vrijdag

2 Quip & Co | Vintage industriële meubelen en bijzondere accessoires


Het zal de meeste lezers van dit blog niet zijn ontgaan. Ik heb een hele leuke nieuwe sponsor gekregen:Quip&Co. Bij Quip&Co kun je terecht voor betaalbare prachtige vintage industriële meubelen en bijzondere accessoires. Vanaf zaterdag 26 november zal Quip&Co zijn deuren openen in het gezellige centrum van Putten. Waar je bij Neef Louis en Spoor 38 de hoofdprijs betaald voor hun meubels hanteren de eigenaren Maarten en Lida van Quip & Co een hele schappelijke prijs. Stoere industriële tafels, metalen kasten en mooie stoelen...helemaal onderaan heb ik mijn Favorite Items samengesteld maar, op de site kan je nog veel meer mooie vondsten vinden.

Maarten en Lida volgen met dit bedrijf echt hun droom en ik ben dan ook super trots dat Quip&Co sponsor is van mijn blog!

Morgen gaat de winkel officieel open en in verband met de opening kan je op de facebook pagina van Quip&Co het onderstaande super mooie krukje winnen, in een kleur die past bij jouw interieur. Naast de basic kleuren grijs, wit en zwart, zijn er ook rode, groene en blauwe varianten! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is HIER naar de pagina gaan en deze te 'liken'! Ik zou het zo leuk vinden als het harde werk van Maarten en Lida wordt beloont met een warm welkom van mijn lezers, dus ga snel naar de site en laat een berichtje achter of like Quip & Co!

Of ga naar de site en meld je aan voor de nieuwsbrief. Neem snel een kijkje op hun site en laat me weten wat je van hun vintage meubels en accessoires vindt!

In de Puttenaer stond laatst onderstaand artikel:
"De verbouwing is bijna klaar en de container is net op tijd gearriveerd vanuit India'', vertellende kersverse ondernemers Lida Posthumus (32) en Maarten Groeneveld (32) uit Harderwijk.
De oude smederij aan de Papiermakerstraat 9-j, is met haar betonnen muren, houten balken en ijzeren elementen, de perfecte ruimte voor de robuuste stoere meubelen. ,, Met warme details hebben we er een huiselijke sfeer kunnen creëren. Mensen moeten er straks lekker kunnen rondstruinen en ergens neer kunnen ploffen met een kopje koffie.'', vertelt het echtpaar.
Quip & Co is straks twee dagen per week geopend. Op vrijdag en zaterdag, maar ook op afspraak. De website www.quip-co.nl staat echter centraal. De meubelen kunnen ook via de webshop worden gekocht. ,,Het zijn echt meubelen met een karakter'', zegt Posthumus.

,,Het idee om een bedrijf voor ons zelf te beginnen, is er altijd al geweest'', vertellen de twee. Ook met oog op hun zoontjes Quinn en Pepijn. ,,Een eigen bedrijf, betekent ook dat we straks onze eigen tijd kunnen gaan indelen.'' Groeneveld werkte voorheen in een groot meubelbedrijf, zijn vrouw als maatschappelijk werkster. Toen zij in 2010 begon met een deeltijdopleiding binnenhuisarchitectuur, lag het idee om wat met hun gezamenlijke passie voor meubelen te gaan doen, voor de hand. Gaandeweg ontstond het idee om naar India te gaan, waar de twee in het verleden een tijdje hebben gewoond. ,,We wisten wat we wilden verkopen, maar konden dat hier niet vinden. Nu hebben we het in India laten maken, een win-win situatie.'' ,,Tijdloze spullen die zich weten te onderscheiden'', zegt Groeneveld. ,,Het is geweldig dat je met deze meubelen de tijd en de wereld kunt zien'', voegt Posthumus toe.

Het echtpaar besloot de uitdaging voor een eigen onderneming aan te gaan en bezocht daarop zelf fabrieken in India.Dit bleef niet onopgemerkt. ,,Kort nadien nam de televisiezender Net 5 contact met ons op. Voor het nieuwe programma 'Ik Begin' zochten ze mensen die het roer omgooiden om een eigen onderneming te starten.'' Sindsdien worden alle belangrijke, grappige, teleurstellende en positieve ontwikkelingen binnen Quip & Co vastgelegd door een cameraploeg. ,,Het begint inmiddels te wennen'', zegt Posthumus lachend.
Posthumus en Groeneveld denken zich met hun bedrijf te kunnen onderscheiden, door zelf te importeren en te selecteren ,,Voordeel van zelf importeren is dat we de prijs laag houden, zonder aan de kwaliteit af te doen. Bovendien kunnen we zelf aangeven hoe we de meubelen willen hebben.'' Tevens hebben ze de arbeidsomstandigheden in de Aziatische fabrieken hoog in het vaandel staan. ,,Die moeten goed zijn, daar hebben we de fabrieken ook op geselecteerd.'' In de toekomst wil het ondernemersstel ook graag aan andere winkels gaan leveren en projectinrichting verzorgen. ,,We zouden bijvoorbeeld graag meubelen willen leveren voor de inrichting van restaurants, of kantoren.''

