Winterwarmte in je huis


Verlangen naar warmere tijden?

Ik vind het juist heerlijk dit koude weer, zeker als je verwarming het lekker doet en je de tijd hebt om eens lekker te peinzen en voor je uit te staren...
Je interieur als een kledingstuk. Pas jouw interieur eigenlijk nog wel bij jou? En past het bij de tijd van het jaar?

In de winter zijn we meer binnen en is het veel minder licht. Er zijn veel jaarfeesten en de natuur is tot rust gekomen. Vaak keren we zelf ook meer naar binnen en zijn we meer met het gezin samen. Om geestelijk op te laden, nieuwe ideeën te laten sudderen.

Het interieur toont zich anders in de winter ten opzichte van het zomer interieur. De lichtkwaliteit is anders. De zon staat laag aan de hemel. Het blad is van de bomen. De contrasten zijn sterker. Meer grijs, wit, bruin en blauwtinten. En natuurlijk de temperatuur. Het is veel kouder.

Hoe vertaal je dit naar je interieur?
Met warme stoffen, plaids, kussen, poefen, nestelstoelen met een heerlijk warme deken, dikkere gordijnen, meer verlichting en kaarsen, kleden op de grond, en geuren (kaarsen, brandertjes, wierook)
Zo creëer je een warme omhullende sfeer

In de winter vind je misschien eindelijk tijd om je woonkamer te schilderen, een meditatiehoekje in te richten, een altaartje maken, nieuwe fotoś in de lijstjes doen, etc.

Laat de winter maar komen!

Franca

Reacties