Warm kruidig rood in je huisop  kleurinspiratie.nl vindt je veel verschillende kleuren paletten om je te oriĆ«nteren.

Breng je je huis in een handomdraai in een uitnodigende sfeer.

Met een warm palet van rood, paars en een klein beetje bruin-okergeel. Rood is een krachtige kleur die je het beste in de woon en kinder slaapkamer alleen als accent kan toepassen. Wil je graag een muur schilderen kies dan een een tint in een vagere non-rood.

"Rood baant zich met een besliste en krachtige intensiteit een weg naar binnen." Wassily Kandinsky

De fysieke reactie die mensen vertonen bij rood is heel duidelijk. Een beetje rood is voldoende om het hart sneller te doen kloppen, de stofwisseling te activeren. De zintuigen worden geprikkeld en je bent klaar voor welke actie dan ook.  Rood stimuleert de eetlust, dus een rode eetkamer is helemaal geen gek idee. (behalve als je wilt afvallen :)) Rood is een intense kleur met een sterk karakter. Bedenk voordat je rood in je interieur gaat gebruiken hoe je reageert op rood en waar je de kleur wilt toepassen. Ben je een hyperactief iemand met heel veel energie? Of kan je wel een zetje gebruiken?  Welke delen van je huis kunnen wel een extra impuls gebruiken? Ga met rood voorzichtig te werk. Laat eens een rood kussen of vloerkleed liggen en kijk of dit je bevalt. Voeg dan wat meer rood toe. Als je graag rode wanden wilt, begin met een wand of een rood kleur vlak. Wat voor rood ligt aan je persoonlijke voorkeur, frambozen rood of bordeaurood is een wereld van  verschil. In de keuken kan je wel een stevige rood gebruiken.

Rood gaat goed samen met paars, het paars geeft diepte aan rood. Met een warme chocolade bruine tint wordt rood toegankelijker en minder heftig. Zorg bij rood voor voldoende witte tinten om de ruimte ruimtelijk en fris te houden.

Kijk ook eens op kleurinspiratie.nl voor meer rood.
Veel plezier met deze kleur!

Reacties