Welke kleur past bij mijn blauwe bank?

Vandaag een zoektocht naar een nieuwe kleur voor op mijn muren in de woonkamer. Ik wil heel graag de blauwe schouw in de woonkamer een nieuwe kleur geven. Ik wil ook niet meer alleen de schouw schilderen maar de hele muur. Kijk je mee?

Omdat onze bank grijsblauw is en ik nog nooit een pasteltint heb gebruikt in mijn eigen huis. Wil ik me daar eerst oprichten. De bomen om ons huis zorgen vooral in de zomer voor een groenige kleur licht. Daar moet ik dus wel rekening mee houden. Eigenlijk is het het mooist als de kleur verf wat rood in zich heeft.

Wat vinden jullie hiervan? Te druk met al die vlakken en het behang? Door dezelfde kleuren te gebruiken krijg je wel rust. Vandaar ook herhaling in de theepot en het vaasje. Maar ja deze bank is niet blauw! Ik denk dat dat niet mooi zal staan.
Of wat donkerder aubergine met mint groen en bruin tinten zoals hieronder

 

Ik wilde onze  tafel  (tweedehands en van grenen) lever-grijs schilderen. Dit staat wel heel mooi! Zeker met die mint groene accenten, dat kan ook wel met blauw. Onze vloer is alleen best donker dus wordt het misschien wel erg somber. Een hele donkere muur kan je het beste combineren met veel lichte meubels en/of vloer. Het plaatje hierboven komt denk ik wel in de goede richting. Het legergroen met witte stoeltje vind ik mooi, zeker tegen die kleur muur. Ik ben wel bang dat het wel heel groenig wordt...en roze wordt dat niet te zoet. Volgens mij ben ik toch niet zo'n pastel meisje. Misschien een greige, grijs, wit, zand thema? Met een blauwe bank! (nieuwe hoes kopen???)
Wordt vervolgd...Reacties

  1. Die bank op die onderste foto is fantastisch, waar is die van?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta