Prikkel je zintuigen | interieur

ruiken: de geur van gedroogde salie of wat milder: olie in een geurlampje
Waar moet een huis aan voldoen zodat jij je er goed voelt? Hoe stem je je huis af op jouw behoeftes?
Neem als experiment eens je zintuigen als uitgangspunt bij het behaaglijk inrichten van je woning.

Zorg voor een lekkere geur die bij jouw stemming past. Ik vind zelf de geur van salie erg lekker maar, voor veel mensen is dit wat te overheersend. ( en veel mensen verwarren de geur van salie met die van wiet, dus daar zorgt soms voor awkward situaties ;-) Wat ook erg lekker is en minder zwaar dan bv wierook zijn de etherische oliën van Chi. Deze brand je in een geurlampje. Erg lekker is Rozemarijn of Lavendel. Lees HIER verder over hoe je de luchtkwaliteit in je woning kunt verbeteren met behulp van Aromatherapie.

luisteren: piano of gitaar
Mooie muziek opzetten of zelf een instrument bespelen doet wat met de energie van je huis. De trillingen van de muziek laden als het ware je huis op. Het is bekend, dat volgens de leer van Feng Shui muziek de Chi-energie in een kamer positief kan beïnvloeden.
voelen: pas gewassen zachte lakens
Je huid is je grootste orgaan. En waar komt je huid het meeste aanraking met zijn omgeving? In je bed. Het gevoel van pas gewassen buiten gedroogde lakens vind ik zelf een van de simpelste maar grootste cadeautjes die ik mezelf kan geven. Kies je beddengoed met zorg!
 
zien: omring je met materialen en vormen die een lust voor het oog zijn
Mooi gegroepeerde voorwerpen die je na een een tijdje weer veranderd. Een eenvoudige bloem in een vaas. Je ogen wordt blij van schoonheid. Omring jezelf met dingen die een lust voor het oog zijn. Maak ruimte voor een aantal voorwerpen die voor jou een verhaal vertellen. Dat kan door op een schaal een paar mooie stenen neer te leggen. Hou het simpel, dat werkt vaak het krachtigst. Onderzoek heeft aangetoond dat kijken naar een foto van de natuur stress verlagend werkt. Natuurlijke vormen in combinatie met rechte lijnen kan bv al een uitgangspunt zijn voor een stilleven.

Prikkel je zintuigen en ervaar wat voor jou werkt.
Veel plezier!


I ♡ comments | franca voor villa d'Esta | images: smell, hear, feel, see