Stoer en landelijk huis in 7 stappen

Wat een Loft!
De vloer, de lampen, de keuken, de postzakken, de tuin, de serre en de Eames stoelen aan de tafel. Ik vind het allemaal geweldig!

Eerder schreef ik al over de come back van baksteen en dat ik daar niet echt een voorstander van ben. Maar in zulke grote ruimtes als deze vind ik het wel heel mooi!

Nou hebben de meeste van ons niet zoveel ruimte tot onze beschikking maar als je nou graag zo'n sfeer in je huis wilt wat zou je dan kunnen doen?


Stap 1:
Haal zoveel mogelijk deuren weg. Doordat de ruimtes met elkaar in verbinding staan lijken deze een stuk groter.

Stap 2: 
De vloer: Hier is gekozen voor een grijze gietvloer. Een gietvloer geeft als snel een stoer en stak resultaat maar ook met een oude houten vloer van brede planken kan je heel goed een stoer effect creëren.

Stap 3:
De wanden: In deze ruimte is gekozen voor een combinatie van strakke wanden -in wit en grijs- met metselwerk. Nogmaals: de ruimte moet behoorlijk groot zijn wil de metselwerk wand niet op je afkomen. Hoe groot de ruimte moet zijn is ook afhankelijk van de grootte van de ramen en de verhouding metselwerk-strakke muur.

Stap 4:
De kozijnen: Hier zijn stalen kozijnen gebruikt die een industrieel karakter hebben. Met houten kozijnen is dat lastiger vanwege de maat. Deze zijn nl altijd een stuk breder. Heb je een licht huis mtet grote raam partijen dan kan je overwegen om de kozijnen in een grijs tint te schilderen. Zo omlijst je je uitzicht en wordt de uitstraling gelijk veel stoerder.

Stap 5:
De inrichting: Kies voor een paar grote basis elementen. En niet voor een hoop kleine meubels. Beter groot en weinig dan veel en klein. Een grote bank die er uitnodigend uitziet en goed staat ziet er veel beter uit dan 2 kleine banken. Dat zelfde geld voor een kast, de lampen en de eettafel.

Stap 6:
De styling en kleuren: Maak een basis kleurenpalet. Een met basis bedoel ik de kleur van de vloer, wanden en de grootste meubels. Kies voor natuurlijke tinten met een vergrijsde sfeer. Daar kan je dan met de uiteindelijke accessoires nog best wat kleur aan toevoegen. Zolang de basis klopt kan je vol op experimenteren!


Stap 7:
Een mix van oud & nieuw. Deze stijl wordt vooral gemaakt met de vintage stukken. Zoals je in de keuken goed kan zien. Maar ook de lampen geven een stoere uitstraling. Je hoeft hus niet je hele huis vol te zetten met tweedehands spullen. Liever niet! Kies gewoon een paar mooie items die alle aandacht krijgen. En hou de rest lekker rustig.


Meer weten over hoe je stap voor stap een van jouw ideale sfeer of stijl naar een eindresultaat komt? Volg dan een e-course bij villa d'Esta. De e-course kan je zelfstandig volgen of je kunt kiezen voor een e-course met persoonlijke begeleiding zodat je zelfverzekerd in je eigen huis aan de slag kunt gaan. De eerst volgende e-course start op 5 mei. Aanmelden voor de eerste gratis kennismakingsles kan nu al!LEUK NIEUWS!
Ik ga voor het nieuwe tijdschrift Jansen (Niet rijk. Wel smaak. ) maandelijks een stukje schrijven voor op de site.
Het eerste stukje staat al online en kan je HIER bekijken. Vaste lezers zullen mijn huis en stijl denk ik wel herkennen. Voor nieuwe lezers is het leuk te zien hoe ik mijn eigen huis inricht en hoe ik over wonen denk.


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: Marie Claire Maison | Meldt je HIER aan voor mijn e-course

Reacties

 1. Mooie post! Ik houd heel erg van het stoere industriële (nee idd niet landelijk) dit komt er aardig in de buurt. Schoon metselwerk hadden we vroeger in ons behoorlijk grote huis, maar het was een erg donker huis en het kwam helaas te veel op ons af.
  Nu zie ik het hier wel vaker in de binnenstad en de meeste verven het wit wat ik dan toch mooier vind dan een strak gestucte wand!!! Dus schoonmetselwerk FTW!

  Stalen kozijnen is echt een droom van mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @coco; Ik hou zelf niet echt van het woord landelijk...misschien is rustiek een beter woord ;)want, dit huis is zeker niet alleen industrieel.
  Stalen kozijnen: same here!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, ik wil je even een compliment geven, want ik vind het zo leuk om te zien hoe jij met je teksten en insteek een meerwaarde geeft aan het verzamelen van mooie foto's en plaatjes van andere sites.
  Echt toegevoegde waarde zo!

  Ik vind die binnentuin trouwens geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @jojoco: dank je wel! lief dat je me dat laat weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @jojoco: dank je wel! lief dat je me dat laat weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil je even complimenteren met je blog. Ik ben alvast op zoek naar een woonstijl in wit en grijstinten en ik doe veel inspiratie op hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Saskia, leuk om te lezen! veel plezier hier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je eerste artikel op de site van Jansen, erg leuk om ook te lezen :)

  Ik vind het kleurenpalet in bovenstaande foto's echt mooi..

  Liefs Samira

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je! Altijd weer spannend om jezelf voor te stellen aan nieuw publiek...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuke post is dit toch... ik kwam er weer eens langs op zoek naar vloeren plaatjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta