Smaakmakers in je interieur | RaambekledingGa je je huidige huis een make-over geven of ga je in een nieuwe woning wonen?
Dan kan ik je aanraden om bij de inrichting een stappenplan te volgen, net zoals ik doe als ik een interieuradvies of stylingsadvies geef. ;-)
  • Eerst ga je plaatjes verzamelen van interieurs die je aanspreken zodat je een beeld krijgt van de sfeer en de stijl van je interieur. Dit ga je verwerken in een moodboard waarbij je ook materiaalstalen kunt verwerken hieruit volgt een kleurenpalet voor je woning. Met een plattegrond bepaal je de indeling en de grote van je meubels zoals de bank en eettafel. Daarna ga je aan de slag met de kleuren en materialen van je wanden, de vloer en de je grootste meubels. 
  • Heb je eenmaal bepaalt welke vloer je mooi vindt en welke kleuren je je wanden wilt geven dan ga je verder met de tweede laag: de kleinere meubels en verlichting. Neem vooral verlichting in een vroeg stadium in je begroting op. Verlichting kan kostbaar zijn( zeker design) dus is het handig deze tijdig mee te begroten.
  • Nu komen de smaakmakers aan bod: raamdecoratie, kussens en plaids, accessoires en persoonlijke items zoals bijv kunst, voorwerpen van een verre reis of een erfstuk.
Daglicht en de manier waarop het natuurlijke licht in je huis binnenkomt bepaalt veel van de sfeer van je interieur. Dit kun je nog eens extra benadrukken door het juiste gebruik van raambekleding. Met raambekleding breng je niet alleen sfeer en een prettige akoestiek in je huis aan maar, kun je ook elementen verhullen en benadrukken. Je kunt een romantische sfeer creƫren of juist een strakke uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos en juist daarom maakt het misschien ook wel lastig om een goede keuze uit dat enorme aanbod te maken.

Lukt het je niet om te bepalen welke soort raambekleding bij jouw wensen en jouw interieur past? Vraag dan mijn hulp! Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische kennismaking. Dat kan via de mail ( franca(@)villadesta.nl of vul mijn antwoordformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

I ♡ comments | tekst: franca voor villa d'Esta | images: Paul Barbera