Gratis online interieuradvies deel 3: grijs en rood

 Ik heb heel veel vragen van jullie ontvangen afgelopen week. Helaas kan ik maar een advies cadeau geven. Volgende week weer een kans! Deze week heb ik gekozen voor de vraag van Annet:
"Ik heb het volgende probleem. Ik hou van strak en modern. Hoofdkleuren zijn op dit moment grijs zwart en rood. Maar ik mis warmte en gezelligheid in mijn interieur. Ik heb al een vloerkleed gekocht, maar zit te twijfelen of die niet te donker is. We hebben een grijze hoogglans vloer en ik vind het moeilijk om hier mee te combineren zonder steeds op zwart of rood uit te komen. Hoe krijg ik meer sfeer, gezelligheid en warmte in mijn huis?"

Mijn advies aan Annet:
  1. Wat me opvalt is je kleurgebruik. In je palet gebruik je alleen hoofdtonen. Door meer nuanes te gebruiken voorkom je dat het wat kil aandoet. Op de foto's komt je woonkamer over alsof je hem zo hebt aangeschaft in een woonwinkel. Alle roodtinten zijn hetzelfde. Door meer verschillende tinten te gebruiken wordt het wat speelser.
  2. Je vloer: met een hard, glanzende stenen vloer in een koele tint is het lastig om warmte en sfeer in je huis te krijgen. Ik snap dat je de vloer er niet gelijk uithaalt maar, ik zou bij een ander huis overwegen om voor een andere vloer te kiezen. Wat lichter grijs of hout.
  3. Je muren: Door je muur ook in een koele grijs tint te verven straalt de ruimte nog minder warmte uit. Ik stel voor dat je voor een warme witte tint kiest voor de grijze wand en een donkerdere kleur voor de wand die nu roos is. Bv licht zand Dune of en grijszand Mouse van painting the past of Leem (donker) en Forel (licht) van Histor. Schilder een wandje in een warme knalkleur bv kan roze zoals in het sfeerbeeld. Schilder de hele muur!
  4. De accessoires: Probeer eerst zoveel mogelijk rood weg te halen. Daarna kan je spaarzaam weer rood toevoegen. Zorg eerst voor een warme basis! Vervang je gordijnen door witte of ongebleekte katoenen gordijnen. Gebruik meer verschillende kleuren. door een kleed met meer kleuren te kiezen maak je er een geheel van. Koop kussens in verschillende zand, grijs en rood tinten. Voeg evt een klein beetje roze, oker en paars tinten toe.


Ik heb voor de sfeerbeelden gebruik gemaakt van House Doktor. Waar is House Doctor te koop?
  1. Noords { leuke, sfeervolle webwinkel}
  2. Broers en Broers {ook voor brocante}
  3. Deens { scandinavisch wonen}
  4. LilleLykke {klein geluk}
De Kussens:

Grijs geruit en geblokt bij: Wehkamp
Kussen met een rugleuning erop in rood SoapStudiooos
Vilten kussen met bloem in rood en ecru  OlofsDaughters
Vilten kussen met vogel Be Still 
Grijze en roze Poef van Taschide
Afgezien van de kussen bij de Wehkamp zijn ze allemaal gevonden via Etsy en dus uniek en handgemaakt!


Ik hoop dat Annet van haar huis een warme en gezellige plek kan maken met behulp van deze tips en adviezen. Hopelijk kunnen we binnenkort kijken naar het resultaat!

Op 20 januari kreeg ik van Annet haar reactie:
Hoi Franca,
Bedankt hoor voor je advies. Ik ga er zeker mee aan de slag!
De muren heb ik nu al een tijdje in deze tinten, dus het wordt wel weer eens tijd om de verfrollers te voorschijn te halen.
Ik zal eens op zoek gaan naar de tinten die je genoemd hebt.
Ook zal ik wat meer verschillende tinten rood toepassen, aan paars zat ik zelf ook al te denken.
En zand tinten spreken me ook erg aan.
Ik ga mijn best doen met je advies.
Heel erg bedankt hiervoor.
met vriendelijke groet
Annet

Wil jij nu ook in aanmerking komen voor een gratis online interieuradvies?
Ga dan hier naar toe en stel je vraag! 
Of wil je wat meer weten over dit gratis online interieuradvies? Ga dan hier naar toe
Als je vragen hebt over dit advies of andere vragen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!
 
Eerste gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe creëer je meer eenheid in je interieur.

Tweede gratis online interieuradvies vindt je hier:
Onderwerp: Hoe krijg ik de sfeer van mijn keuken in de rest van mijn huis?