Emerald green | Pantone kleur 2013

Zoals belooft: kleur inspiratie Emerald green en andere groen tinten
"Groen, ik ben gek op groen. Groene wind, groene takken." Frederico Gracia Lorca
Appel, Lime, Olijf, Gras, Mos, Pistache, Jade, Kaki, Mint, Avocado, Meloen
Er bestaande ontelbare soorten groen op deze wereld en de meeste hebben een connectie met de natuur. Onze natuurlijke leefomgeving is grotendeels groen. Groene planten voorzien ons van zuurstof, die we nodig hebben om te leven. zouden we daarom groen associĆ«ren met frisse lucht en leven? 


Het is een feit dat groen het rustpunt is in het kleurenspectrum. Groen roept harmonie op en ontspanning en is de perfectie kleur voor degene die dat ook in hun huis willen ervaren.
Waan je je het liefst buiten? Ben je graag dicht bij de natuur? Heb je een voorliefde voor natuurlijke materialen? Sta je bewust in het leven, houd je van niet teveel opsmuk en gedij je bij rustige kleuren en pure materialen? Dan zou deze woonstijl je wel eens op het lijf geschreven kunnen zijn.
Toch is bij groen ook veel afhankelijk van de schakering. Bij het toepassen van groen in je interieur moet je dus duidelijke keuzes maken. 

Zuiver helder groen geeft je een impuls en energie. Somber groen sluit ruimtes in zichzelf op. Het mooie  van groen is dat de juiste schakeringen op grote schaal kunnen worden toegepast, omdat ze een interieur verlevendigen.
Diepgroen, donkergroen en olijf groen kunnen beter alleen voor accenten worden gebruikt. Salie groen doet het goed als achtergrond kleur.
Groen is duidelijk aanwezig en kan goed gecombineerd worden met andere kleuren zoals paars, chocoladebruin, blauw, geel en wit.

Bij natuurlijk wonen kies je bij de inrichting voor natuurlijke materialen. Hout, bamboe, rotan, sisal, steen, sloophout, kokos, (ongebleekt) katoen, vilt of wol: zolang er maar niet teveel aan de herkomst van het materiaal is geknutseld- het moet immers wel naturel blijven. Door het onbehandelde karakter van interieurelementen gaat je woning echt leven. Nerven en groeven in het steigerhout, draden in een plaid, gevlochten bananenbladeren van een poef: de structuren van het materiaal spelen de hoofdrol. De natuurlijke woonstijl uit zich in een liefde voor een pure leefomgeving. Denk aan rust en eenvoud, aan licht, witten en natuurlijk groentinten. 

Meer groen inspiratie? kijk dan eens HIER en HIER I ♡ my readers | tekst+opmaak+moodboard: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: Est magazine