Spannend vond het echtpaar het wel, om het roer om te gooien. ,,Natuurlijk is het een enerverende periode, maar als we onze droom niet volgen zullen we nooit weten hoe hij verloopt.''

Quip&Co is straks geopend op vrijdag van: 10. 00 tot 21.00 uur en op zaterdag van: 10.00 tot 17.00 uur. En op afspraak.


Maarten en Lida, veel geluk met jullie prachtige winkel!
Goed weekend,
I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: Quip&Co | bekijk HIER de website van Quip & Co

woensdag

Eenvoud en rustDe strakke lijnen van dit interieur stralen harmonie uit.

Verstilling

Een paar simpele voorwerpen, water en je hebt alle ingrediënten voor rust.
De nevel en mist van de afgelopen dagen heeft op mij hetzelfde effect.

Inkeer

De wereld wordt kleiner en het lijkt wel als of alle geluiden gedempt worden.


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: Jeroen van der Spek voor Happinezz 

maandag

3 Natuurlijke elementen in je huisOp deze mistige maandagmorgen wat inspiratie uit het hoge noorden van by Nord.
Mooi zijn de prints met Inuits en natuurlijke elementen zoals veren op de kussens en theedoeken.
I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: by Nord

vrijdag

Kleurinspiratie voor je huis | groen met grijs


Een inspirerend interieur met een paar lime en mos groene accenten.
Mooi met de strakke betonnen vloer maar ook met de wit geverfde planken vloer.

Het huis heeft een spannende mix van design, gevonden tweedehands items en klassieke elementen.
En het straalt ook enorm veel rust uit door de simpele lijnen. En de smaakvolle accessoires.

En dan nu super nieuws! Mijn huis kan je bewonderen bij het super blog van Kim and Jo: Desire to Inspire...oh ik voel me zo vereerd \o/

Goed weekend en tot maandag!

I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | Found via 79 Ideas | Images via  interior magasinet | Photography: Hotze Eisma 

woensdag

0 Romantische sfeer | vakantiehuis
Wat een warmte geven de houten wanden in dit schattige vakantiehuisje. De kachel staat bij mij heel hoog op mijn wishlist! Nog eventjes wachten en dan gaan we op gesprek bij de bank.. Hopelijk willen ze ons een hypotheek verstrekken en dan gaat de grote zoektocht van start... Duimen jullie mee??? I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | Interior images via Design*Sponge | Shop this style: vintage stoelen via de Zaak |  Rieten manden via Beter Leven | Piet Hein Eek Sloophout behang  | Tilestove van Weltevree | wit ijzeren bed via Maison Du Monde | Rendier kapstok via kapstok voor thuis

maandag

1 Vrolijke kleuren & een hoop design in huis


Laten we deze week eens vrolijk starten met het huis van designer Hellen van Berkel
De kleuren zijn in een verder neutrale basis een sprankelijkende afwisseling. Mooi de combinatie tussen het flamingo roze en het groen! De balken en de strakke vloer zijn ook een goede combi van oud en nieuw. In dit huis kan je goed zien dat je beter een paar echt mooie dingen kunt neerzetten dan een hoop kleine frutsels. Het resultaat is een rustig huis met vrolijke accenten dat door het kleur gebruik persoonlijkheid heeft!

I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: Marjon Hoogervorst | styling: Tatjana Quax & Susanne Kennedy

vrijdag

1 Lovely Inspiring Things | Wood
Wat is nou de gemene deler op al deze plaatjes?

Hout.
 
In vele vormen, verweerd, op stappels ins stukken gehakt, tot een prachtig huisje gevormd en tot slot als stoel en vloer. Ik vind het een prachtig materiaal in al zijn verschijning!

En dan nu de winnaar van de Pattern Sheets 

[tromgeroffel]

Emie

Wil je mij een mail sturen met je adresgegevens?I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: 1: via Design*Sponge 2: via Remodelista 3: via Creature Comforts 4: via Desire to Inspire

woensdag

Trend alert | botanische printsHaal de natuur wel heel letterlijk - maar daarom niet minder mooi- in huis met deze botanische prints.
Goede snuffelaars scoren een authentiek exemplaar op marktplaats of tijdens een antiekmarkt. Want zeg nou eerlijk, de oude zijn wel de mooiste, zeker in een groepje bij elkaar!

