Kleuren inspiratie voor je huis

Sta jij ook wel eens voor een groot stalenbord bij de Gamma of een verfzaak en valt je oog vooral op de wat fellere kleuren? En vraag je af hoe je deze kleuren bij jou thuis nou kunt toepassen? Gisteren was ik bij dé verfzaak in Zeist - Kessler en stond ik voor de enorme wand met de flexa pure stalen. Mijn oog viel op de lijnen ocean en aqua. Voor kleren en accessoires vind ik dat een prachtige kleur, maar als verf voor een wand?Ik heb het jaren geleden geprobeerd en het resultaat kun je hieronder zien.

Wil je graag meer kleur in huis maar is nu alles nog neutraal? En zie je een hele wand in je lievelingskleur niet zitten? Voeg dan met wat kleinere accenten bv met accessoires meer kleur toe. En denk bij kleur niet gelijk aan knalrood, felgeel of fluorroze. Kleuren uit de natuur die wat meer vergrijsd zijn, zijn ook kleuren. Daarom ben ik zo'n fan van de Flexa Pure lijn. Daar zijn alle kleuren wat gedempter en vergrijsd.
Ik heb hier foto's van mijn slaapkamer gebruikt als voorbeeld van hoe je een stevige kleur op de wand kunt toepassen. De muur heb ik met drie tinten ( helaas weet ik niet meer precies welke) geschilderd. Een blauwe, groene en geel groene tint. Ik had als uitgangspunt de bekende schilderijen van de vijvers van Monet. Het moest een muur worden met veel diepte omdat de ruimte niet zo breed is. Door meerdere kleuren te gebruiken leeft de muur meer dan als ik alleen aqua blauw had gebruikt. Ik heb de verf verdunt met water en deze met een spons op aan gebracht in verschillende lagen. Inmiddels zit dit "schilderij" er al weer bijna 6 jaar op en wordt het binnenkort tijd voor een nieuwe kleur. Ook zitten er her en der wat beschadigingen waardoor de muur minder mooi is. Het gaat me wel aan het hart, dus vandaar deze foto sessie :)


Het blauw - groen vind ik nog steeds erg mooi en wil ik wel als accent kleur laten terug komen. In de sprei en de kussens, op het tweede plaatje kan je een klein stukje zien- die ik laatst in de berging weer vond- zitten precies de juiste tinten. Verder wil ik de wanden en de gordijnen wat meer vergrijsd - groen of helemaal wit, of allemaal licht grijs schilderen. Ik ben er nog niet helemaal uit...en stiekem vind ik dat wel leuk, lekker wegdromen en bedenken hoe het gaat worden. Dat vind ik toch wel het allerleukste wat er is!

En waarom was ik in de Kessler? Ik wilde graag mijn flexa pure A4 stalen compleet hebben. Ik heb nu 2 hele mooie mappen met bijna alle kleurstalen van de Flexa Pure lijn ( en dat zijn er echt een heleboel!). Daarnaast heb ik ook een super mooie stalen waaier van Farrow and Ball aangeschaft. En heb ik de nieuwste kleuren van Painting the Past en Pure and Orignal weer. Ik ben dus helemaal klaar voor een kleurenadvies dat ik na het weekend ga geven. Ook behoefte aan een interieur (kleur) advies? Stuur me een mailtje of bel me voor een afspraak!

Heel fijn weekend,

I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: all by me | bekijk HIER meer foto's van mijn huis