Poëtische concepten van Wieteke OpmeerHet wonderen van de natuur vertaalt naar een helder, inspirerend en bruikbaar concept door Wieteke Opmeer
Gisteren was ik in de bijenkorf in Utrecht voor mijn overheerlijke Nespresso cups (die je trouwens kan recyclen! Dat wist ik ook niet maar, je kan de gebruikte cups inleveren zodat het aluminium kan worden hergebruikt!) Maar goed dat terzijde...Ik kwam onderweg deze prachtige halssieraden en een kiemkleed van Wieteke Opmeer tegen. Klik hier voor haar site. Ik was er stil van. Wat een goed idee!

Haar eigen uitleg bij het kiemkleed:
Als je buiten van de natuur gaat genieten, wat is er dan leuker om de natuur eens iets aardigs terug te geven. Dit kan met het kiemkleed. Een ecologisch kleed gemaakt voor buiten met als extra functie dat als je klaar bent om naar huis te gaan en je het kleed uitklopt, je daarmee wilde bloemenzaden verspreid. Dit word mogelijk gemaakt doordat het kleed hol is en gevuld kan worden met zaden waarna het door het gaatjes patroon langs rand kan ontsnappen tijdens het uitkloppen. Het kleed is hervulbaar met zaden zodat iedere keer als je van de natuur gaat genieten je het ook een stukje mooier kan maken. De zaden zijn ecologisch en geschikt voor alle grondsoorten zodat het niet uitmaakt waar je naar toe gaat. Ook is het kleed gemaakt van ecologische stoffen, namelijk onbehandeld vilt en met natuurrubber behandelde ecologische stof. Dit zorgt ervoor dat ook als het gras nat is je gerust kan gaan zitten op het zachte kleed.

Haar eigen uitleg bij de sieraden:
Een serie sieraden van tijdelijke aard, gemaakt van wateroplosbaar materiaal en zaden van wilde bloemen. De sieraden kunnen gedragen worden, maar na verloop van tijd lossen ze langzaam op door contact met water (denk aan transpiratie, regen etc.). Als het sieraad niet meer gedragen kan worden of als de drager daar behoefte aan heeft, kan het op een mooie plek in de natuur gelegd worden, hier zal het verdwijnen en op de plek waar het is achtergelaten zullen wilde bloemen groeien.


Reacties