Maak deze week nog kans op de diverse Give Away's op mijn blog door onder de betreffende give away een comment achter te laten ( en dus niet een mailtje!) met daarin jouw favoriete woonitem van dit seizoen.

Veel succes!


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: via Skona Hem

maandag

12 Give Away | Diversitijd KrukjeIn de webshop Diversitijd van Rianne vindt je vintage en retro spulletjes voor je huis maar, ook kleding, accessoires en speelgoed.

Ik mag van Rianne 1 van de villa d'Esta lezers blij maken met dit super kekke krukje!
En er is er maar eentje van dus...

Diversitijd in 1 zin: Diverse spulletjes uit verschillende tijden.
Ik hou van diversiteit, doe het liefst zoveel mogelijk dingen op 1 dag.
Vandaar dat Rianne naast haar kantoorbaantje, en cursus aan de Westlandse Modevakschool in januari 2010 gestart is met het opzetten van deze super leuke webwinkel.

Ik heb zelf zeker 4 verschillende krukjes in allerlei soorten, kleuren en maten. Ik vind krukjes super handig én een ideaal accessoire om wat kleur in je huis te halen. Met dit krukje ben je verzekerd van een echte eye-catcher in je huis! Mocht je trouwens niet winnen? Ga dan eens naar DEZE PAGINA en maak een keuze uit de vele andere krukjes op de site van Diversitijd!

Hoe maak je kans op dit unieke krukje?

1. Laat hieronder een berichtje achter met je contactgegevens en laat me weten:  "Wat is volgens jou de (interieur)musthave dit najaar/deze winter?"  De leukste antwoorden ga ik via twitter verspreiden...
2. Schrijf over deze give away op je eigen blog, twitter of give away voor een extra winkans. Laat dan nog een extra comment bij deze post achter met werkende link.

Retweet en follow = niet verplicht maar, wel leuk.

Veel succes allemaal!


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: diversitijd | bekijk HIER de site van Diversitijd
PS Vrijdag maak ik de eerste winnaar van de Pattern Sheets van Mo Man Tai bekend.
Meedoen kan dus nog steeds...

vrijdag

1 Vloer van beton | strak en stoerDit huis is een ontwerp van de het Deense architectenbureau Norm Architects. Ik kwam het tegen op de site van Bolig en vond op hun eigen site nog wat meer beelden. Heel erg strak en minimalistisch ingericht met veel aandacht voor de materialen.

De vloer vind ik het meest opvallende element, een soort glanzend beton dat door de kleur toch warmte uitstraalt. En ja, je vloer is een heel bepalend element in je huis. Het is het grootste oppervlak en heeft daardoor de meeste impact op de sfeer en uitstraling. Wijk eens af van de gebaande paden en kies ipv gezeept eiken voor een betonnen vloer. Stoer effect verzekerd!

De zwarte bollampen boven de tafel zijn de Topan van Verner Panton.
HIER oa te zien en in vele kleuren verkrijgbaar. Nog meer design in het huis in de vorm van een Eames schommelstoel en een Jielde lamp...zucht. Ik ben jaloers, heel jaloers!

Maandag start ik mijn laatste Give Away actie. Aan het einde van de week maak ik ook de eerste winnaar van de Pattern Sheets bekend. Meedoen kan dus nog steeds.

Volgende Give Away is er eentje om hebberig van te worden. Je kunt nl een leuk kek krukje winnen van de webshop Diversitijd. En zeg nou zelf, een leuk krukje kan toch niemand weerstaan..;-)

Goed weekend!


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images Norm Architects & Bolig

woensdag

2 Doe je mee met mijn e-course: Makkelijke Make-Over voor je huis?

De super leuke e-course: Makkelijke Make-Over voor je huis start morgen weer.
Je kunt je nu nog VRIJBLIJVEND opgeven voor de kennismakingsles. Daarin vindt je al een heleboel tips voor een mini make over en alle gegevens hoe je je definitief kunt aanmelden.

Opgeven kan je in de rechterside bar op mijn site.

In de e-course leer je oa. hoe je je moodboard kunt vertalen naar je eigen interieur. Krijg je handige en slimme stylingstips en deel ik met je mijn laagjes theorie waardoor in elke ruimte (en ja, ook die onmogelijke) een fantastische sfeer kunt creeren. Meer lezen over deze e-course kun je hier

Doe je ook mee? Tot morgen!


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: via Elle Interior Zweden 
PS de tegels in Marakech sfeer zijn van Fired Earth en kan je HIER bekijken
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...