Interieur inspiratie | simpele basis met krachtige accenten

Deze Scandinavische werkruimte vind ik een prachtig voorbeeld van hoe je met een sterke, simpele basis toch een heel sfeervol en bijzonder interieur kan creëren. De mooie houten vloer in visgraatmotief steelt op dit plaatje hierboven wel de show. De ramen worden subtiel omlijst door eenvoudige gordijnen. De muren zijn net een beetje off white zodat het sierrand tegen het plafond mooi uitkomt.

De zwarte lijsten ( soortgelijk zijn bv Ribba van Ikea) met daarin het cijfer 5 en een krant breken het witte vlak van het bureau. De witte wand is speciaal geplaatst zodat je niet direct op het werkblad kunt kijken. Daardoor creëer je rust


De gesloten kastenwand biedt veel opbergruimte. Met allemaal witte mappen ontstaat er een veel rustiger beeld dan als je allemaal verschillende kleuren of zwart had gebruikt.

Hierdoor gaat alle aandacht naar de Eye-catcher boven de tafel: de zelfgemaakte lamp van koperen buizen. Deze lamp voegt net dat beetje nonchalante en stoere aan de ruimte toe, waardoor het niet te klinisch en te netjes wordt. Met een zwart-witte basis krijg je namelijk al snel een zakelijke, kille sfeer. Hou je niet te star vast aan je zwart-witte kleurenpalet maar, sta jezelf toe om wat verschillende materialen zoals hout, metaal en zand & grijs tinten eraan toe te voegen.


Het behang maakt de ruimte optisch breder en zorgt ook voor meer diepte. Simpel en makkelijk: een woord met masking tape op de muur!

Fijn weekend!


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: via Hus & Hem