Ook zoveel spijkerbroeken in de kast?


Doe er wat leuks mee en spaar tegelijk het milieu!

Het nieuwste model, andere pasvorm, mooie washing allemaal belangrijke redenen om en nieuwe jeans te kopen. Ook ik heb een kast vol spijkerbroeken. Eentje uit nostalgische overwegingen van heel heel lang geleden waar ik echt nooit meer in zal passen. Een die heel mooi is en heel duur was maar die na een tijdje dragen toch echt niet meer lekker zit. Ik schrok dan ook best wel van de "andere kant van de jeans". De omstandigheden waar in mijn favoriete kledingstuk wordt geproduceerd. Het soort katoen waarvan hij is gemaakt. De hoeveelheid water die het kost om een broek te produceren...
Gelukkig komen er steeds meer alternatieven.

Niet alleen voor de arbeidsomstandigheden groeit de aandacht, ook de manier waarop katoen gemaakt wordt staat in de spotlights. Voor het verbouwen en bewerken van katoen worden jaarlijks tonnen chemicaliƫn gebruikt. Hoewel het nog niet algemeen wordt gebruikt, is biologische katoen in opmars. In vijftien landen wereldwijd wordt inmiddels op biologische wijze katoen verbouwd. (Uit de site van omroep Llink)

Maar wat te doen met al die broeken in de kast die je niet draagt?

Hier een fantastische oplossing. de Japanse sofa maker NOyes verandert je jeans in een coole poef/bijzettafel check zijn site voor meer info (vooral handig als je Japans kan :))
NOyes maakt verder nog prachtig afgewerkte banken.

Je reactie op dit bericht is welkom
Franca

Reacties