Hoe vertaal je een kleurenpalet naar je interieur?


Prachtige kleuren paletten ter inspiratie


Deze kleuren paletten komen van het blog van Kris's color stripes. Voor deze oktober tijd heb ik de meest herfstige paletten gekozen. Het blog van kris is erg inspirerend om te bekijken. Het is misschien wel lastig om een vertaalslag te maken naar een interieur.

Je kan je voorstellen dat als je het kleurenpalet vertaald naar een interieur het er zo uit komt te zien. Dit plaatje komt van VT wonen. De site is trouwens vernieuwd. en je vindt er heel veel inspiratie voor je huis en je interieur.

Het is een misverstand om te denken dat een kleurenpalet alleen geldt voor de verf op de muur. Het is juist het complete plaatje wat je huis tot een eenheid maakt. Dus de vloer, de bank, het kleed, de stoelen, kussens, plaids, accesoires, bijzettafeltjes, schilderijen enz doen allemaal mee in het palet. Wil je een accent creeƫren gebruik dan een afwijkende klein accent. Kijk maar eens wat er gebeurd als je de bloem en de plaid wegdenkt op de bovenstaande foto. Dan blijft er een vergrijsd paars interieur over. De oker gele vaas met bloemen en de plaid maken het interieur levendig en zorgen ervoor dat het niet dood slaat.

Lukt het je niet om een kleurenpalet voor jouw huis te maken? Of weet je wel wat voor kleuren je mooi vindt maar ben je bang dat het niet in jouw interieur zal staan? Of misschien kan je geen keuze maken uit het overweldigende aanbod? Neem eens contact met me op dan kan ik je misschien met een paar tips op weg helpen.

Reacties