Een witte vloer met een witte tafel

Werkt dat een witte vloer met een witte tafel?


Voor een klant heb ik sfeerbeelden verzameld. Haar woonvraag was: "Hoe staat een witte tafel op een witte vloer"? Nou wat vinden jullie?

In het onderste plaatje zie je goed wat een klein beetje contrast ( in dit geval de zwarte lamp) met de ruimte doet. De lamp wordt zo een echte eye-catcher. In het plaatje daarboven wordt het gebruik van verschillende stoelen de blikvanger. En het bovenste plaatje zie je hoe het hout de nadruk krijgt.

Het draait dus om de vraag: waar wil je nadruk opleggen? Op een witte vloer zal je tafel wegvallen. Als je dat vervelend vindt, kan je beter voor een houten of een gekleurd model kiezen. Een zwarte tafel op een witte vloer heeft dan uiteraard de meeste impact. Kijk maar hieronder...


Nou vraagt het kunstwerk ook veel aandacht, maar je begrijpt een beetje wat ik bedoel...toch?
Ik vind het mooier om de contrast kleur in wat kleinere details te zoeken. Een andere kleur lamp, stoel, kussen, bloemen, vaas, kaarsen, fotolijstjes...dit zijn allemaal makkelijk te vervangen dingen.

Voor de grote elementen in je huis, je vloer, je bank en je tafel is het aan te raden om deze in een goed combineer bare basic te kiezen. Dat klinkt misschien veilig maar, deze elementen gaan hopelijk lang mee en daar wil je niet zo snel op uitgekeken zijn. Je legt jezelf best wel vast als je voor een knalrode bank kiest. Vraag jezelf af of je dit over 5 jaar nog steeds leuk vindt...

En zo ook met je tafel, een houten tafel geeft veel sfeer aan je interieur. Een witte tafel staat misschien wat frisser. Maar je vind die grijze eigenlijk ook heel mooi. Maar staat die tafel eigenlijk wel bij mij?

Vind jij het ook zo lastig om al die keuzes maken? En vraag je vaak af of je wel een goed keuze maakt? Denk je achteraf na de aanschaf, had ik toch maar voor die andere gekozen? Dat is heel jammer en vervelend voor je portemonnee want, zulke uitgaven doe je vaak maar een keer...

In dat licht bekeken is het misschien helemaal geen slechte investering om een advies te vragen. Met een goed interieur advies bespaar je uiteindelijk een hoop geld doordat je keuzes goed gefundeerd zijn. Stop met piekeren en gun jezelf een goed advies.

Ben je ook benieuwd naar wat een interieur advies voor jou kan betekenen zodat je achteraf wel blij zult zijn met je keuzes? Neem eens een kijkje op mijn site. Vanaf €120 heb je al een persoonlijk advies waarmee je direct aan de slag kunt! Of misschien is mijn gratis online interieuradvies wel een kans om je woonwens in vervullen te laten gaan!

Vanaf januari 2010 geef ik namelijk elke week een gratis online interieuradvies cadeau!
Wil je daarvoor in aanmerking komen? Stuur mij dan een mail met je vraag en evt lage resolutie foto's. Je vraag kan over van alles gaan. Wil je graag de kamer van zoontje wat stoerder maken? Of weet je niet van voor kleur je moet kiezen? Stel je vraag en wie weet maak jij wel kans op mij gratis advies.


Kijk voor meer informatie hierReacties

  1. Echt leuk bericht gedeeld . Ik krijg zoveel leuke en informatieve informatie voor Wood.Thanks voor het delen van zo'n mooi bericht .
    houten vloeren | houten vloer

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta