Interieur tips voor -grote- open ruimtes

Woon jij in een nieuwbouwhuis? Grote kans dat je dan een grote woonkamer hebt, zonder authentieke details. En hoewel dat op papier er ideaal uitziet, kan het soms best lastig zijn om je woonkamer gezellig en sfeervol in te richten.

Voor de klein behuisde onder ons: Niet getreurd...Er volgen nog een hele hoop inspiratie beelden die je ook prima op een klein oppervlak kunt toepassen :)


In grote ruimtes kan je het beste grote gebaren gebruiken. Dus niet te kleine meubels en lampen maar, met een paar items flink uitpakken. Ben je net groter gaan wonen en heb je nog je oude -te kleine- meubels? Zet ze dan bij elkaar en creƫer samenhang door 1 kleur te gebruiken. Of koop een -goedkoop- groot kleed waar je je zithoek om heen neerzet. Met een paar grote planten in stevige potten en andere grotere accessoires heb je een prima basis om verder te sparen voor die nieuwe bank, stoel of tafel. Door eerst in je huis te gaan wonen ontdek je wat je huis nodig heeft. Van te voren is dit soms lastig in te schatten.

Met kleuren kun je in grote ruimtes best uitpakken. En met uitpakken bedoel ik niet knalrood. Je kunt ook met een naturelle kleur een mooi effect krijgen. Kijk maar eens naar de witte bank, die komt goed uit tegen de leem kleurige wand.

In een nieuwbouwhuis kun je ook best oude materialen toepassen zonder dat het kitscherig wordt. Een oude houten vloer,  matte muurverf of leemstuc, een kastenwand van sloophout op maat. Allemaal elementen die je kunt toepassen voor meer sfeer.


Op het bovenstaande plaatje vind ik de combinatie van mat, glans, natuurlijk en glimmende kleuren en materialen subtiel uitgevoerd.  In mijn e-course kan je meer leren over het effect van materiaal, kleur en vorm in je interieur!


In het hele huis zie je dezelfde kleuren en materialen terug komen. Dat geeft rust en eenheid. En wat een prachtige deur! In de keuken mijn favoriete combinatie van open en gesloten opbergen. Wil je meer daarover lezen? Lees dan HIER verder.

De badkamer heeft een opmaat gemaakte wastafel met losse waskommen. Deze zijn door de organische vorm en de belijning mooi in hun eenvoud. Ook hier maakt het subtiele contrast tussen de gladde en ruwe materialen de ruimte sfeervol.

En zit er iets in dit huis wat jou aanspreekt? Ik hoor het graag!

I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: Sven Everaert | found via: Vart Nya Hem