Interieurstyling | hoe werkt dat nou echt?


In opdracht voor de Libelle Balance heb ik op deze prachtige locatie (het huis van Jolanda en Joost) een stylingsklus uitgevoerd met als thema "Verbind binnen met buiten". In deze post kun je nog meer beelden van deze shoot bekijken. Al eerder had ik Jolanda met een interieuradvies geholpen. Ik heb haar toen oa geadviseerd om een aantal vaste elementen zoals de lage vakkenkast en de ombouw om de kachel te laten maken. Voor deze klus vond ik haar huis heel erg geschikt. Aan de woonkamer met de prachtige pui grenst een heel mooi dakterras met een echte buitenkeuken. Haar man Joost is de eigenaar van oa Dakterras.nl

In deze post wil ik je meenemen door het proces van een stylingshoot voor een publicatie. Als ik voor een klant een stylingsadvies geef, dan gaat het grotendeels hetzelfde, alleen hoeft er dan geen foto gemaakt te worden! Dat maakt het een stuk makkelijker want, dan gaat het meer om de leefbaarheid en het gevoel dat het klopt, dan om een mooi plaatje.

Ik beslis met Henny over het standpunt van de camera, terwijl Jolanda foto's maakt van de shoots in wording
Voordat ik een stylingsadvies geef of een stylingsklus voor publicatie doe, maak ik thuis eerst een moodboard met de meubels, accessoires en een kleurenpalet. Dat geeft enorm veel houvast bij het shoppen. Tijdens het winkelen verandert er dan uiteraard het een en ander aan de uiteindelijke meubels en accessoires die ik in eerste instantie had gekozen.

Moodboard met kleurenpalet
Foto's van Jolanda van de stylingshoot in wording. Zie dat er veel meer spullen staan dan dat ik uiteindelijk op de foto laat terug komen?
Verbinding tussen binnen en buiten. Door een olijfboom binnen te zetten en tuinstoeltjes aan de tafel binnen versterk je het buitengevoel.

Interieurstyling geeft nét dat beetje extra's aan je huis. Met kleine aanpassing en toevoegingen bereik je een groot resultaat. Hierdoor ziet je huis er uitnodigend, gezellig en mooi uit. Door te werken met een vast kleurenpalet en een moodboard krijgt je huis meer eenheid en straalt het rust uit. Een gestyled huis is voor mij geen opgedirkt of keurig huis, van mij mag je zien dat er geleefd wordt. Wel neem ik als uitgangspunt dat wát je wilt zien voor jouw waarde heeft of schoonheid bezit. Rommel berg ik liever op achter deurtjes. Hierdoor gaat de aandacht naar de dingen die gezien mogen worden.

Heb je voor je gevoel wel een basis maar, mis je iets in je huis? Vindt je je huis te kaal of juist te rommelig? Of lukt het maar niet om een eenheid van je meubels, accessoires en andere dingen te maken? Vraag dan mij om hulp. In 2 uur tijd krijg je antwoord op al je vragen en maken we een helder stappenplan waarmee jezelf aan de slag kunt gaan. Je kunt natuurlijk de styling ook aan mij overlaten. Dan laat ik je in je eigen huis zien hoe ik combineer en dingen zo neerzet dat ze elkaar versterken.

Krijg je in door al het woonbod niet meer helder van wat bij jouw thuis mooi zou staan? Maak dan een afspraak voor een shoppingsadvies. Samen gaan we naar een door jou gekozen winkel of een door mij voorgestelde winkel. Samen beslissen we wat je gaat aanschaffen. Bijkomend voordeel is dat ik als specialist vaak korting krijg op de aankoopprijs! Ik werk onafhankelijk maar ik heb wel contacten met winkels en leveranciers die producten verkopen waar ik achter sta. De korting die ik als interieurstilist ontvang bereken ik door naar mijn klanten. Bel of mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


I ♡ comments | styling en tekst Franca de Jonge | images: 1&2 Jolanda | images: 3,4&5 Henny van Belkom