Vrijdag-verlichting: Hoe vind ik een lamp die bij me past?De Ray is een ontwerp van
Rodolfo Dordoni, dat bestaat uit een tafel- , vloer-, en hangende versie, welke voor een direct en diffuus licht zorgt.

De zwarte sculpturale lamp is Bubbles van de Spaanse ontwerper Jaime Hayón
.

Verlichting, het blijft lastig. Mooie lampen zijn vaak duur en er is ook nog eens heel veel aanbod...
Met verlichting kan je je huis tot een gezellige intieme ruimte omtoveren. Het soort licht en de sterkte en kleur van het peertje is voor de sfeer belangrijker dan het design. Overdag is het natuurlijk wel zo prettig dat je lamp er ook nog eens leuk uit ziet!

Als je verlichting niet op orde is, dan blijft er s 'avonds weinig over van je smaakvolle interieur. Met TL verlichting wordt je huis wel erg akelig. Gelukkig is er veel meer dan TL en is er naast de milieu bewuste spaarlamp ook LED verlichting.

Bij verlichting is het handig om een onderscheid te maken tussen sfeerverlichting en functioneel licht. Niets is zo vervelend als slecht licht op een werkplek of bij je favoriete stoel. Zorg voor voldoende afwisseling tussen sfeer en functioneel licht. Het maakt veel uit of je je plafond aanlicht of alleen direct licht gebruikt. Probeer daarin ook te variëren. De hoogte van de lamp is ook belangrijk. En zorg voor een evenwichtige verdeling van licht door de hele ruimte.

Dimmers zijn erg praktisch, dan kan je in een hand om draai van functioneel naar sfeer. Er zijn ook in grootte en kleur van het peertje veel varianten. Zelfs de spaarlamp is er (gelukkig) in beige of flame. (niemand zit te wachten op z'on groen/gele kleur toch?)

Het leuke is dat je met je lampen heel snel resutaat kan boeken.
Bijvoorbeeld deze woollight lampen van Beeldenhouwers.nl, ik vind ze erg leuk en geven warm licht.

En ze zijn met een spaarlamp ook nog eens super milieuvriendelijk! De lampen zijn gemaakt van tweedehands wollen dekens. Het wollen materiaal heeft een behandeling ondergaan waardoor het doorzichtig wordt en in vorm blijft. Het resultaat is uniek en overweldigend! De wol zorgt voor een warme uitstraling. Elke Woollight heeft een unieke kleur en patroon combinatie. Onlangs toegevoegd is Knitlight, een gebreide variant met dezelfde behandeling. De gehele collectie is binnenkort te zien op www.woollight.nl.


Franca

Reacties