Samenwonen met (kleine)kinderen

Follow my blog with bloglovin

Herken je dit?

Je komt thuis van een dag werken en als je de deur open doet struikel je over het speelgoed van je kinderen. Ik word er zelf niet echt vrolijk van. Ik merk dat als ik moe ben het liefs een lege opgeruimde ruimte om mij heen heb. De realiteit ligt vaak anders. Hoe kan je op een simpele en snelle manier toch dat opgeruimde gevoel bereiken?

Het probleem zit hem in het opbergen. Opruimen is toch echt wat anders dan opbergen. Bij opbergen leg je spullen op een vaste plek en hou je dat zo. Niet zoals mijn man tijdens onze kampeervakantie regelmatig zei: "Ligt het op de nieuwe vaste plek franca?" Opruimen is weggooien, en snel stapels maken.

Ik heb inmiddels met het speelgoed wel een goede oplossing gevonden. Veel makkelijk bereikbare plekken -ook voor de kinderen handig- en niet teveel speelgoed. De ontbijt spullen probeer ik voor ik wegga in de keuken te zetten. Als je uit een opgeruimd huis weggaat kom je veel prettiger thuis. Klinkt simpel maar, in de wegga stress vergeet ik het vaak...

Door je opbergdozen( bakken lades ed) te labelen met pictogrammen of plaatjes is het opruimen zowel voor jou en je kind makkelijkere klus. Zet je de spullen in een dichte kast dan is het helemaal snel uit het zicht. Maar het gevaar is wel, dat als je de kast open doet alles er uit komt!

Een eigen plekje voor een kind in de woonkamer is best belangrijk. Door een speelkleed kan je dit plekje makkelijk begrenzen. Tafeltjes op eigen maat zijn ook handig en Afgeschermde hoekjes. Als je deze nu ook nog uit het zicht plaatst is het helemaal fijn. Ga op je favoriete plek in huis zitten en beschrijf alle stoorzenders. Haal deze weg of verplaats ze. Veel rustgevender.

Zo is samenwonen met kleine kinderen heel gezellig en is het huis ook echt van jullie samen!
Kijk ook eens op:
http://www.realsimple.com/ of
http://zamarra.resourcestudio.nl/

Reacties op dit bericht zijn welkom.
Franca

Reacties