Styling tips voor een feestje

Verras je bezoek met een prachtige, creatieve gedekte tafel! Leuk voor een vrijgezellen feestje, een kerst brunch, een romantisch diner voor twee, een high tea met vriendinnen, een bruiloft, of in dit geval Pasen!

De voorbereiding:
 1. Bedenk een thema. ( mijn thema= pasen in blauw ).
 2. Maak een mini kleurenpalet.
 3. Verzamel spullen in de kleuren van je palet. Wees creatief met materialen die je al in huis hebt. Een lap stof kan ook prima als tafelkleed fungeren. Verzamel papier, lintje en lege jampotjes of kleine vaasjes. Een mooie tak uit het bos, stenen, schelpen, gebruik je fantasie. Voor leuke decoratie kan je in een hobbywinkel of online ( zoek eens op scrappen ) veel vinden: mooie pennen, speciaal plakband, lintjes, glitters...
 4. Leef je uit met papier; knippen en plakken maar! Naamkaartjes, een mobile, een handgeschreven menu, maak er iets persoonlijks van.
 5. Servies: kies voor een basis servies als je decoratie veel kleur heeft. Je kunt ook eens in tweedehands winkels kijken voor mooie oude kopjes, bordjes. Kies alles in een bepaald thema of in een kleurtoon. Dan blijven de verschillende onderdelen toch een eenheid.
 
 Aan de slag:
 1. Bouw je gedekt tafel in laagjes op. Tafelkleed, borden, bestek, glazen, servet, en evt naamkaartje.
 2. Kaarsen en bloemen: Een groot bloemstuk of een grote kandelaar in het midden zorgt voor verankering waar je omheen kan verder werken maar, kan het zicht een beetje blokkeren. Denk ook hier weer in verhoudingen. Overal kleine kaarsjes en bloemen los in vaasjes neerzetten werkt wat luchtiger. Door veel kleine dingetjes kan het wat rommelig ogen. Door hoogte verschillen te gebruiken en te groeperen voorkom je dat.
 3. Zorg voor een extra tafeltje in de buurt waar je het eten neer kan zetten. Of er hou rekening mee met je tafel opmaak.
 4. Denk ook aan je muren. Heb je bv een paastafel hang dan aan je muur knipsels van eieren zoals je op de plaatjes kunt zien. Vanaf het plafond kun je ook mooi eye catchers boven je tafel en langs de wanden laten hangen.
 5. Om de ruimte helemaal in je kleur stijl je houden, ruim je alles weg wat detoneert met je kleurenpalet. Het gaat een beetje ver om je rode muur te gaan schilderen maar om alle aandacht naar je tafel te trekken is een rustige omgeving wel het beste. Is het al donker? Verlicht dan alleen je tafel voor een intieme sfeer!

Geef je een groot feest? Huur dan servies, glazen en evt ook opklap banken en tafels. ( bierbanken) zijn hiervoor ideaal. Een paar goedkope lakens erover en het ziet er gelijk mooi uit!

Om een paas sfeer te creëren hoef je helemaal niet een geel kleurenpalet te werken.
Deze plaatjes zijn een voorbeeld hoe je met blauw en paars tinten, de kleur van de eierschaal en hout een paassfeer kan maken.

Ik wens je een goede vrijdag & vrolijke paasdagen met veel zon!

I ♡ comments | tekst: franca  | images: franca voor villa d'Esta

Reacties

 1. heel fijn paasweekend...geniet van het mooie weer....liefs Ria....xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij ook! Ik zit lekker aan t henschotermeer met mijn kinderen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! kleine simpele dingen goed bij elkaar gezocht geeft een groots effect. Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben eigenlijk meer aan het kijken naar de kussens op de bank hieronder vanmiddag heb ik iets blauws meegenomen bij loods 5 maar om er nu weer een soortgelijke en toch net iets andere blauw bij te vinden is weer knap lastig.. goed zoeken dus..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja dat is ook heel lastig! Het lukt mij vaak ook niet in een keertje...oefenen helpt, en je bonnetje bewaren ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta