Een grijze muur saai? Nee hoor!


Een grijze muur is een ideale basis. Grijs combineert met heel veel andere tinten, staat heel mooi in combinatie met hout en is in heel veel verschillende gradaties te vinden. Dat is gelijk ook het probleem met grijs. Hoe vindt je nou de kleur die bij jouw ruimte past?

Door diversiteit van deze kleur kan je veel verschillende uitstralingen met grijs bereiken. In de plaatjes hier onder is het grijs bijna zwart. Het zijn foto's door Hotze Eisma van het interieur van Claudy Jongstra -de kunstenares die prachtige vilt objecten en wanden maakt-. Volgens mij zijn de wanden met leem afwerkt. Daardoor krijg je die mooie afgeronde hoeken en de levendige kleur.
Bij het inrichten van de slaapkamer kan grijs vaak een prima kleur zijn waar beide partners blij mee zijn. Leemgrijs of lichtgrijs, Leisteen grijs het zijn allemaal kleuren die goed werken. Zeker in combinatie met wit beddengoed. Het geeft je slaapkamer een rustige sfeer. En misschien is er zelfs ruimte voor een bloemen motiefje...
Voor de slaapkamer kan je kiezen om een vlak achter het bed in een grijs tint te schilderen, of een houten achterwand. Bedenk dat je een donkere kleur het beste achter het bed kan gebruiken, je kijkt er dan niet de hele tijd tegenaan.


In combinatie met grijs zijn er veel accent kleuren mogelijk. Roze wordt naast grijs een stuk volwassener. Blauw maakt het grijs koel. Met wit en geel-goud wordt grijs heel chic. En krijgt het een mooie minerale uitstraling van bv beton of ijzer. En met wit en zilver krijgt grijs ook een prachtige uitstraling. Met een laagje parelmoer verf kan je op een grijze muur een mooi patroon rollen of een sjabloon schilderen. Vindt je een hele muur teveel, schilder dan eens een grijs vlak op de muur waar je een verzameling op kan plakken. Of een mooi hart of een cirkel. Als je eerst magneet verf gebruikt heb je gelijk een leuk prikbord!

Grijs biedt een prachtige rustige neutrale achtergrond waar tegen de kleuren - van bijvoorbeeld bloemen -  heel mooi uitkomen.

Ik ben zelf fan van de matte uitstraling van de Flexa Pure lijn. In de verfwinkel kan je A4 grote staaltjes lenen of kopen zodat je thuis een goede keuze kunt maken. De greige tint is een goede keuze als je een wat warme grijs zoekt. De kleur neigt meer naar een zand kleur. Met de taupe heb je een hele mooie grijs met een zweem paars erin. Haal verschillende stalen in huis en neem ook eens een hele donkere kleur mee. Als je op een donkere muur weer veel lichte lijstjes hangt krijg je een heel spannend geheel. De donkere kleur zorgt voor samenhang. Op een muur waar geen licht opvalt kan je beter een lichtere tint kiezen, deze kleur valt thuis namelijk altijd donkerder uit.

Op deze pagina van mijn site kan je nog meer voorbeelden bekijken van interieurs met een grijze muur.

Andere mooie verf kleuren zijn:
VT wonen: basalt, lei, regen, oester en storm
Histor :grafiet, klei, motief, potlood, neushoorn, schelpenzand, mug en teken
Je hebt van Farrow & Ball ook hele mooie tinten, deze zijn alleen wat kostbaarder. Populair is bv Elephants Breath
Tricia Guild van Designers Guild heeft een mooi op elkaar afgestemde kleuren lijn. De stoffen en het behang passen allemaal heel goed bij elkaar.
Grijzen van deze lijn zijn bv: dove, lead, pebble, hemp
Painting the Past heeft ook mooie kleuren, deze zijn ook mooi mat, er is een nieuwe kleurenlijn uit: Shabby chic

Heb je moeite met het vinden van de juiste kleur voor jouw huis? Vraag mij dan om hulp. Met mijn kleuradvies maken we in 2 uur tijd een kleurenplan met de juiste kleurnummers. Je weet precies welke kleur op welke muur moet. Met mijn kleuradvies bespaar je jezelf tijd én geld.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan via de mail ( franca(@)villadesta.nl ) of bel me op 06-48118893. Wil je meer weten, lees dan verder bij mijn kleuradvies pakket: "Grip op kleur"

Tot snel,
I ♡ comments | tekst Franca de Jonge