thema van 2017 is ‘Life in a new light’, een andere manier van leven. Het draait om het vieren van de simpele dingen die het leven de moeite waard maken. ‘Life in a new light’ is de overkoepelende trend, maar er zijn ook nog vier onderliggende thema’s met bijpassende kleurpaletten. Een daarvan is de trend New Romanticism, waarvan je een aantal beelden hieronder kunt zien.


 
De wereld maakt zich steeds drukker over het milieu en dat heeft invloed op onze manier van leven. Duurzaamheid en het nemen van verantwoordelijkheid staan voorop. Maar hoewel we allemaal deel willen uitmaken van de natuur waarover we ons zorgen maken, leven we in steeds groter wordende steden en een toenemende gedigitaliseerde wereld. Door de verbinding met de aarde op te zoeken, krijgt het spirituele een kans en daar hebben zowel lichaam als geest baat bij. Hoewel deze trend voortkomt uit een bijna abstract gegeven, laat hij zich vertalen als een eclectische bohemienstijl. Deze stijl dompelt je in een wereld vol natuurlijke elementen en geeft een creatieve twist aan je interieur.

Deze trend spreekt mij erg aan. Naast dat er veel planten en groenen in zitten kun je huis spannend maken met de poeder koele roze-paars tinten én de kleur van het jaar Denim Drift.  Het is een mooi toepasbaar palet waar je veel kanten mee op kunt. Fijne week!

Verbouwing, verhuizing of toe aan een make-over van je interieur?
Kijk op mijn site hoe ik jou daarbij kan helpen villadesta.nl

Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: FLEXA

Reacties

 1. Wat een mooie kleur groen op de muur zeg. Heel gaaf, zeker in combinatie met de andere muurkleur. Ook een heel schattig salontafeltje wat het allemaal lekker speels maakt. Persoonlijk vind ik het net iets te veel planten maar voor mensen die van planten houden is dit natuurlijk geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou wel van planten dus dit is echt mijn ideaal beeld qua woonkamer inrichting. Bij mij kan het niet groen genoeg zijn. Echter ben ik wel bang dat dit een trend is die door de drukke prints snel zal vervliegen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal eens! Ik heb het liefst zoveel mogelijk planten in huis. Zo breng je ook veel rust thuis. Leuk dat je bij de lezing mocht zijn, klinkt als een gezellige event. De kleuren paars en groen spreken mij erg aan!
  https://www.onlineparketshop.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige kleuren! Passen ook mooi bij beton :). Groet Ton - DBN

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben fan! Heel leuk gedaan. Wel vind ik het groen op de muur iets teveel. Ik zou de helft van de muur onder groen schilderen en de andere helft wit laten, maar smaken verschillen natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie kleur op de muur, ik vind het alleen wel een beetje druk maar dat is puur persoonlijk natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kleurencombinatie! Gewaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind groen sowieso al een mooie kleur maar zeker op de manier dat jij het hebt verwerkt! Complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt er een waar kunstwerk van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta