Het goed genoeg interieur

Lieve Lezer,

Heb je een goed weekend gehad? De regen van gisteren heeft mij een hoop rust en ontspanning gebracht...Ik wilde jullie even laten weten dat ik heel blij word van al die lieve, leuke reacties die ik ontvang. Ik lees ze echt allemaal en vaak inspireren ze mij op moeilijke momenten om vooral door te gaan met wat ik doe. Dus hierbij, heel erg bedankt! En ook aan de stille lezers ( ik weet dat jullie er ook zijn :), bedankt voor jullie bezoek aan mijn blog.

Dit blog groeit met de dag en ik krijg er druppel gewijs steeds meer volgers bij. Fantastisch! Ik heb een nieuwe volg plek aangemaakt. Dus nu kunnen niet Google account lezers mij ook volgen via blog lovin'. ( klik op het vrouwen gezicht)


Vandaag wil ik het met jullie hebben over tevreden zijn. Misschien niet een onderwerp dat je verwacht op een interieur en woon blog maar, ik verras jullie graag.

Voor mijn werk (en omdat ik het gewoon heel erg leuk vindt) struin ik online en op papier heel wat af interieur inspiratie af. De ene mooie woonkamer na de andere mooie keuken of slaapkamer kom ik tegen. Prachtig en ik laat me er dan ook graag door inspireren. Toch bekruipt me soms het gevoel wanneer een interieur goed genoeg is.

De woonbladen en blogs ( en ik ook ;) ) laten vaak een prachtige woonkamer zien met een opgeruimde keuken en een mooie selectie van zorgvuldige gekochte woon accessoires. Net zoals in de mode is het geen afspiegeling van de realiteit. Voordat er ook maar een foto is gemaakt is het door een heel team van stylistes opgeruimd en voorzien van eyecatchers. Als ik met mijn klanten interieurboeken doorneem dan laat ik zien hoe ik naar deze plaatjes kijk. En dat is voor veel klanten verhelderend en vaak ook een opluchting!

Voor mij is wonen belangrijk omdat mijn huis dé plek is waar ik tot rust kan komen en mezelf kan zijn. Er hoeft niets, ik kan in mijn slobber broek op de bank hangen en mijn favoriete tv serie kijken, samen met mijn zoontjes gek doen en gewoon stil zijn en naar buiten kijken. Mijn omgeving, of het nu natuur of stad is heeft op mij een enorme invloed. Dan is het wel zo fijn dat als ik thuis kom me kan ontspannen en weer bij mezelf kan komen. Voor mij is dus mijn huis erg belangrijk. Hoe de ruimte aanvoelt is ook erg belangrijk maar, en dat is het gekke hoe die eruit ziet veel minder. Ik hou van kleur maar ook van wit, ik hou van design maar, ook van nostalgie.

Ik heb mijn huis ingericht vanuit mijn gevoel en niet vanuit een trend. En zolang ik mijn gevoel volg past mijn huis ook bij mij. Als je op deze manier naar je huis kijkt ga je voorbij aan trends en kan je op een dieper niveau je huis inrichten. Hoe ervaar jij je huis en waar ben jij tevreden mee?
Ik ben erg benieuwd!

PS Vandaag is de laatste dag dat je 10% korting krijgt als je je opgeeft voor de workshop die ik in september ga geven! Meld je hier aan

Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reacties"

Reacties

 1. Hallo Franca,

  Het is een poos geleden dat ik op je blog was.
  Vandaag schrijf je weer heel leuk en je vraagt, waar ben jij tevreden mee.
  Ik ervaar mijn huis als een heerlijke plek om te wonen.
  Mijn inrichting is er een met verzamelingen.
  Er is veel te zien, wel kleurig dus.

  Het is altijd heerlijk thuiskomen hier.

  groeten
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja een beetje meer 'genoeg' kunnen we allemaal wel gebruiken. Het is zo verleidelijk om je in spullen te begraven en altijd maar weer meer en anders te willen. Het is een goede gedachte: 'wat is jouw woonstijl?', 'nou mevrouw, ik ga voor de stijl "genoeg" '.
  Dank je voor deze stof tot nadenken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Franca, wat een leuke tekst, ik volg je blog zo nu en dan (steeds vaker) en vooral omdat ik mijn interieur zo nu en dan (steeds meer) aan het veranderen ben. Ik woon nu al zes jaar bij mijn vriend en hij had zijn spulletjes hier al staan. Heel geleidelijk word het nu steeds meer mijn (sorry, ons) plekje! Goed-genoeg interieur is niets voor mij. 'Zijn' interieur was zeker goed-genoeg of wel misschien met sommige items zelfs 'meer dan genoeg'. Maar het was gewoon niet mijn stijl en ik voelde me soms zo erg ongelukkig daarover!
  Als ik nu thuis kom en kijk naar mijn huisje voel ik me goed en op mijn gemak en lekker mezelf. Goed-genoeg speelt wel mee in mijn aankopen, als er een goedkoper alternatief is overweeg ik de voor en nadelen (misschien slechtere kwaliteit? dan is duurkoop goedkoop denk ik). Zo houden we de balans. Of mijn vriend zich nog steeds zo voelt over zijn huisje weet ik alleen niet hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Franca, wat een leuke tekst, ik volg je blog zo nu en dan (steeds vaker) en vooral omdat ik mijn interieur zo nu en dan (steeds meer) aan het veranderen ben. Ik woon nu al zes jaar bij mijn vriend en hij had zijn spulletjes hier al staan. Heel geleidelijk word het nu steeds meer mijn (sorry, ons) plekje! Goed-genoeg interieur is niets voor mij. 'Zijn' interieur was zeker goed-genoeg of wel misschien met sommige items zelfs 'meer dan genoeg'. Maar het was gewoon niet mijn stijl en ik voelde me soms zo erg ongelukkig daarover!
  Als ik nu thuis kom en kijk naar mijn huisje voel ik me goed en op mijn gemak en lekker mezelf. Goed-genoeg speelt wel mee in mijn aankopen, als er een goedkoper alternatief is overweeg ik de voor en nadelen (misschien slechtere kwaliteit? dan is duurkoop goedkoop denk ik). Zo houden we de balans. Of mijn vriend zich nog steeds zo voelt over zijn huisje weet ik alleen niet hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Franca,

  Het is een poos geleden dat ik op je blog was.
  Vandaag schrijf je weer heel leuk en je vraagt, waar ben jij tevreden mee.
  Ik ervaar mijn huis als een heerlijke plek om te wonen.
  Mijn inrichting is er een met verzamelingen.
  Er is veel te zien, wel kleurig dus.

  Het is altijd heerlijk thuiskomen hier.

  groeten
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Franca, ik ben 74 jaar en aan het "opruimen" het werd tijd, het valt niet mee maar  het bevalt me wel dat het wat leger wordt in mijn flatje. Maar ik heb al 40 jaar eetkamer stoeltjes en die wilde ik ook wegdoen,  ik heb ze toch eerst nog wit geschilderd met een leuk kussen en wat ben ik daar blij mee want de stoeltjes horen zo bij mij! Ik heb ook de meubels verschoven en ga een laminaat vloer laten leggen, al met al  mijn eigen,  gewone heerlijke nestje!
  Ik vind je website erg leuk en kijk en lees alles

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta