Gratis online interieuradvies deel 1: meer eenheid

Vandaag de eerste aftrap het gratis online interieuradvies, {hoera};
De eerste vraag die ik ga beantwoorden is:

"Beste Franca,

Ik zou graag willen weten hoe ik meer eenheid in mijn interieur kan creëren?
Nu heb ik het gevoel dat alles zo bij elkaar gezocht is."

Een prima vraag om mee te beginnen en ik denk dat meer mensen dit probleem kennen.
Ik ga in zeven punten je vraag beantwoorden
  1. Kijk eens rond in je woonkamer. Schrijf op wat er allemaal in staat. Beschrijf ook de verschillende kleuren en materialen.
  2. Tel de kleuren en materialen. Analyseer ze ook. Zijn ze erg uiteenlopend? Zitten er grote contasten tussen?
  3. Kies twee basis kleuren uit, een voor de muren en een voor de vloer. Kies daarna de kleuren voor de grootste meubels, Dit kan een contrast kleur zijn maar ook een kleur die er dicht bij komt.
  4. Bepaal nu je derde kleur. Dit kan een ton sur ton kleur zijn ( dus een kleur die lichter of donkerder is dan de andere twee kleuren) In deze kleur kan je accessoires, zoals kussens, kaarsen, lampen, gordijnen ed toevoegen.
  5. Doe alle rommeltjes en overige dingen in een doos. Kijk wat je echt wilt bewaren, gooi de rest weg.
  6. Schilder een muur in een wat donkerdere tint dan je plafond, bv de muur waar je bank tegenaan staat. (Dit kan ook je contrast kleur zijn als je bank niet al je contrast kleur is.)
  7. Koop wat nieuwe planten in mooie grote potten in de basiskleur of een neutrale tint ( kan ook heel goed zwart zijn)
 Ik zag laatst bij Eigen huis en tuin een geslaagde interieur make-over. De kamer was veel beter in verhouding en de meubels en de accessoires klopten goed bij elkaar.


Een leuk idee om de muur in twee tinten te verven en de lijn er tussen als fotolijst te gebruiken. Ook handig want zo werk je de schilders naad ook mooi weg! De kleur van de muur is best donker maar zoals je ziet geeft het veel meer binding en dus meer eenheid. Als basis kleuren zijn hier bruinen en witten gekozen met als accentkleur blauw/paars met een beetje bordeau rood ( neigt ook naar paars).
In het kleed komen veel kleuren die gebruikt zijn terug, Dat maak ook dat de ruimte meer eenheid uitstraalt. Daarnaast geeft het kleed ook gelijk veel sfeer.

Ik wens je veel succes en plezier toe!
Heb jij nu ook een vraag? Stel me deze dan via dit blog of stuur me een mail. Wie weet bij jij dan wel de volgende keer aan de beurt!


Reacties