Groots wonen op 29m2





29 m² is een vrij kleine ruimte om in te wonen. De prioriteit van deze make-over door de bewoner Ewa, tevens architect van het architectenbureau 3XA, was om de ruimte te maximaliseren en om een onafhankelijke slaapkamer te creëren. Het plafond van 3,7 m was niet genoeg om 2 verdiepingen te maken maar, het was wel mogelijk om een semi-spitlevel te bouwen. Boven de badkamer en de hal is er een enorm bed gecreëerd op 1,35 m hoog, terwijl boven de kast is er een doorgang 1,85 m hoog is ontstaan. Bovendien zijn -om de ruimte te vergroten- de woonkamer, keuken en eetkamer gecombineerd tot een grote kamer. Daarnaast lijkt het appartement groter door een blinde deur op een van de muren te zetten.


Overal in het huis zijn handige ruimte besparende oplossingen te vinden. De trap is tevens een kast. De in keuken zijn tot het plafond kasten gecreëerd, dat geeft niet alleen een rustig beeld maar levert ook enorm veel opberg ruimte op. Want groots wonen op 29m2 lukt alleen als je heel goed opruimt! 







Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: Arch Daily