interieur Mini inspiratie | IKI 07


Decoreren met natuurlijke materialen is goedkoop en erg sfeervol.
Ik ben steeds meer fan van grijs, het is een hele mooie basis kleur die je naar eigen behoefte warmer kan maken met bv oker geel of steenrood. Of koeler kan maken met blauw en groen tinten.

Grijs combineert ook heel goed met wit. Zet een witte bank, kast of stoel voor een grijze wand. En voeg een kleur toe. Dat kan trouwens ook heel goed zwart zijn :) en het resultaat is een ingetogen en smaakvol geheel.

Een mooie grijstint vinden is best lastig. Welke kleur grijs staat nou mooi op jouw muur?
Als je een klein huis hebt zou ik een niet te donkere grijstint nemen. Heb je meer ruimte dan kan een donkere wand een enorm effect hebben. Door de donkere kleur bindt je als het ware de ruimte en maak je hem intiemer. Voor mooie grijstinten is de lijn van Pure & Original, Painting the Past en PTMD een aanrader!

Voor een slaapkamer kan je best een wat donkere grijs gebruiken. Zeker de wand achter je bed. Grijs in combinatie met een taupe, mauve en paarstinten is prachtig voor in de slaapkamer.

Je reactie op dit artikel is heel welkom! Klik hiervoor op "reageren kan je hier"
PS de kleuren in het palet zijn geen verfkleuren.

image credits: 1&2 Anna Kern, 3&4 Bella Notte Linnens

Reacties

 1. Hoi Franca,

  mooie interieurfoto's weer! Ik ga binnenkort met de logeerkamer van mijn dochter bij opa en oma aan de slag en zit te denken aan de combinatie grijs en roze. Ben nog een beetje aan het zoeken naar mooie stoffen en inspiratie. Welke kleur zou daar als derde mooi bij staan voor een kinderkamer?

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zó mooi deze kleurcombinatie!
  Ik doe elke keer weer erg veel inspiratie op uit jouw blogs! Een genot om naar te kijken, dank je!
  Fijne dag,
  Groetjes, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is lastig om een mooie greige verf uit te zoeken. Veel verfkleuren vinden wij te eenzijdig, die neigen of teveel naar beige of teveel naar grijs toe. De kleurserie Nepal bijvoorbeeld is alleen maar mooi met een extra kleur, bijvoorbeeld een fuchsia-achtige. Oester van flexa is mooi, gek paarsig, maar ik vind de bijbehorende, lichtigere Parel niet zo mooi. We gaan eens kijken bij Pur & Origional die je hierboven suggereerde. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is lastig om een mooie greige verf uit te zoeken. Veel verfkleuren vinden wij te eenzijdig, die neigen of teveel naar beige of teveel naar grijs toe. De kleurserie Nepal bijvoorbeeld is alleen maar mooi met een extra kleur, bijvoorbeeld een fuchsia-achtige. Oester van flexa is mooi, gek paarsig, maar ik vind de bijbehorende, lichtigere Parel niet zo mooi. We gaan eens kijken bij Pur & Origional die je hierboven suggereerde. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

I ♡ comments

Hartelijke groet,
Franca van villa d'Esta