kleur inspiratie | blauw

LUCHT, ZEE, AZUUR, AQUA, KORENBLOEM, GENTIAAN, KOBALT, TURKOOIS, HEMEL, INDIGO, JEANS


Blauw is een primaire koele kleur, de vorm die bij blauw hoort is de cirkel. Blauw maakt ruimer, het is een kleur de wijkt, ruimer maakt. 

"Blue has no dimensions; it is beyond dimensions, whereas the other colours are not... All colours arouse specific associative ideas... while blue suggests at most the sea and sky, and they, after all, are in actual, visible nature what is most abstract." Yves Klein 

Welke woord associaties krijg ik bij groen:
stralende zomer hemel, de kleur van de zee in Denemarken en de middellandse zee, rust, koelte, helderheid, diepte, fantaseren, intuïtie, inzicht, maria's mantel, koningsblauw, de jurk van Maxima.In mijn vorige huis had in veel verschillende blauwtinten. Van verkeerborden blauw tot het vergrijs ijs blauw van de bank en indigo blauw van de accessoires.  In mijn huidige huis passen meer groen tinten, zowel bij het huis als bij ons in deze fase. Maar ik heb nog steeds een enorme zwak voor blauw. Ik draag graag blauw en soms voel ik me blue ;-)

Blauw in je interieur:
Blauw verschaft helderheid in denken, bevorderd het concentratie vermogen en laat ons postitiever denken. Dus voor een werkkamer of een meditatie ruimte ( blauw is ook een mystieke kleur) is blauw een ideale kleur. de ander kant van blauw is dat bepaalde schakering je een koud en verlaten gevoel kunnen geven. Denk aan de blues...

Voor een badkamer is blauw ook een geschikte kleur, de kleur roept bij jou wellicht herinneren op aan de Caribische of de Middellandse zee, een prima plek om je terug te trekken en tot rust te komen!

Blauw en wit vormen samen een frisse combinatie ( denk aan de witte huisje tegen de blauwe zee op het Griekse eiland Santorini) en werkt ook goed als je je huis, veranda, serre of tuinhuis een beachlook wilt geven.

Voor deze blog heb ik gebruik gemaakt van de volgende bronnen:
- Colour Futures 12 & 14 by Flexa


Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | foto's+tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta