St jans Feest

Morgen vier ik met mijn jongste zoontje op school het st Jansfeest. Het is een heel vrolijk feest, de kinderen hebben zelf gevlochten kransen van grassen met bloemen in het haar.  Bij het Sint Jansfeest hoort het oplaaiende vuur. Vuur als bron van enthousiasme, licht en warmte. Vuur dat mensen kan samenbrengen en verbinden. Er zijn veel spelletjes die veel met vuur te maken hebben. De kinderen mogen in het vuur broodjes bakken en ( stoffen) vuurballen gooien.


St Jan valt in de midzomertijd, een periode van het jaar waarin men zijn leven ordent en opnieuw begint. Geniet van de zon en doe nieuwe energie op, "Kom tot inkeer, het rijk der hemelen is nabij", zei Johannes de Doper.

In de zomer is de mens heel anders, dan in de winter. In de zomer zijn we veel extraverter . We treden in fysiek zin naar buiten en zetten ramen en deuren open. In de winter zijn we veel introverter. In de zomer groeit en bloeit de natuur en stijgt omhoog van de aarde naar de kosmos. We hebben de neiging om mee te gaan. We willen ons bevrijden uit onze dagelijkse taken. Het is niet voor niets in de zomer vakantietijd. Het liefst dromen we weg en soezen we in de omhullende warmte van de zon. 

Deze energie geldt ook voor je huis. Waarschijnlijk ben je nu meer buiten en meer bezig met je tuin of balkon. Heb je al vakantie plannen gemaakt? Of kijk je wel wat er op je pad komt?

Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reageren kan je hier"

Reacties

  1. Hihi ik schreef al op twitter. Leuk feest is het toch hè? De kleinste kleinkinderen hadden het zaterdag al gevierd. Zo mooi dat zingen en de ouders die zelf op Vs zaten zongen heel mooi mee. Bij ons geen vuur want het regende maar rode lappen met stokjes zijn net zo spannend voor de kleintjes. http://eeuwigeliefde.blogspot.com/ daar staat mijn blogje over het Sint Jan. Fijne zomertijd Liefs Leni

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta