Scandinavisch wonen | sober & eenvoudig


Simpel, rust en eenvoud.
De basis in dit huis is wit met hier en daar een zwart en grijs accent. Een houten vloer, houtkachel en een schapenvacht en hier en daar wat goed gekozen design ( het liefst natuurlijk Danish Design ;-)


Dat zijn de kenmerken van dit Scandinavische interieur. Klinkt simpel toch? Maar als je letterlijk deze ingrediënten in je huis gebruikt kan het zomaar zijn dat je huis niet echt aanvoelt als "thuis"

Met foto's en kunst ( zoals hier boven de bank in verschillende formaten zwarte lijstjes ) aan de muur zet al weer een stap richting persoonlijkheid. Een laagje textiel geeft je huis wat extra warmte ( en dat is fijn nu de herfst duidelijk is aangebroken)


Een plekje creëren waar ruimte is voor bijzondere vondsten zoals de metalen letter, broodplank, de houten lamp van Muuto en het elegante krukje maken het huis visueel interessant. Voeg dan nog een zelfgemaakte pompom met wat grafische kunst toe aan de muur en je focus wand is compleet.En dan nu het lastigste, geen kleur toevoegen! Consequent hetzelfde palet doorgvoeren geeft echt eenheid en rust. Ideaal voor als je graag snel shopt en je niet wil afvragen of dat leuke kussenhoesje wel bij de rest op je bank past!

Even tussen ons: dat lukt mij dus niet! Ik laat me graag inspireren door sobere interieurs uit Scandinavië en ik zit regelmatig ook kwijlend achter mijn mac. Maar bij mij thuis krijg ik het -nog- niet voor elkaar om kleur uit mijn huis te laten. Daarvoor hou ik téveel van kleur, vooral van blauw en groen tinten. ;-)

Meer inspiratie in deze stijl? De meeste échte wooninspiratie haal ik vooral van Instagram: Kijk bv eens bij Lekker Fris | Aggy's lifestyle | Elvera van Schaik | One happy mess


Volg mijn blog ook via Bloglovin' Follow on Bloglovin | tekst+opmaak: franca voor villa d'Esta | Photo Credits: via Bolig