De dutch design week | deel 1

Onderweg naar de DDW in Eindhoven, waar ik in het ddwbloggerscafe ga livebloggen, zit ik in de bus achter een meisje met prachtig lang, dik, natuurlijk blond haar. Het haar bestaat wel uit 10 verschillende blondtinten en ziet er aaibaar en levendig uit. Al die tinten blond die samen een een geheel vormen waar ik stiekem jaloers van word. Het zet me aan het denken over design en waar ik vandaag op ga letten tijdens de Dutch Design Week.


Een paar uur later en een heleboel indrukken verder, zit ik inmiddels aan de lange blogtafel in Coffeelovers samen met de andere livebloggers. Het valt niet mee om om te schakelen van gezellig kletsen naar bloggen maar, ik probeer het toch ;-)

Hetzelfde gevoel dat ik kreeg toen ik achter het meisje met het blonde haar zat ( dat alles klopt en samenwerkt met elkaar) krijg ik ook als ik Atelier 1 op het terrein van Piet Hein Eek binnenstap. Daar is het werk te zien van Lotty Lindeman en Wouter Scheublin. ( ik schreef in 2012 ook deze blog over hun werk ) Vergrijsde groen tinten worden afgewisseld met poeder roze tinten en vormen echt een prachtig beeld. Ton sur ton tintne zonder dat het saai of braaf wordt. De ontwerpen vullen elkaar echt aan. De ruimte werkt samen met de getoonde collectie en straalt een rust, aaibaarheid en po√ętische schoonheid uit waar ik na een paar uur indrukken verwerken op de DDW wel echt aan toe was.

De Dutch Design Week is nog t/m as zondag te bezoeken. Lonneke (van Bubblemint ) en Suzanne ( van &SUUS ) heel erg bedankt voor deze geslaagde dag!Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | foto's + tekst : franca voor villa d'Esta
behalve image 3 & 4: Lotty Lindeman & Wouter Scheublin

Reacties