Nieuwe indeling & Zomers blauwe accenten


Een tijdje weggaan uit je huis en daarna weer met een frisse blik naar je interieur kijken doet wonderen. Ook bij mij!

Ik had -vanwege mijn eerste stylingsklus- onze indeling al voor de vakantie veranderd. Ik wilde thuis al wat dingen uitproberen. Ik kon het ook niet laten om alvast wat voor te stylen. Zeker met al die mooie spulletjes die ik bij verschillende woonwinkels had geleend!

Oh ik popel om jullie beelden te laten zien! Helaas mag ik niet vertellen waarvoor de klus was en in welk blad het komt. Pas een paar dagen voor de publicatie mag ik zelfgemaakt fotomateriaal laten zien. Nog even geduld dus...

Met het opbergen van de kampeerspullen kwam ik een aantal lampen -in onze oh zo positief genoemde inloopkast, het is meer een inpropkast- tegen waaronder deze rieten lampenkap van Ikea. Ik had hem weggehaald vanwege de Midsummer light van Tord Boontje. Al foto's maken van deze hoek merkte ik dat de midsummer light boven de tafel niet tot z'n recht kwam. Dus hup afgelopen dinsdag de hoofdschakelaar om en eens lekker aan de slag met elektriciteit.

Eindelijk heb ik het kale peertje in de keuken vervangen door een lampenkap. Hoe ging het spreekwoord ook al weer van die klemmende deuren bij de timmerman?
En daarna een porseleinen fitting vast gemaakt aan een strijkijzersnoer voor de Midsummer light. Helaas zie je die mooie fitting helemaal niet meer...


In de berging kwam ik tijdens de grote opruim/opberg dag ook een soort batik blauw groene kussen hoezen van heel heel lang geleden tegen. Ik heb deze gekocht bij Cotton & Silk in Den Haag. Ik werkte daar tijdens mijn studie aan de kunstacademie. En ja daar is hij weer: mijn super mooie deur. Naast een stoel die ik van mijn oom en tante kreeg. Ik heb de deur weg gehaald uit de slaapkamer en nu heeft hij hier een plekje gevonden. Misschien nog eentje zoeken voor achter het bed want, daar is het nu wel erg kaal.


Ik heb ook maar gelijk wat vrolijke ballon bloemetjes gekocht. Om het buitengevoel te versterken heb ik zowel binnen als op het balkon rieten strand matten gelegd.De boomstronken heb ik uit het bos in mijn bakfiets mee naar huis genomen. En het oude Franse klap stoeltje kocht ik op mijn 18de in Delft.

Op de bovenste foto een schilderij dat ik in Zwitserland maakte. Het metalen knijp lampje heb ik ook gekocht bij Cotton & Silk. Het engeltje kreeg ik van mijn zusje. De broche aan het lint heb ik ook gekregen ( Hallo Afke, als je dit leest! ) en is van Noa Noa.


Dit is eigenlijk een deur naar een slaapkamer. Door de vorige bewoners is er een kast in gemaakt. Onder de stoffen gordijnen liggen knutsel spullen. Schilderijtjes heb ik gemaakt tijdens een cursus Grafische vormgeving. Links is een Japanse schildering. Recht een ets. De grote grijze stenen komen uit Graubunden, Zwitserland waar ik na mijn studie heb gewoond. Het zwarte lampje is van Ikea. En het blauwe oog nam een vriendin mee uit Turkije. Zoals je ziet heb ik de kleur blauw bijna overal laten terug komen. De ene keer wat subtieler dan de andere keer. Kijk maar naar het volgende plaatje.


Dit zijn hopelijk de laatste foto's van de korenbloem blauwe muur. Ik ben deze kleur meer dan zat en ga de hele wand of wit schilderen of in een licht grijstint ( maar welke het wordt...) De lamp komt mooi uit tegen een iets donkere wand. Voor nu hangt hij aan de tak. Als ik een gat heb geboord in het plafond komt hij hoger te hangen.

Ik schreef al eerder HIER over een persoonlijk laagje in je interieur. In mijn eigen huis heb ik veel zelfgemaakte, gekregen & gevonden spullen gecombineerd met Ikea, design en items van andere woonwinkels. Ik heb gekozen voor een paar grotere eye catchers zoals als de lampenkap van riet, de schildersdoeken van 1 bij 1 meter en de houten deur. Ik wissel met de kleinere accessoires veel en vaak af. Door bewust wanden leeg te laten en niet overal wat neer te zetten, oogt de ruimte -ondanks zijn kleine afmetingen- ruim, gezellig en leefbaar.

Wil jij nou ook leren hoe je dit in je eigen huis kunt toepassen? Volg dan mijn interieur e-course of roep mijn hulp in. Met mijn pakket de frisse blik geef ik je in 2, 5 uur een hoop inspirerende  tips en handige oplossingen waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Meer weten? Lees HIER verder.

Nou nog "even" een wandje schilderen!
Fijn weekend,


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: franca voor villa d'Esta