Warm winter wonen met veel licht en wit

Een kijkje in mijn eigen huis.  Langzamerhand komen er steeds meer dingen op hun plek.
Ons nieuwe huis heeft veel zonlicht aan de voorzijde en grote daklichten in de keuken.  Daardoor is het een heel licht, ruim en prettig huis! Ook in deze herfst-winter periode.


Op mijn vorige post over wit tinten kreeg ik een aantal vragen welke wit tinten ik zou kiezen ipv RAL9010. Even voor de goede orde, RAL9010 is een prima kleur, het is niet voor niet de meest gebruikte wit tint van Nederland! Maar voor een interieurarchitect die bezig is om haar eerste koophuis te verbouwen niet mijn eerste keus, dat is mijn eer ;-) te na! Mijn huis is in de basis geschilderd met Whimborne White no. 239 van Farrow and Ball. Dat is een wit die is aangevuld met een beetje oker en een heel klein beetje zwart. De muur achter de houtkachel is trouwens geschilderd in de kleur Palladio van Carte Colori

Als je opzoek gaat naar een wit tint dan zul je je al snel ervaren dat er enorm veel wit tinten zijn.
Helaas kan ik hier geen eenvoudig recept voor de ideale wit geven. Dat is namelijk in elk huis anders. De wit die mij prachtig staat kan bij jouw woonkamer veels te geel zijn. Dat heeft te maken met je lichtval, de materialen op de vloer en je meubels. Natuurlijk kan ik ook langskomen met mijn kleurstalen en mijn kennis. Dat scheelt je een hoop tijd, geld en gepieker! Want goede verf ( en dat zou ik je zeker aanraden bij houtwerk) is kostbaar!

Wil je graag zelf je kleuren bepalen dan zou ik je aanraden om een aantal proefjes uit te proberen. En je te laten adviseren in een goede verfwinkel. Dat is het geld en je extra moeite echt wel waard want houtwerk schilderen doe ik zelfs niet elk jaar ;-)

PS Wist je je dat je trouwens korting krijgt bij een aantal verfwinkels als je een klant van mij bent? Nog een reden om mijn hulp in te schakelen! Meer lezen over mijn kleuradvies kan je HIER


I ♡ comments | mijn huidige huis, foto's, opmaak en tekst: franca voor villa d'Esta