Keuken inspiratie | in 6 stappen een nieuwe keuken kiezen


Ben je opzoek naar inspiratie voor een nieuwe keuken? of wil je je huidige keuken een facelift gegeven. Dan heb ik vandaag een aantal inspiratie beelden voor je verzameld die je misschien op weg helpen! Daarnaast geef ik je een eenvoudig stappenplan zodat je zonder al te veel gepieker jouw droomkeuken kan realiseren.

Ik hou erg van een simpele, warme stoere keuken zonder al te veel poespas en liever niet propvol met hightech apparaten. Ik zou mijn geld liever gebruiken voor:
 1. een goed espresso apparaat
 2. een groot, makkelijk schoon te maken fornuis
 3. ruime werkbladen
 4. mooie lampen
 5. een paar smaakvolle accessoires zoals (olijf)houten planken, een goed messenset, een paar dienbladen en een basic servies

Bij het kopen van een nieuwe keuken komen er een hoop vragen op je af. 
 1. Voordat je naar een keukenspecialist gaat zou ik je willen aanraden om eerst eens een paar woonbladen door te spitten en daaruit een hoop keukens verzamelen die je aanspreken.
 2. Vervolgens maak je van je plaatjes weer twee stapels, een met plaatjes van keukens die op elkaar lijken en eentje met overige plaatjes. Is de stapel met plaatjes die op elkaar lijken groter dan de overige? Dan denk ik dat je wel een beetje een beeld hebt van wat je wilt en mooi vindt!
 3. Kijk vervolgens naar de materialen die er zijn gebruikt. Van welke materiaal is het blad en hoe dik is het blad, Hoe zien de frontjes van de kastjes eruit glad, met reliĆ«f of van hout en de vloer hoe is die? 
 4. Is er veel kleur of juist weinig? Zijn de materialen glanzend of juist mat, grof of fijn?
 5. Hoe is de keuken ingedeeld? Met gesloten kasten, open kasten, boven kastjes of planken?
 6. Met welke accessoires zoals verlichting, servies, manden en dienbladen is de keuken aangevuld?

Een nieuwe keuken is vaak een enorme aanschaf. Kijk ook eens bij Ikea of in Duitsland en kies voor een simpele neutrale basis die je aangevuld met bv een duurder blad. Zo kan je toch binnen je budget een heel mooi resultaat krijgen. Ook helpt het vaak al als je de handgrepen aanpast of nieuwe frontjes voor je keuken koopt. Heb je nog geld over dan kun je ook nog een nieuw blad plaatsten. Een restyle van je keuken: een groot verschil met weinig geld!

Denk er ook eens aan om hulp te vragen bij de indeling van je keuken. Dat kan bij een keukenspecialist maar, die denken vaak een beetje binnen de lijntjes. Zo wilden klanten van mij graag een keukeneiland maar volgens de specialist zou dat niet haalbaar zijn. Nadat ze mijn hulp hebben ingeschakeld en ik voor hun een aantal mogelijkheden in plattegrond had uitgewerkt zijn ze nu de trotse eigenaren van een heus keukeneiland!


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: oa VT Wonen, Anouk B, Paul van de Kooi, Flexa