Breng elementen van je interieur naar buiten en andersom!

Deze beelden en tekst heb ik in opdracht voor Libelle Balance gemaakt.

Natuurlijk decoreren: Haal voor een buitengevoel wat natuurlijke elementen naar binnen. Een olijfboom of een bougainville in een stoere buitenpot staat binnen ook prachtig.
Leg een paar takken neer of verzamel wat stenen. Grote glazen potten met daarin schelpen, drijfhout of andere gevonden schatten geven een zomers tintje in je huis.
Zet een paar bloemen uit je tuin in kleine vaasjes verspreid door je hele huis. Natuurlijke materialen haal je makkelijke in huis. Al eerder schreef ik HIER over de riet en bamboe trend.

Mix je spullen. Gebruik je tuinmeubilair ook eens binnen.  Zet die leuke klapstoeltjes of die tuinbank aan je tafel en vervang je gewone stoelen door je tuinmeubilair. Een instant zomers gevoel bij je binnen, ook als het een keertje regent. Geef je een laat diner? Zorg voor sfeervolle verlichting buiten. Een stoere lamp van binnen kan je prima buiten neerzetten.


Uit de zon. Maak je buitenruimte aangenaam door op warmste uren van de dag genoeg schaduw plekken te creëren.  Dat kan door een grote parasol of zonnescherm. Een pergola met dichte begroeiing bv een druif geeft ook veel sfeer en beschutting tegen de felle zon.
Ligt je tuin op het zuiden en krijg je veel zonlicht binnen dan is het fijn om het felste licht te kunnen temperen. Door een zonne-luifel, pergola of een veranda aan je zuidgevel te plaatsen, creëer je niet alleen schaduw buiten maar blijft je huis op de warmste dagen ook lekker koel. En een ander voordeel: bij regen zit je met de deuren open toch lekker beschut.

Indeling
.Veel zithoeken zijn ingedeeld rond de tv.
Het werkt heel verrassend om je zithoek in de zomermaanden eens anders neer te zetten.
Draai je bank of stoel richting het raam. Zo richt je zithoek naar buiten ipv naar de tv.  Zet een raam, deur of  schuifpui open en je hebt het gevoel alsof je buiten zit.
Geen ruimte voor een extra tafel buiten? Zorg er voor dat je je tafel makkelijk naar buiten kan schuiven. Je kunt je tafel eventueel ook halverwege zetten als de een liever binnenzit. Zet de tafel dan op klossen om een hoogte verschil te compenseren. Heb je een klein balkon? Dan biedt een klaptafel uitkomst. Je kunt een half ronde tafel aan de reling bevestigen. Zo hou je je balkon ruimtelijk en functioneel.

Bergruimte. Een schuurtje of berging is handig voor de grotere meubels en tuingereedschap. Daarnaast biedt een waterdichte kist -die ook als bijzettafel kan dienen-  ruimte aan je kleinere spullen. Zet deze in de buurt van je tafel of zitje. Berg hier je kwetsbare spullen zoals windlichten, kussens, kandelaars en evt bestek en servies op. Dat voorkomt een hoop gesleep en heen en weer geloop.


I ♡ comments | styling & tekst: Franca de Jonge | fotograaf: Henny van Belkom
met dank aan de woning & terras van Jolanda en Joost
Dakterras realiseren? Bouwgroep Beemster Werklust

Shop this style: Gosto Design & lifestyleKeck en Lisa, Anthropologie, TOAST, 
Ay Illuminate