Ontkiemen


Wil je een uur gelukkig zijn, bedrink je.
Wil je drie dagen gelukkig zijn, treed in het huwelijk.
Wil je een week gelukkig zijn, slacht een varken.
Wil je een heel leven gelukkig zijn, word dan tuinier

Chinees gezegde

Helaas valt er voor mij weinig te tuinieren op mijn balkonnetje. Alhoewel...het is net behapbaar die paar plantenbakken. Ik heb zelfs een blauwe maandag een volkstuintje gehad. Had denk ik ook met dat nostalgische verlangen te maken waarover ik al schreef. Dat hield ik al snel voor gezien. Een nieuwe baan en een baby'tje maakte al snel een einde aan mijn tuinier avontuur.

Maar het prille kiemblad heeft me wel altijd gefascineerd. Hoe komt het toch dat kiemblaadjes altijd hetzelfde zijn? Heel bijzonder. Misschien weet een van jullie het? Ik ben trouwens niet de enige die zijn inspiratie haalt uit (kiem) blaadjes.
De keramiek sprout lamp is van Jonathan Adler, de ketting is van Mischer Traxler, de pins via de etsy's shop fabric farrago en laatste plaatje alles van de koningin van het kiemblad Orla Kiely
Deze maand ga ik weer voor het eerst sinds jaren wat zaaien...ik ben benieuwd!

Reacties

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta